Απάντηση σε επιστολή

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                                     Αθήνα 28 /11 /2019
                                                                                                                Αριθμ. Πρωτ.:155

 

 

                                                                                            Προς
                                                                                                                     κ. Ανδρέα Νταλιάνη
                                                                                                        μέλος ΣΥΠΑ
                                                                                                                            (an_ntalianis@yahoo.gr)

 

Θέμα: Απάντηση σε επιστολή σας.

Με αφορμή επιστολή που στείλατε στις 24-11-2019 στο mail της Ομοσπονδίας με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΠΑ και στην οποία καταφέρεστε εναντίον της προέδρου, σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ θεωρεί υποχρέωσή του να σχολιάσει, όχι τα ζητήματα στα οποία εμπλέκεστε, για τα οποία δεν μπορεί να έχει άποψη, αλλά την αναφορά σας ότι η πρόεδρος «Έχασε την επαφή της με την Υπηρεσία από τις 13 Ιανουαρίου του 2017. Από τότε έχει να εργαστεί.».
Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ στη συνεδρίασή του στις 27-11-2019 συζήτησε την συγκεκριμένη αναφορά σας και την χαρακτηρίζει συκοφαντική, που υπηρετεί αντεργατικές και αντισυναδελφικές σκοπιμότητες, αφού γνωρίζετε ότι η συνάδελφος Βέτα Πανουτσάκου εκτός από πρόεδρος του ΣΥΠΑ είναι εκλεγμένη έως σήμερα και στο τριτοβάθμιο όργανο των δημοσίων υπαλλήλων, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ (από το 35ο Συνέδριο/29-11-2013 και το 36ο /1-12-2016) καθώς και ότι από τις 2-6-2016 έως σήμερα (7ο & 8ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ) είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας.
Είναι γνωστό σε όλους ότι αποτελεί κατάκτηση του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος η χορήγηση συνδικαλιστικής άδειας στα εκλεγμένα μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στο ρόλο και τις υποχρεώσεις, που επωμίζονται απέναντι στους εργαζόμενους, που τους εκλέγουν, από τους οποίους κρίνονται και στους οποίους απολογούνται.
Μάλιστα γνωρίζετε, αφού σας έχουν κατατεθεί τα σχετικά έγγραφα ότι στις παραπάνω συνδικαλιστικές βαθμίδες (μέλος ΕΕ ΑΔΕΔΥ, Πρόεδρο Ομοσπονδίας) προβλέπεται από το νόμο και τις ΣΣΕ η χορήγηση άδειας για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία της συναδέλφου.
Μετά τα παραπάνω και επειδή ζήτημα κατάργησης των συνδικαλιστικών αδειών έχει τεθεί μέχρι τώρα μόνο από εργοδότες και αντεργατικές κυβερνήσεις, σας καλούμε να ανακαλέσετε τις συγκεκριμένες αναφορές, που αφήνοντας υπονοούμενα θίγουν την υπόσταση της προέδρου και όλων των συνδικαλιστών, που κάτω από αντίξοες συνθήκες παλεύουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Το Δ.Σ.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ