ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                                                      Αθήνα 22/ 2 /2021
Αριθμ. Πρωτ.: 68

 

                                                        Προς
Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 22-2-2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα όλα τα μέλη με την διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, δεδομένου ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που βρισκόμαστε βάζουν εμπόδια στις «ζωντανές» διαδικασίες.
Σημειώνουμε ότι η συζήτηση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως υιοθέτηση της αντισυνδικαλιστικής, αντεργατικής, αντιδημοκρατικής νομοθετικής πρότασης της κυβέρνησης της ΝΔ για αντικατάσταση των «ζωντανών» διαδικασιών, της συζήτησης και της ιδεολογοπολιτικής διαπάλης των εργαζομένων, με τηλε-διαδικασίες παντός τύπου…
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα εργασιακά προβλήματα και η προώθηση επίλυσής τους, οι εξελίξεις και οι αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης που αξιοποιώντας την πανδημία, δυναμώνει την καταστολή και την αντιλαϊκή επίθεση, που θέλει τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και γενικά το λαό «φιμωμένο». Συγκεκριμένα λήφθηκαν οι παρακάτω κυρίως αποφάσεις:

1. Έγινε προετοιμασία για την επικείμενη συνάντηση αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Εσωτερικών στις 25.2.
2. Η ανάγκη αγωνιστικής μας απάντησης στην παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων με την κατάθεση του νομοσχεδίου «Εκσυγχρονισμός, απλοποίηση και αναμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου των δημοσίων συμβάσεων … και άλλες διατάξεις για την ανάπτυξη και τις υποδομές» (τροποποίηση του ν. 4412/2016).
3. Να απαιτηθεί για άλλη μια φορά η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης με την κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό και να σταματήσουν οι «φωτογραφικές», ρουσφετολογικές προσλήψεις αρκετών συμβασιούχων, όπως έγινε σε Αττική και Πελοπόννησο.
4. Να καταγγελθεί κάθε προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια από κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές καθώς και από συγκεκριμένα ψηφοδέλτια του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλιστικού μλποκ που παίζουν το ρόλο του «λαγού» για την προώθηση των μεθοδεύσεων αυτών.
5. Να δοθούν κατευθύνσεις στα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων Συλλόγων, σύμφωνα και με την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 5-1-2021, προκειμένου όσα το επιλέγουν, να προχωρήσουν τις παρεμβάσεις τους με δικαστικές προσφυγές για την μη προκήρυξη πλήρωσης θέσεων Προϊσταμένων (γενικών δ/ντών κλπ), με τη στήριξη βέβαια της Ομοσπονδίας.
6. Να απαιτηθεί η επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ και να στηριχτεί η κινητοποίηση των συναδέλφων στην ΠΕ Φωκίδας, απέναντι στην απόφαση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για το κλείσιμο του ΚΤΕΟ.
7. Να γίνει παρέμβαση στήριξης των αιτημάτων των Συλλόγων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να σταματήσει η δυσλειτουργία του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, καθώς και της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.
8. Να στηρίξουμε την απαίτηση των εργαζομένων στην Π.Ε. Πρέβεζας και όπου αλλού προκύπτει ζήτημα, να εφαρμοστούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και να χορηγηθούν όλα τα προβλεπόμενα ΜΑΠ, καταγγέλλοντας Περιφερειακές Αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες, που δεν τις υλοποιούν.
Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

Για το Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ