ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   4/3/2023

                                            Αριθμ. Πρωτ.: 36

ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη, το θυμό μας καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, στη πλειοψηφία νέα παιδιά.

Απαιτούμε να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια, ώστε να μην παραγραφούν οι ευθύνες για το «έγκλημα των Τεμπών». Αποτελεί τραγική ειρωνεία στον 21ο αιώνα με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, η κίνηση στους σιδηροδρόμους να διεξάγεται χειροκίνητα, να μην υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές που θα διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση του λαού. Δεν αποδεχόμαστε «αποδιοπομπαίους τράγους» ούτε «κεραυνούς εν αιθρία» , όταν υπήρξαν σωρεία καταγγελιών από τους εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα για την ασφάλεια στους σιδηροδρόμους.

Δεν αποδεχόμαστε να συνεχίσει  ο λαός, τα παιδιά μας να πληρώνουν  με το αίμα τους την εγκληματική λογική «κόστους-οφέλους» που είναι συνυφασμένη με την πολιτική των  ιδιωτικοποιήσεων και της «απελευθέρωσης» των πάντων.

Απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια τραγικά δυστυχήματα, μέτρα που μόνο ο λαός μπορεί να τα επιβάλλει με την πάλη του.

Είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, για να παλέψουμε για φθηνές κι ασφαλείς συγκοινωνίες για όλο το λαό, για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών μας!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους νεολαιίστικους φορείς και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                           ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                 ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ