ΓΙΑ 1η ΦΟΡΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661


Αθήνα 4/6 /2018

Αριθμ. Πρωτ.: 74


Ως Ομοσπονδία των εργαζομένων στις Περιφέρειες υπογράψαμε σήμερα για 1η φορά Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για εργασιακά ζητήματα.

Κρίνουμε θετικό το βήμα αυτό που κάναμε, αντανακλά τις αγωνιστικές μας δικεκδικήσεις, που έδωσαν καρπούς και σε αυτό το πεδίο.

Ως γνωστόν το πλαίσιο του ν. 2738/1999, που προσδιορίζει τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση είναι άκρως περιοριστικό και δεν δίνει το δικαίωμα σε εμάς και σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους να διαπραγματευόμαστε και να υπογράφουμε Συμβάσεις για τους μισθούς μας, για τις σοβαρές απώλειες που έχουμε ή για άλλα ζητήματα, που συνδέονται με τις αποδοχές μας, και που παραμένουν στη πρώτη γραμμή των αιτημάτων μας.

Η ΕΣΣΕ, που υπογράψαμε περιλαμβάνει θέματα χρόνου εργασίας, θέματα αδειών, ζητήματα που αφορούν την επιμόρφωση, καθώς και την άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και διευκολύνσεων.

Δεν περιλαμβάνει ζητήματα, που αφορούν την τοποθέτηση, την μετακίνηση-μετάθεση και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας αν και κάναμε συγκεκριμένες, αναλυτικές και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

        Γι αυτά, τα οποία και θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικά ευελπιστούμε ότι θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τον υπουργό Εσωτερικών και θα περιληφθούν τα μεν πρώτα σε νομοθετική ρύθμιση το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και απαιτείται νομοθετική ρύθμιση για να τροποποιηθούν τα σχετικά άρθρα του Καλλικράτη, τα δε ΜΑΠ ότι θα συμπεριληφθούν στην υπό διαμόρφωση ΚΥΑ, μετά την ολοκλήρωση του έργου της σχετικής Επιτροπής του ΥΠΕΣ.

        Σημειώνουμε ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι εκτός από περιοριστικό και αναχρονιστικό αφού διαχωρίζει ακόμα και τις διαδικασίες υπογραφής ΣΣΕ για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ, απαιτώντας ξεχωριστή διαδικασία και υπογραφή, και η οποία βέβαια θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

 

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, συνεχίζουμε να διεκδικούμε λύσεις στα αιτήματά μας.

Με συλλογικές διαδικασίες και δράσεις απαιτούμε να ζούμε και να εργαζόμαστε με δικαιώματα, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ