Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                             Αθήνα 6/9/2023

                                            Αριθμ. Πρωτ.: 76

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ»

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ          

      ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Παρά το γεγονός ότι ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με την υπ’ αριθ. 70511/3-8-2023 Απόφασή του δικαίωσε τις σχετικές καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων της Π.Ε. Λακωνίας και της ΟΣΥΑΠΕ (έγγραφο με αριθμό 71/16-7-2023) και ακύρωσε τις τρεις αποφάσεις του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με τις οποίες «μετακίνησε» αυθαίρετα και χαριστικά, σε υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας τρεις νεοδιόριστους υπαλλήλους στην Λακωνία με την προκήρυξη 13Κ/2021, πριν καν «τοποθετηθούν» σε αυτήν, προχώρησε αμέσως σε νέες πανομοιότητες Αποφάσεις.

Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 292458/28-8-2023 νέα Απόφασή του, αδιαφορώντας για την ακυρότητα των ενεργειών του, «μετακίνησε» και πάλι τους υπαλλήλους αυτούς στην Π.Ε. Κορινθίας, παρά το γεγονός ότι η προκήρυξη, η απόφαση του ΑΣΕΠ και το ΦΕΚ διορισμού αφορούσε τις τραγικά υποστελεχωμένες (πάνω από 60%) υπηρεσίες της Π.Ε. Λακωνίας (Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας & Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής).

Αδιαφορεί δε τόσο για τα καταγγελλόμενα και την Απόφαση ακύρωσης που εκδόθηκε από τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, που την παραπάνω νέα του (292458/28-8-2023) Απόφαση «μετακίνησης» των υπαλλήλων την βασίζει στην υπ’ αριθμ. 70/12-7-2023 «σύμφωνη γνώμη» του Υπηρεσιακού Συμβουλίου (κατά πλειοψηφία) στην οποία στηρίχθηκαν και οι ακυρωθείσες!!!

Υπενθυμίζουμε ότι αναφερόμαστε σε διοριστέους ειδικοτήτων κτηνιάτρου και κοινωνικού λειτουργού, που έπρεπε να τοποθετηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, που ενώ έχει πλήθος αρμοδιοτήτων και ευθυνών για έναν μεγάλο αριθμό εκτροφών και σφαγείων και αντιμετώπισης και επιτήρησης σημαντικών ζωονόσων υπηρετούν μόνο δύο κτηνίατροι και ένας τεχνολόγος ζωικής παραγωγής και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας που υπηρετούν μόνον τρεις υπάλληλοι για όλες τις θέσεις (ευθύνης και υπάλληλοι), για όλα τα Τμήματα και όλες τις αρμοδιότητες!!!

Ζητάμε από την Περιφερειακή Αρχή την ανάκληση των συγκεκριμένων «μετακινήσεων» και την άμεση παρέμβαση των φορέων που αποστέλλεται το παρόν.

Συνημμένα:

  1. Η 70511/3-8-2023 Απόφαση ΑΔΠΔΕΙ
  2. Η 292458/28-8-20232 Απόφαση Περιφερειάρχη

Πίνακας Αποδεκτών

  1. Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

κ. Παναγιώτη Νίκα

periferiarxis@ppel.gov.gr

  1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,

Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

prosopiko@apd-depin.gov.gr

tdo-ark@1747.syzefxis.gov.gr

  1. Υπουργείο Εσωτερικών

Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

d.pta@ypes.gr

  1. Εθνική Αρχή Διαφάνειας

kataggelies@aead.gr

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                    ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                               ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ