Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 14 / 5 /2018

Αριθμ. Πρωτ.: 57

 

Όχι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς

Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία

 

Το Γενικό Συμβούλιο στέκεται ενάντια στη νόμιμη «κλοπή» της δουλειάς του λαού από τις τράπεζες, τους ΟΤΑ, την κυβέρνηση, μέσω των πλειστηριασμών. Κρυμμένοι πίσω από τα ηλεκτρονικά μέσα αρπάζουν τον ιδρώτα του λαού και συχνά μάλιστα εν αγνοία του.

Το μαύρο μέτωπο όλων όσων υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ακονίζουν τα νύχια τους σαν τα κοράκια, οξύνουν την πολιτική στοχοποίησης της λαϊκής περιουσίας για να απαλλάξουν τις τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια και για να αυξήσουν την εισπραξιμότητα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Τα μέτρα εξασφάλισης της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που φέτος θέλουν να φτάσουν τις 10.000, την αναβίωση του «ιδιώνυμου» για κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, προχωρούν ακόμα παραπέρα με κατασχέσεις ακινήτων για χρέη και προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Είναι μία απόφαση που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών, σε μια περίοδο που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπέρασαν τα 105 δις ευρώ, με το 80% αυτών να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ και τις κατασχέσεις να ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής.

Κανείς να μην μείνει μόνος του στην επίθεση αυτή!

Με οργάνωση και αποφασιστικότητα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε φραγμό στα αρπακτικά που θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο, να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής για να έχουμε ένα κεραμίδι στο κεφάλι μας εμείς και τα παιδιά μας.

Η οργή που συσσωρεύεται πρέπει να γίνει οργάνωση, μαζικοποίηση των Σωματείων, αγώνας, κινητοποίηση για να βάλει στο γύψο όλα τα αντεργατικά νομοθετήματα που πέρασαν σαν θηλιά στον σβέρκο του λαού.

 

ΓΙΑ ΤΟ Γ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΧΛΙΑΡΙΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΑ       ΣΚΑΜΠΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ