ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 15 /9 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:91

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 8-9-2017

Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας στη συνεδρίασή του στις 8-9-17 συζήτησε τις εξελίξεις με την «αξιολόγηση» και την σχετική τροπολογία, που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και κατέληξε στα εξής:

  1. Με την προωθούμενη τροπολογία η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει την συντριπτική αντίσταση των εργαζομένων, που με ποσοστό 90% συμμετείχε στην «Απεργία- Αποχή» από όλα τα στάδια της αξολόγησης και παρέδωσε στα Σωματεία του τα σχετικά Έντυπα.
  2. Χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και εκβιαστική την απόφαση της κυβέρνησης που προσπαθεί με «το καρότο και το μαστίγιο» να πειθαναγκάσει τους δημοσίους υπαλλήλους και να φτιάξει ένα «στρατό» προθύμων στελεχών, να υλοποιήσουν την πολιτική της.
  3. Με την απεργοσπασία, που νομοθετεί ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους, που μετέχουν στην προκηρυγμένη «απεργία-αποχή» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
  4. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει με κάθε τρόπο την «αξιολόγηση» συνδέεται με τις αναδιαρθρώσεις συνολικά στο Δημόσιο, που στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο ταξικό, πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους και το λαό γενικότερα.

Μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά την κατάθεση της τροπολογίας, το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ:

  • Καλεί τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων να πάρουν όλα τα μέτρα οργάνωσης της συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ.
  • Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, με πανό, συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κάθε μορφής κινητοποιήσεις.
  • Καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες της χώρας να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλολοξίες.
  • Καλεί όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων, να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Οι εργαζόμενοι των Περιφερειών μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας στην τρομοκρατία και την απεργοσπασία.

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ