Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι κτηνίατροι που εργάζονται στο Πρόγραμμα Οζώδους Δερματίτιδας

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                                Αθήνα   18 /11/2023

                                            Αριθμ. Πρωτ.: 122

Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι κτηνίατροι που εργάζονται στο Πρόγραμμα Οζώδους Δερματίτιδας

          Σε Περιφερειακές Ενότητες όλης της χώρας εργάζονται από τον Σεπτέμβριο του 2020 αρχικά 27 κτηνίατροι (σήμερα περίπου 20) στο πρόγραμμα καταπολέμησης της Οζώδους Δερματίτιδας των βοοειδών. Οι κτηνίατροι αυτοί εργάζονται με ετήσιες συμβάσεις που έχουν ανανεωθεί ήδη δυο φορές ενώ η τελευταία παράταση λήγει στις 31-12-2023.

Πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπως έχει καταγραφεί είναι το πρόγραμμα να λήξει στις 31/12/23, με οκτάμηνη παράταση μόνο για κάποιες Περιφερειακές Ενότητες, όπου θα μετατραπεί σε πρόγραμμα επιτήρησης.

Δηλαδή, μετά από 3,5 χρόνια δουλειάς, 20 κτηνίατροι πετιούνται στο δρόμο και στέλνονται στην ανεργία, την ώρα που όλοι γνωρίζουν:

  • Ότι ενώ προσλήφθηκαν για το πρόγραμμα Οζώδους Δερματίτιδας οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών των κτηνιατρείων, έχουν επωμιστεί μεγάλο όγκο δουλειάς σε όλο το φάσμα του αντικειμένου (γραφειοκρατική δουλειά, άλλα προγράμματα εμβολιασμών κτλ).
  • Ότι θα δημιουργηθεί σημαντικό θέμα στην λειτουργία των ούτως ή άλλως τραγικά υποστελεχωμένων κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών.

Απαιτούμε εφόσον το πρόγραμμα λήξει οι συνάδελφοι να απορροφηθούν σε άλλα προγράμματα όπου υπάρχουν πραγματικές και αυξανόμενες ανάγκες λόγω της συνεχούς εμφάνισης και νέων νοσημάτων (Αφρικανική Πανώλη, Ευλογιά κτλ). Να μην πραγματοποιηθεί καμιά απόλυση στο τέλος του έτους.

   Καλούμε τους Περιφερειάρχες να πάρουν θέση άμεσα και να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα των ΙΔΟΧ κτηνιάτρων για μόνιμη και σταθερή δουλειά ιδιαίτερα σε ένα τομέα του οποίου τα μεγάλα προβλήματα αναγνωρίζουν όλοι.

Π.Δ.

  1. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
  2. Υπουργείο Εσωτερικών
  3. Κόμματα Βουλής
  4. Περιφερειάρχες
  5. ΕΝΠΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                        ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                       ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ