Λήψη άμεσων μέτρων για την συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων – Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος.

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ / νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: osyape@otenet.gr www.osyape.gr

τηλ. πρόεδρος: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

 

 

                                                                                                                                                         Αθήνα 21/6 / 2019

                                                                                                                                                        Αριθ. Πρωτ .: 89

 

 

                                                                                                            Προς 1. Υπουργείο Εσωτερικών

                                                                                                                       α. Γραφείο Υπουργού

                                                                                                                       β. Γενικός Γραμματέας

                                                                                                                     2. Υπουργείο Οικονομικών Γραφείο

                                                                                                                         κ. Γ. Χουλιαράκη

 

 

ΘΕΜΑ: Λήψη άμεσων μέτρων για τη συγκρότηση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων –

              Να σταματήσει η συνέχιση του απαράδεκτου καθεστώτος.

 

Κύριοι

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας, καταθέτετε για άλλη μία φορά τις αιτήσεις των εργαζομένων στις Περιφέρειες

σε σχέση με τη σύσταση των Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων, ζητήματα που θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να αγνοήσετε ακόμα.

Οι αιτήσεις μας βασίζονται στα εξής:

1. Στο γεγονός ότι η ευθύνη, αλλά και το σημαντικότερο κομμάτι της αρμοδιότητας διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών ανήκει στις Περιφέρειες της χώρας. Για το σκοπό αυτό, όπως γνωρίζετε, συγκροτούνται εκτός των άλλων με Αποφάσεις των Περιφερειών της Ειδικής Εκλογικής Συλλογής, οι οποίες βασίζονται στον σχετικό αριθμό απαιτούμενων εργαζομένων και την αποζημίωση ΚΥΑ που εκδίδετε.

2. Οι απαράδεκτες καταστάσεις που δημιουργούνται κάθε φορά στις Ειδικές Εκλογικές Συλλογές, με τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις Περιφέρειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα αυτή.

3. Στο γεγονός ότι όπως και εσείς γνωρίζετε τον αριθμό που ορίζετε για τις Περιφέρειες δεν επαρκεί, γι ‘αυτό προσπαθείτε να βάλετε τις ελλείψεις με ορισμό υπαλλήλων άλλων φορέων !!! Πχ (υπάλληλοι της Ιθαγένειας), αντί να αυξήσει τον αριθμό των ορισθέντων υπαλλήλων των Περιφερειών, θέτοντας δηλαδή υπαλλήλους άλλων φορέων να εκτελέσουν αρμοδιότητα των Περιφερειών !!!! Και μόνο να δει κάποιος τον αριθμό των Περιφερειακών υπαλλήλων που ορίζετε στις νησιωτικές Περιφέρειες και τι αντιστοιχεί σε κάθε νησί θα καταλάβει ότι οι Περιφέρειες καλούνται να υλοποιήσουν την ευθύνη τους και να αποκτήσουν την αρμοδιότητα που έχουν με 1 ή 2 υπαλλήλους !!! Και μόνο να συγκρίνετε κάποιον αριθμό που ορίζετε στους διάφορους εμπλεκόμενους φορείς θα καταλάβει πόσο υποβαθμίσει τις Περιφέρειες, τη στιγμή που έχουν σύμφωνα με το νόμο ΕΥΘΥΝΗ !!!

4. Ο τελευταίος χρόνος εκδίδει τον συγκεκριμένο ΚΥΑ, ο οποίος ρυθμίζει τον αριθμό και την αμοιβή των συμμετεχόντων στην Ειδική Εκλογική Εργαλεία λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, με αποτέλεσμα να μην επαρκεί ο χρόνος προετοιμασίας των εκλογών και να δημιουργηθούν συνθήκες εξόντωτικής εργασίας καθώς και ανισομετρήσεως των συναδέλφων μας, αφού άλλοι απασχολούνται από την αρχή της αποστολής του εκλογικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι μετά την έκδοση του σχετικού Κ.Υ.Α. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου εκδόθηκε το ΚΥΑ μόλις 12 ημέρες πριν !!!

5. Οτι συνεχίζετε να διατηρείτε ένα νομικό πλαίσιο που διαχωρίζει τους εργαζομένους και δημιουργεί το έδαφος για τη διαιώνιση της «ημερήσιας διάταξης» και αντιμετωπίζει με λογικό τρόπο τους εργαζομένους στους ΟΤΑ β ‘βαθμού, από τους ΟΤΑ α’ βαθμού ή από τους υπαλλήλους του Υπουργείο Εσωτερικών. Με δική σας ευθύνη σε κάποιους εκχωρείτε την εκλογική αποζημίωση ως προεκλογικό δώρο !!!, σε κάποιους αναγνωρίζετε την ευθύνη που έχετε, ενώ στους εργαζόμενους των Περιφερειών δεν αναγνωρίζετε ούτε τη συνολική ευθύνη που έχουν να ανταποκριθούν στην αρμοδιότητά τους ούτε την ευθύνη που έχουν συγκεκριμένες Δ / νσεις, σύμφωνα με τους Οργανισμούς τους.

6. Με τις αποφάσεις σας δίνετε η δυνατότητα στις Περιφερειακές Αρχές να χρησιμοποιούν την εκλογική αποζημίωση ως εργαλείο χειρισμού και διεύθυνσης, ως εργαλείο να επιβραβεύουν μετακλητούς υπαλλήλους των γραφείων τους κλπ !!!

 

Μετά από όλα τα παραπάνω ζητάμε:

 Να βγει έγκαιρα η ΚΥΑ, που ορίζει τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, που θα ενταχθούν στις Ειδικές Εκλογικές Εργασίες.

 Η ΚΥΑ να περιλαμβάνει τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων, με ιδιαίτερη αναφορά στις νησιωτικές Περιφέρειες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και οι σύντροφοι να μην εργάζονται με εξοντωτικούς όρους.

 Να καθορίσει ότι η επιλογή των εργαζομένων των Περιφερειών που θα συμμετάσχουν στις Ειδικές Εκλογικές Εργασίες θα πραγματοποιηθεί με εναλλαγή, μετά από τη συλλογή από καταλογο, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι μετά την ένταξη προφανώς των Περιφερειακών υπαλλήλων, (ex officio) σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι οποίοι όμως δεν θα υπερβαίνουν τον αναγκαίο αριθμό.

 Να μην ορίζονται στους Ειδικούς Εκλογικούς Συνεργάτες μετακλητές και αποσπασμένους υπαλλήλους. Οι συνάδελφοι που εργάζονται σε γραφεία των Περιφερειών ή Αντιπεριφερειών πρέπει να συμμετάσχουν στη συλλογή και όχι να είναι εκ των προτέρων ορίζονται από την ΚΥΑ.

 Να αναγνωριστεί η ιδιαίτερη ευθύνη των υπαλλήλων των Περιφερειών που συμμετέχουν λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής ιδιότητας (ex officio) (αρμοδιότητα σύμφωνα με τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας, Υπαλλήλους Πληροφορικής κλπ.) Όπως άλλωστε κάνετε και με τους υπαλλήλους συγκεκριμένων Διευθύνσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Κύριοι, οι εργαζόμενοι είναι ανστατικοί και απαιτούν να εισέλθουν τελικά στην υπάρχουσα απαράδεκτη κατάσταση.

 

Κοιν. / Ση

1. Υπουργείο Εσωτερικών

α. Δ / νση Προσωπικού Τ.Α.

β. Δ / νση Εκλογών

2. Περιφερειάρχες

3. ΕΝΠΕ

 

 

                                                                                                           Για το Δ.Σ.

                                                                              Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                                       ΒΕΤΑ ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ                              ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΤΖΑΚΟΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ