ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 23 /10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:109

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας στην συνεδρίασή του στις 17 Οκτώβρη 2017 συζήτησε για την μάχη που δώσαμε απέναντι στην αντιδραστική αξιολόγηση και την εκφοβιστική, απεργοσπαστική και διασπαστική πολιτική της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράστηκε με την τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισαν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ. Μια μάχη που έφτασε να έχει σε πολλούς Συλλόγους ποσοστά από 70% έως και 100%.

Διαπίστωσε ότι στη μάχη αυτή εκτός από τους μηχανισμούς κυβέρνησης και Περιφερειακών Αρχών απεργοσπαστικό ρόλο έπαιξαν και τα συνδικαλιστικά στελέχη – μέλη του Γενικού Συμβουλίου, που έβαλαν πάνω από τον συλλογικό αγώνα, πάνω από τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων τις δικές τους επιδιώξεις και επιλογές.

Η ευθύνη τους αυτή σε καμιά περίπτωση δεν είναι ανάλογη με την ευθύνη των συναδέλφων, που φοβήθηκαν και «λύγισαν». Στους συναδέλφους αυτούς δίνουμε το χέρι και τους καλούμε να κατανοήσουν ότι η εναντίωση στον ν. 4369/2016, η απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση, είναι απόφαση που στέκεται απέναντι στις απολύσεις, τις μισθολογικές και βαθμολογικές διακρίσεις, απέναντι στην υλοποίηση αντεργατικών-αντιλαϊκών πολιτικών.

Κανείς συνδικαλιστής δεν μπορεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή να κρύβεται πίσω από τον φόβο των συναδέλφων ή από τις προσωπικές επιδιώξεις άλλων.

Το ζήτημα που τέθηκε δεν είναι αν μπορεί κάποιος συνδικαλιστής να έχει διαφορετική άποψη ή όχι, αλλά αν ο συνδικαλιστής οφείλει να υλοποιεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών του οργάνων, πόσο μάλλον αποφάσεων που έχουν την μορφή απεργιακών κινητοποιήσεων ή αν μπορεί στη μάχη να τα «διπλώνει».

Η απάντηση του Γενικού Συμβουλίου σε αυτό είναι ξεκάθαρη. Θεωρεί ότι δεν έχουν θέση στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος τα εκλεγμένα μέλη που δεν υλοποίησαν την απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση, η στάση τους δεν συνάδει με την ιδιότητα του συνδικαλιστή.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τα 4 μέλη του Γ.Σ. (2 της Αγωνιστικής Συνεργασίας, 1 της ΠΑΕΚ/ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΠΑΕΚ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και 1 της ΕΕΑΚ):

  • Να ανακαλέσουν έστω και τώρα τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους και τις αξιολογήσεις που έκαναν όσοι είναι και αξιολογητές.
  • Σε διαφορετική περίπτωση η επιλογή της παραίτησής τους, από όλα τα συνδικαλιστικά όργανα που μετέχουν, αποτελεί μονόδρομο και οι παρατάξεις στις οποίες μετέχουν, θα αναλάβουν την πλήρη ευθύνη στην περίπτωση παραμονής των απεργοσπαστών συνδικαλιστών στα κορυφαία όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Το οφείλουν στους συναδέλφους, που υλοποίησαν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων, που και αυτοί συμμετέχουν, στις αποφάσεις που και αυτοί ψήφισαν, το οφείλουν στους συναδέλφους που στάθηκαν παρά την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό απέναντι στην τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη, σε όλους όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν έβαλαν προσωπικές τους επιδιώξεις και φιλολοξίες πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ