ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΡΩΣΙΑΣ & ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977504710

 

Αθήνα   7 /3/2022

Αριθμ. Πρωτ.: 46

 

Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό.

Η απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας και ο πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ/ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους για την αναβάθμιση τους για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ο πόλεμος αυτός δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών. Ίσα – ίσα που τους ξεριζώνει και δημιουργεί καραβάνια προσφύγων, οξύνει τις αντιπαραθέσεις, μεγιστοποιεί τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον επιθετικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ.

Είναι χαρακτηριστική η απόφαση της Γερμανίας που  ανακοίνωσε εξοπλισμό-μαμούθ 100δις ευρώ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς για πρώτη φορά μετά την ήττα του Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Όλα αυτά, όπως και τα ραφάλ και τις πολεμικές φρεγάτες στη χώρα μας τα πληρώνουν οι λαοί. Στη χώρα μας την ίδια ώρα που ο λαός μας στενάζει, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δαπανά πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Την ώρα που οι πολεμικές προετοιμασίες σε όλη την ΕΕ εντατικοποιούνται οι λαοί πρέπει να φωνάξουμε πιο δυνατά:

  • Καταδικάζουμε την εισβολή της Ρωσίας και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

 

  • Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και με οποιοδήποτε τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                                ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ