ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ  Π.Α.ΜΕ  ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Πέρασε ένας και πλέον χρόνος από το 7ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας (ΟΣΥΑΠΕ) όπου οι νέοι συσχετισμοί στη Διοίκηση με μεγάλη προσπάθεια και δράση έφεραν στην πρώτη γραμμή τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στις Περιφέρειες, ανέδειξαν τις αιτίες τους και το δρόμο επίλυσης. Έφεραν στο προσκήνιο την Ομοσπονδία και την ανάγκη συσπείρωσης των πρωτοβάθμιων Σωματείων και όλων των συναδέλφων.

Ξέρουμε όλοι μας, ότι οι συνάδελφοι απαιτούν από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας να παρεμβαίνει, να έχει λόγο, να οργανώνει, να μπαίνει μπροστά.

Κανένα μέλος της Διοίκησης ή παράταξη δεν έχει το δικαίωμα να βάζει τρικλοποδιές, να μπαίνει εμπόδιο στη δράση της, να βάζει φρένο στις παρεμβάσεις της.

Το γεγονός ότι οι αποφάσεις του Δ.Σ. ή του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας απαιτούν τη σύμφωνη γνώμη 3 και πλέον παρατάξεων δεν μπορεί να αποτελεί το εργαλείο της προσπάθειας μερικών να ρίξουν την Ομοσπονδία στην αδράνεια…

Κι όμως για άλλη μια φορά μια αναγκαία παρέμβαση της Ομοσπονδίας λιμνάζει…

Δεν πέρασε πολύς καιρός, απ’ όταν η απουσία των μελών τριών παρατάξεων του Δ.Σ. (Παπαλεξίου, Μάρκου, Βαζούρας από την ΠΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ, Τζάκος, Κυριακόπουλος από την ΑΣ/ΠΑΣΚΕ, Καραθανάσης από την ΕΕΑΚ και Ευστρατίου από την ΔΑΚΥΠ) οδήγησε στην αναβολή τριών συνεδράσεών του και μάλιστα τη στιγμή που στην πρόσκληση για το Δ.Σ. της 17ης Ιουλίου έμπαινε ως θέμα μεταξύ άλλων και  η οργάνωση της παρέμβασής μας για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών (προκήρυξη κινητοποίησης, παρέμβαση του ΔΣ ΟΣΥΑΠΕ στο ΥΠΕΣ κλπ), η οποία τελικά έγινε παρά την απουσία τους.

Ούτε είναι η πρώτη φορά, που σε ένα σχέδιο ανακοίνωσης, σχέδιο δράσης και παρέμβασης οι εκπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων απαξιώνουν να τοποθετηθούν. «Κορυφαία» βέβαια η στάση των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συνεργασία/ΠΑΣΚΕ, που δεν έχει «απαντήσει» σε κανένα σχέδιο ανακοίνωσης, που δεν έχει κάνει καμιά παρατήρηση, προσθήκη, που δεν έχει κουνήσει ούτε το μικρό της δαχτυλάκι για να προχωρήσει ένα ζήτημα, μια δράση, μια κινητοποίηση. Προσπαθούν να συμπαρασύρουν την Ομοσπονδία μας στην δικιά τους μεθοδευμένη απραξία, να σύρουν τα πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους στη λογική που θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα φερέφωνο των κυβερνήσεων, υποχείριο των συμφερόντων της αστικής τάξης. Κάθονται με «σταυρωμένα τα χέρια», κάνουν προσωπικές επιθέσεις και περιμένουν… το επόμενο Συνέδριο της Ομοσπονδίας… Απουσιάζουν από κάθε δράση και κινητοποίηση και προσπαθούν να προωθήσουν ένα αντιΠΑΜΕ μέτωπο και «συμμαχίες» για να κάνουν μομφή στη Διοίκηση και ιδιαίτερα στην πρόεδρο.

Για άλλη μια φορά μια αναγκαία και επείγουσα παρέμβαση της Ομοσπονδίας, που αφορά το σχέδιο της ανακοίνωσης – παρέμβασης προς το υπουργείο Εσωτερικών, την ΕΝΠΕ και τους Περιφερειάρχες για την κατάρτιση των νέων προϋπολογισμών των Περιφερειών παραμένει στα συρτάρια όλων των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ. (πλην της Συσπείρωσης που άμεσα τοποθετήθηκε). Από τις 14-8 μέχρι και σήμερα αρνούνται να πάρουν θέση…!!!

 

Ας πουν στους συναδέλφους πρέπει ή όχι η ΟΣΥΑΠΕ με έγγραφό της να ζητήσει από το ΥΠΕΣ:

  • Να εκδώσει άμεσα Εγκύκλιο με οδηγίες υλοποίησης του ν. 4483/2017 για τα ζητήματα, που αφορούν δαπάνες για την κάλυψη αναγκών των εργαζομένων (ανθυγιεινό επίδομα, Μέσα Ατομικής Προστασίας, δαπάνες κοινωνικής αντίληψης, επέκταση των Συμβάσεων μερικής απασχόλησης, κάλυψη δαπανών στέγασης & σίτισης υπαλλήλων σε νησιωτικούς κλπ Δήμους κ.α.).
  •  Να τροποποίησει ανάλογα την Κοινή Υπουργική Απόφαση (οικ. 25596/28-7-2017).

 

Ας πουν στους συναδέλφους πρέπει ή όχι η ΟΣΥΑΠΕ με έγγραφό της να ζητήσει από τους Περιφερειάρχες και τα Περιφερειακά Συμβούλια:

  • Να προβλέψουν στους νέους προϋπολογισμούς τους, που οφείλουν να συντάξουν έως τις 5/9/2017 τις προβλεπόμενες αυξήσεις των ποσών της μισθοδοσίας για την μισθολογική εξέλιξη, τις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας, τη χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος την Επέκταση των Συμβάσεων μερικής απασχόλησης κλπ, και της ανάλογης αύξησης των εργοδοτικών εισφορών.
  • Να προβλέψουν με διακριτούς κωδικούς την κάλυψη δαπανών, που αφορούν τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας, την κάλυψη δαπανών κοινωνικής αντίληψης, όπως κατασκηνώσεων, στέγασης & σίτισης υπαλλήλων σε νησιωτικές κλπ περιοχές κ.α.

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Μετά από αυτή την κατάσταση αποτελεί αδήριτη ανάγκη τα Σωματεία να παίξουν το ρόλο τους πιο άμεσα και ολοκληρωμένα.

Καλούμε κάθε συνδικαλιστή που σέβεται τον εαυτό του και τους εργαζόμενους, κάθε πρωτοβάθμιο Σωματείο, που με συνέπεια υπηρετεί το ρόλο του να αξιοποιήσει το συνημμένο Σχέδιο Ανακοίνωσης για την κατάρτιση των Προϋπολογισμών των Περιφερειών και να παρέμβει έγκαιρα στην Περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο της περιοχής του.

 

Βάλτε στην άκρη όσους επιδιώκουν πισωγύρισμα στην Ομοσπονδία, όσους υπηρετώντας μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες θέλουν να την ρίξουν στην αδράνεια, γυρίστε την πλάτη στον νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ο μόνος συνεπής δρόμος στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι ο δρόμος του αγώνα και της συνεχούς παρέμβασης, ο αγώνας της συσπείρωσης και της διεκδίκησης απέναντι σε κάθε πολιτική και εξουσία, που μας θέλει δούλους «να ζητιανεύουμε τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι τους», που μας θέλει χειραγωγήσιμους στις κάλπικες προσδοκίες που μοιράζουν κυβερνήσεις και κόμματα του κεφαλαίου.

21-8-2017

Συνημμένα το Σχέδιο του εγγράφου της ΟΣΥΑΠΕ για τους προϋπολογισμούς

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ