ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
email: osyape@otenet.gr
www.osyape.gr
τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

                                                                    Αθήνα 18/ 4 /2021
Αριθμ. Πρωτ.: 80

 

                                         Προς
Συλλόγους-μέλη μας

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα και τα 13 και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Σταμκοπούλου Νατάσα, Ζαβερδινό Άλκη, Παγωνίδη Δημήτρη, Βαζούρα Δημήτρη, Ευστρατίου Χαράλαμπο, Λυριστή Μιχάλη, Κυριακόπουλο Γιώργο, Ασημακόπουλο Ανδρέα, Καραθανάση Δημήτρη, Τζάκο Αντώνη και Έφη Παπαλεξίου.
Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις, με τις ιδιαίτερες δυσκολίες της πανδημίας, τις οποίες αξιοποιεί η κυβέρνηση για να επιταχύνει τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς και να φορτώσει και νέα βάρη στις πλάτες του λαού.
Με την απόφαση ότι θα κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να μην σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να μην μειώσουν τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα παρακάτω ζητήματα για τα οποία λήφθηκαν οι σχετικές αποφάσεις:

1. Οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Στις 6 Μάη απεργούμε κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των στηριγμάτων της σε ΓΣΕΕ κ.α. να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε «αργία» την Τρίτη μέρα του Πάσχα, ώστε να υπονομευθεί η αγωνιστική ταξική απάντηση στο νομοσχέδιο-έκτρωμα της απλήρωτης 10ωρης δουλειάς. Απεργούμε με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που τιμούν τους αγώνες της τάξης τους και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να καταφέρουν να σταθούν όρθιοι απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

2. Να αναδειχτούν στους εργαζόμενους και να καταγγελθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες εισόδου «ιδιωτών» στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών των Περιφερειών, μέσα από το πλήθος των νομοσχεδίων, που κατατίθενται όπως για τον κατευθυνόμενο, ψευδεπίγραφο «εσωτερικό έλεγχο», την «κρατική αρωγή» κλπ.

3. Καταδικάζει κάθε ενέργεια εκχώρησης και ιδιωτικοποίησης αρμοδιοτήτων, όπως και την συγκρότηση Αναπτυξιακών Οργανισμών από Περιφερειακές Αρχές και άλλους ΟΤΑ κλπ, που προωθούνται με όλους τους τρόπους ακόμα πιο ευέλικτα με τις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις μέσα από το νόμο για τον «εσωτερικό έλεγχο», όπου εκτός των άλλων παρουσιάζεται η προσπάθεια των Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών να «υφαρπάζουν» την υπογραφή των συναδέλφων ΙΔΟΧ μηχανικών ως «δικαίωμα»!!!

4. Καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, που σε τοποθέτησή του στη Βουλή δήλωσε ότι «μόνο το 20% των Δημοσίων Υπαλλήλων σηκώνει το βάρος της λειτουργίας του Δημόσιου Τομέα και υπάρχει μία νοοτροπία που οδηγεί και τον καλό στην περιθωριοποίηση και την αδιαφορία…»!!!

5. Να απαιτηθεί να σταματήσει η προσμέτρηση της κανονικής άδειας στις άδειες «ειδικού σκοπού» που λαμβάνουν οι συνάδελφοι, λόγω των περιοριστικών μέτρων και της πανδημίας της covid-19.

6. Να δοθούν οδηγίες (νομική γνωμοδότηση κλπ) στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους για την απαίτηση χορήγησης των ΜΑΠ και άλλων μέσων προστασίας και αποτίμησης σε χρήμα όσων δεν χορηγήθηκαν.

7. Καταδικάζει τα φαινόμενα διαφθοράς που παρουσιάστηκαν στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Πιερίας και απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία. Ταυτόχρονα απαιτεί για άλλη μια φορά από τις Περιφερειακές Αρχές και την κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που διατηρούν ένα διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, που θα ξεχωρίζουν «την ήρα από το στάρι».

8. Να παρέμβει ενάντια στην απαράδεκτη στάση του προϊσταμένου της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Έβρου, που με τις «πλάτες» της Περιφερειακής Αρχής εγκαλεί τους εργαζόμενους της υπηρεσίας για την άρνησή τους να κινούνται με τα ιδιωτικά τους ΙΧ αυτοκίνητα για εκτέλεση υπηρεσίας!!!

9. Να συνεχίσει την απαίτηση για την πλήρη νομική κάλυψη των υπαλλήλων, μετά την απόρριψη από τον υπουργό Εσωτερικών της σχετικής τροπολογίας που κάλυπτε τις ανάγκες μας και κατατέθηκε στη Βουλή.

10. Ενώνουμε τη φωνή μας και στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων με το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» για παράταση των συμβάσεών τους τουλάχιστον έως τέλος του 2021, για να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν ως «τρίτης κατηγορίας» εργαζόμενους σε μισθό και δικαιώματα, για να σταματήσει το καθεστώς των ελαστικών σχέσεων εργασίας και για να καλυφθούν όλα τα κενών με μόνιμο προσωπικό.
Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.-

 

Για το Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                     ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ