Για την βαθμολογία των ειδικοτήτων των Περιφερειών, για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

Αθήνα  10/2/2022

Αριθμ. Πρωτ.: 25

 

 

Για την βαθμολογία των ειδικοτήτων των Περιφερειών, για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε απάντηση του υπ’ αριθμ. πρωτ. 19/02-02-2022 αιτήματος της Ομοσπονδίας μας, μας απέστειλε το συνημμένο ηλεκτρονικό αρχείο με την βαθμολογία των ειδικοτήτων των Περιφερειών, για το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

Όπως μας ενημέρωσαν το αρχείο με τις ειδικότητες έχει αντληθεί από τα στοιχεία μισθοδοσίας μηνός Νοεμβρίου 2018 της ΕΑΠ.

Όπως εμείς διαπιστώσαμε δεν περιλαμβάνεται πληθώρα ειδικοτήτων των Περιφερειών και γι αυτό μετά τις παρεμβάσεις που κάναμε ήδη στο ΓΛΚ, μας ενημέρωσαν πως στις αποφάσεις που θα εκδοθούν, θα ληφθούν υπόψη οι ισχύουσες οργανικές διατάξεις των Υπουργείων.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τα σημαντικά ζητήματα, που προκύπτουν με το Πόρισμα και την βαθμολογία των ειδικοτήτων, για τα οποία και θα κάνουμε και νέα παρέμβαση, κυρίως βέβαια με την προκηρυγμένη Στάση Εργασίας στις 18/2.

Θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση ως ΟΣΥΑΠΕ.

Παραμένουν τα αιτήματά μας για:

  • Καμιά περικοπή ανθυγιεινού επιδόματος, για κανέναν κλάδο, για κανέναν εργαζόμενο.
  • Κανένας εργαζόμενος να μην απενταχθεί. Καμιά υποβάθμιση σε κατηγορία. Καμιά μείωση μισθού.
  • Να ενταχθούν στους δικαιούχους του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους, σύμφωνα με τα υπομνήματα της Ομοσπονδίας μας (υπ’ αριθμ. 62/21-5-2018, 67/25-5-2018, 190/30-11-2020).
  • Να αυξηθούν τα χορηγούμενα επιδόματα. Δεν δεχόμαστε οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις να μπαίνουν στη μέγγενη των δημοσιονομικών δεδομένων και της «αντοχής» της οικονομίας, που αντέχει μόνο τα κέρδη και τα προνόμια των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Να γίνουν Μελέτες Επαγγελματικού Κινδύνου για κάθε θέση και χώρο εργασίας. Να χορηγούνται σε όλους τους εργαζόμενους τα ΜΑΠ, που χρειάζονται.

 

Συνημμένο το αρχείο με την βαθμολογία των ειδικοτήτων

 

ΓΙΑ ΤΟ   Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ