Για τις συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος 

email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr 

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710 
                                                                       

                                                                       Αθήνα 27/8 /2019 

                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 108 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    Για τις συλλήψεις υπαλλήλων και παραπομπή με την αυτόφωρη διαδικασία στην Π.Ε. Χίου

 

Νέες αντεργατικές μεθόδους επέλεξε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης λίγες μέρες πριν λήξει η θητεία του, στην προσπάθειά του να δείξει άμεση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων!!! 

Ακολουθώντας το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ και σαν να μην ξέρει πως γίνονται οι προμήθειες των δημόσιων υπηρεσιών, αφού απαίτησε με έγγραφό του εντός μίας ώρας να αποκατασταθεί ζημιά, που εντόπισε σε στύλους φωτισμού στο Διοικητήριο, μεθόδευσε την σύλληψη από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, το απόγευμα της Παρασκευής, τον εκτελούντα χρέη προϊσταμένου της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προμηθειών και την παραπομπή τους στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτοφώρου!!! 

Τι κι αν η αντίδραση των υπηρεσιών ήταν άμεση…, τι κι αν αμέσως διακόπηκε η παροχή ρεύματος στους συγκεκριμένους στύλους προκειμένου να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες, τι κι αν αμέσως κινήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες οι 2 συνάδελφοι βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου!!! 

Και μπορεί εν τέλει σήμερα Τρίτη να κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο, το όλο ζήτημα είναι ενδεικτικό της αντίληψης της Περιφερειακής Αρχής Χίου για την λειτουργία των υπηρεσιών της, για την αντιμετώπιση των εργαζομένων ως εξιλαστήρια θύματα των προβλημάτων και των ελλείψεων, για την προσπάθεια συγκάλυψης των δικών της ευθυνών για την τεράστια υποστελέχωση των υπηρεσιών σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό (μετρημένοι στα δάχτυλα μηχανικοί, ούτε ένας εργάτης, ούτε ένας ηλεκτρολόγος κλπ), για τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες των προμηθειών όταν αυτές αφορούν προβλήματα υποδομών και επίλυσης λαϊκών προβλημάτων. 

Καταδικάζουμε αυτήν και κάθε άλλη παρόμοια επιλογή κάθε Περιφερειακής Αρχής, στηρίζουμε τους συναδέλφους μας, που εργάζονται υπηρετώντας το λαό και τους πολίτες γενικότερα. Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες της χώρας με τους αγώνες μας θα αντιπαλέψουμε τέτοιες αντεργατικές ενέργειες και πολιτικές, θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων και την υποστελέχωση, για τη λειτουργία των υπηρεσιών με πλήρη στελέχωση, εξοπλισμό και δυνατότητα άμεσης επίλυσης των προβλημάτων. 

 

 

                                                                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 

                                                          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                       

                                                 ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ