Να καταργηθεί η άδικη εξαίρεση των Δ.Ε. υπαλλήλων από το Μητρώο Εξεταστών

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

 

Αθήνα   8 /5/2022

Αριθμ. Πρωτ.: 84

 

Τα προβλήματα στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών δεν λύνονται                                                          με αβάσιμους διαχωρισμούς

Να καταργηθεί η άδικη εξαίρεση των Δ.Ε. υπαλλήλων από το Μητρώο Εξεταστών

Πρόσφατα με την εφαρμογή του ν. 4850/21 «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων κλπ» και συγκεκριμένα με το άρθρο 17 ήρθε στην επιφάνεια η αβάσιμη και άδικη εξαίρεση των Δ.Ε. υπαλλήλων από το Μητρώο Εξεταστών Πρακτικής Δοκιμασίας Υποψήφιων Οδηγών και Οδηγών (με μοναδική εξαίρεση όσους κατέχουν την σχετική ειδικότητα από ΙΕΚ).

Με το συγκεκριμένο άρθρο χωρίς καμία αιτιολόγηση, εντάσσονται στο Μητρώο Εξεταστών μόνο οι υπάλληλοι κατηγορίας Π.Ε. & Τ.Ε, ενώ στο Μητρώο Επιτηρητών (άρθρο 7) για τις θεωρητικές εξετάσεις, που είναι έργο εντός ωραρίου  και  μη αμειβόμενο εντάσσονται και οι ΔΕ εργαζόμενοι, όπου θεωρούνται ικανοί.

Εξαιρείται αυθαίρετα από το Μητρώο Εξεταστών ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων Δ.Ε. που διαθέτει και την αναγκαία εμπειρία και τα απαραίτητα διπλώματα για όλες τις κατηγορίες, στερώντας έτσι κατάλληλο προσωπικό από το ήδη ιδιαίτερα επιφορτισμένο έργο των εξετάσεων οδήγησης, που δυσχεραίνεται ακόμα πιο πολύ από τις συνταξιοδοτήσεις παλιών εξεταστών.

Επιπλέον με την αυθαίρετη εξαίρεση των ΔΕ υπαλλήλων δημιουργούνται στις Δ/νσεις Μεταφορών υπάλληλοι δύο ταχυτήτων, γεγονός που δημιουργεί πολύ άσχημο κλίμα στις υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα προκύπτουν ερωτηματικά και για τα κριτήρια επιλογής των υπαλλήλων, για την εισαγωγή τους στα Μητρώα Εξεταστών καθώς ο νόμος δεν προσδιορίζει αυτά, ούτε και την διαδικασία επιλογής, αφήνοντας περιθώριο στις Περιφερειακές Αρχές να επιλέγουν “κατά το δοκούν”.

Ζητάμε:

  • Την  άμεση νομοθετική τροποποίηση του άρθρου 17 του Ν. 4850/21 ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και η διάκριση εις βάρος των συναδέλφων Δ.Ε.
  • Η επιλογή των νέων εξεταστών να γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια, με διαφάνεια και αξιοκρατία, με βάση και μοναδικό κριτήριο την εξυπηρέτηση της οδικής ασφάλειας.

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  2. Υπουργείο Εσωτερικών
  3. ΕΝΠΕ
  4. Περιφερειάρχες

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                        ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ