ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΤΟ «ΠΑΡΕΛΘΟΝ» ΤΟΥ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 4/10/2018

Αριθμ. Πρωτ.:162

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ & ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟ ΤΟ «ΠΑΡΕΛΘΟΝ» ΤΟΥ

 

Για άλλη μια φορά «ξαναχτύπησε» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Αγνοεί επιδεικτικά τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος, επιλέγει να γυρίζει την πλάτη σε αυτά, επιλέγει να μην συναντιέται μαζί τους, παρά τα συνεχή αιτήματα (γραπτά και τηλεφωνικά) και να συναντιέται με «ομάδες» ομοϊδεατών του!!! για τα ζητήματα των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών.

Τον βολεύει να κάνει τέτοιες συναντήσεις και να συμφωνεί με τέτοιους συνδικαλιστές την επιβολή κι άλλων παραβόλων στις διαδικασίες των εξετάσεων οδήγησης, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι αμοιβές των εξεταστών των Περιφερειών!!!

Με κριτήριο και οδηγό το σοσιαλδημοκρατικό του «παρελθόν», το οποίο υπηρετεί αταλάντευτα και το σημερινό του κόμμα, διατηρεί ένα διάτρητο και αναχρονιστικό νομικό πλαίσιο στις αρμοδιότητες του υπουργείου του, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες.

Αντί να προωθήσει λύσεις, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, αντί να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα αποζημιώνει τους συναδέλφους, που εργάζονται με αξιοπρέπεια, κάνει πως δεν καταλαβαίνει…

Με την αποχή από το έργο των εξετάσεων διεκδικούμε:

  • Αναβάθμιση του εξεταστικού έργου, της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, νομοθέτηση και λήψη μέτρων διαφάνειας.
  • Νομοθετικό πλαίσιο, που θα διασφαλίζει την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζει με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών.
  • Νομοθετική ρύθμιση της συνέχισης εκτός ωραρίου του έργου των εξετάσεων οδήγησης και της χορήγησης της σχετικής αποζημίωσης.
  • Επαναφορά της χορήγησης της αποζημίωσης στους συναδέλφους που εκτελούν το λεγόμενο βοηθητικό έργο των εξετάσεων.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ