9ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΣΥΑΠΕ

Το 9ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας διεξάγεται υπό δυσμενείς συνθήκες, σε ένα πλαίσιο επηρεαζόμενο από τις πολιτικές λιτότητας που συνεχίζουν να εφαρμόζονται,  την υγειονομική κρίση καθώς και τον πόλεμο  που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, στον οποίο η χώρα μας ενεπλάκη ύστερα από πρωτοβουλία της κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας.

Τα καθηλωμένα εισοδήματα των εργαζομένων, η υπερφορολόγηση τους και οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται, η απόπειρα ελέγχου και ευνουχισμού των συνδικαλιστικών οργανώσεων, η λεηλασία του ασφαλιστικού συστήματος, η διάλυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας, η υποστελέχωση των Υπηρεσιών, η υγεία και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας,  η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος μέσω των αναθέσεων, η απουσία αξιοκρατικού συστήματος επιλογής  προϊσταμένων, η προστασία του περιβάλλοντος και η εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης, είναι ζητήματα που απασχολούν καθημερινά όλους τους εργαζομένους, είναι προβλήματα τα οποία υποβαθμίζουν τη ζωή μας, είναι θέματα για τα οποία το συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει και πρέπει να έχει ξεκάθαρη θέση.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μέσα από την παρουσία της στα όργανα διοίκησης της Ομοσπονδίας, έχει επιλέξει τον δρόμο του συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης, κεντρικό σημείο των οποίων αποτελούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και η αντίσταση στις εργοδοτικές και κυβερνητικές πρακτικές φτωχοποίησης μας, με σκοπό την ανατροπή τους.

Η συστράτευση όλων των εργαζομένων μέσω ενός αγωνιστικού, ριζοσπαστικού και διεκδικητικού πλαισίου δράσης, είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί από το σύνολο των υγιών συνδικαλιστικών δυνάμεων απέναντι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό και παρεμβατισμό, τα οποία στοχεύουν  στον εφησυχασμό και στην απαξίωση των σωματείων.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, θεωρεί ότι η οργάνωση της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων,  σε όλα τα επίπεδα και η συνεργασία με άλλους χώρους που έχουν διεκδικητικό – αγωνιστικό προσανατολισμό, αποτελεί μονόδρομο. Θεωρούμε πως τίποτα δε χαρίζεται!

Στο 9ο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ διεκδικούμε, σε αντίξοες για εμάς συνθήκες, απέναντι στον κυρίαρχο και εδώ δικομματισμό, μια ομοσπονδία πιο δυναμική, πιο παρεμβατική, πιο αγωνιστική. Δώσε μας την δύναμη να συνεχίσουμε.

Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας. Αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών μας, κατάργηση του παγώματος 2016 – 2017, κάλυψη του πληθωρισμού, επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού. Διεκδικούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
 • Ανεξάρτητη Διοικητική Ιεραρχία – Ανεξάρτητη Δημόσια Διοίκηση. Διαφάνεια και αξιοκρατία στη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων, άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων ευθύνης, κατάργηση του κριτηρίου μοριοδότησης της δομημένης συνέντευξης.
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους. Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών  οργανικών θέσεων από τον ΑΣΕΠ. Καμία ανοχή στην υποστελέχωση των Υπηρεσιών.
 • Κατάργηση της κατ΄ όνομα μόνο Αξιολόγησης, που οδηγεί στην χειραγώγηση των υπαλλήλων.
 • Μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.
 • Εξασφάλιση δωρεάν νομικής κάλυψης σε όλους τους συναδέλφους.
 • Κατάργηση όλων των νόμων που στοχεύουν στον περιορισμό, στον κρατικό έλεγχο και την χειραγώγηση των σωματείων.
 • Άμεση εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους δικαιούχους.
 • Άμεση παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας, εφαρμογή των μέτρων προληπτικής ιατρικής και χορήγηση ημερήσιου γάλακτος. Απόδοση στους δικαιούχους για τα έτη  2019, 2020 και 2021 σε χρήμα της αποτίμησης, σε όσες περιπτώσεις αυτά δεν έχουν χορηγηθεί.
 • Άμεση εφαρμογή από τις Περιφερειακές Αρχές της  παροχής  κινήτρων στους εργαζομένους των ορεινών και νησιωτικών περιοχών
 • Προστασία του δημοσίου χαρακτήρα των Υπηρεσιών μας. Όχι στις εκχωρήσεις και ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων. Χρηματοδότηση, εξοπλισμός και μέσα ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των Υπηρεσιών μας.
 • Οργάνωση των Υπηρεσιών και αντίστοιχη διαμόρφωση των Οργανισμών κάθε Περιφέρειας, κατά τρόπο που θα εξυπηρετεί και θα καλύπτει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Καμία ανάθεση αυτών σε ιδιωτικές εταιρείες.
 • Φραγμό στην κατασπατάληση των χρημάτων του ελληνικού λαού από τις Περιφέρειες που γίνεται είτε μέσω απευθείας αναθέσεων, είτε μέσω κλειστών φωτογραφικών διαγωνισμών κατόπιν προσκλήσεως, για χρηματοδοτήσεις που δεν έχουν σχέση με επείγουσες έκτακτες ανάγκες.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων, αποκατάσταση της λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων
 • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Καμία αποστολή στρατιωτικού υλικού, κανένας έλληνας στρατιώτης εκτός Ελλάδας, καμία χρήση των ΝΑΤΟικών βάσεων που βρίσκονται στη χώρα μας.

—- // —-

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ