ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 45η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα 16 /11/2018

Αριθμ. Πρωτ.:193

 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 45η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Τιμάμε την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

Τιμάμε τους αγώνες του λαού και της νεολαίας ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, τιμάμε την αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες. Αγώνες και θυσίες που μας εμπνέουν και σήμερα, και οδηγούν τα βήματά μας.

Οι εκδηλώσεις της φετινής επετείου αποκτούν επίκαιρο περιεχόμενο, αφού αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης της φωνής μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Τιμάμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους, απέναντι στους σημερινούς υμνητές της χούντας, στους φασίστες-δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Συνεχίζουμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΝΑΤΟ με οργάνωση κι αγώνα με σύνθημα «οι ανάγκες μας μπροστά και όχι τα κέρδη των λίγων».

Έτσι συμβάλουμε αποφασιστικά ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ ’73, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ».

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ   ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ