Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

  1. Καταδικάζουμε την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων που επιφέρουν τόσα δεινά στη χώρα και στο λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό που βιώνει την τραγωδία του πολέμου, αλλά και σε κάθε λαό που πλήττεται και θα πληγεί από τις συνέπειες ενός ακόμη πολέμου.
  2. Καταγγέλλουμε τις ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ που με τη στάση τους τα τελευταία χρόνια υποδαυλίζουν την ένταση στην περιοχή, τόσο με την εμμονή τους στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όσο και με την ανοχή τους στην εγκληματική δράση των παραστρατιωτικών νεοναζιστικών ταγμάτων ενάντια στον πληθυσμό των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας. Καταγγέλλουμε επίσης κυρώσεις οι οποίες θα πλήξουν πολλούς λαούς, καθώς και κυρώσεις που στρέφονται κατά του πολιτισμού και περιλαμβάνουν πογκρόμ κατά απλών ανθρώπων, όπως αθλητών, φοιτητών και καλλιτεχνών.
  3. Καταγγέλλουμε την εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης στον πόλεμο με την αποστολή στρατιωτικού υλικού. Οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για αποστολή και ελληνικών στρατευμάτων, εφόσον του ζητηθεί από το ΝΑΤΟ, αλλά και των ανιστόρητων δηλώσεων του ίδιου – και δυστυχώς και της Προέδρου της Δημοκρατίας – ότι η Ουκρανία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που δέχεται εισβολή μετά τον ΒΠΠ είναι δυνητικά επικίνδυνες για τα συμφέροντα του ελληνισμού και του ελληνικού λαού, αφού «ξεχνούν» και «διαγράφουν» την εισβολή και κατοχή της Κύπρου και την καταστροφή και διάλυση της γειτονικής μας Γιουγκοσλαβίας.
  4. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:
  • να σταματήσει κάθε προσπάθεια εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο και να συμβάλλει με τη στάση της στον τερματισμό του πολέμου και στην ειρηνική διευθέτηση των διαφορών.
  • να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της ελληνικής ομογένειας στην περιοχή.
  • να εξασφαλίσει τα συμφέροντα όλου του ελληνισμού και της χώρας μας θέτοντας επιτακτικά το θέμα της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρο, αλλά και των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας ενάντια στη χώρα μας.
  1. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τη στοίχισή τους πίσω από ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα. Ο διαρκής αγώνας τους ενάντια σε όσους υπονομεύουν τα συμφέροντά τους αποτελεί τον μοναδικό δρόμο για την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.

—- // —-

Ανακοίνωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ