ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2024

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   20/1/2024

                                          Αριθμ. Πρωτ.: 17

                                                                                Προς      Συλλόγους-μέλη μας

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο με παρόντα τα 10 από τα 13 μέλη και συγκεκριμένα: Βέτα Πανουτσάκου, Σταμκοπούλου Νατάσα, Παγωνίδη Δημήτρη, Παγανέλη Αριάδνη, Ανδρεαδέλλη Γιάννη, Λυριστή Μιχάλη, Δεγαϊτη Βασιλική, Μπεκιάρη Ειρήνη, Παπαλεξίου Έφη και Καραθανάση Δημήτρη.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις με τα εργασιακά μας ζητήματα, τα μέτωπα των προβλημάτων που παραμένουν με τους χαμηλούς μισθούς, την ακρίβεια και όλα όσα αντιμετωπίζουμε χρόνια τώρα και παραμένουν άλυτα, που ως αιτήματα παραμένουν στο πλαίσιο των βασικών μας διεκδικήσεων καθώς οι γενικότερες εξελίξεις με την γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή για τον έλεγχο των δρόμων ενέργειας και εμπορίου, επιβεβαιώνοντας ότι σωστά το συνδικαλιστικό κίνημα καταδίκασε εξαρχής ως εγκληματική την επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη που έχει εκτός των άλλων επιπτώσεις και στην ακρίβεια των προϊόντων, στην ενεργειακή φτώχεια κλπ, και μετά τις τοποθετήσεις των μελών λήφθηκαν κυρίως οι παρακάτω αποφάσεις:

 

  1. Αποφασίστηκε η οργάνωση κινητοποιήσεων υλοποιώντας τις σχετικές αποφάσεις του 9ου Συνεδρίου και του Γενικού Συμβουλίου 9-11-2023, διεκδικώντας την ικανοποίηση των οικονομικών μας κυρίως αιτημάτων, αλλά και οξυμένων θεσμικών και κλιμακώνοντας με την απεργιακή κινητοποίηση, που οργανώνεται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προς το τέλος Φεβρουαρίου (προτεινόμενη ημερομηνία η 28η Φεβρουαρίου – ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη). Ακολουθεί αναλυτική ανακοίνωση.
  2. Η προώθηση της απαίτησής μας για γενικευμένη αξιοποίηση υπάρχουσας ρύθμισης που καλύπτει πιο ολοκληρωμένα την νομική μας στήριξη.
  3. Αποφασίστηκε η έκφραση αντίθεσής μας στην δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Υδάτων στην Θεσσαλία και η στήριξη των αιτημάτων του Συλλόγου Περιφέρειας Θεσσαλίας και η λήψη σχετικών πρωτοβουλιών συντονισμού αγωνιστικών δράσεων και με άλλες Ομοσπονδίες που τις αφορά.
  4. Θα γίνει παρέμβαση για να προχωρήσουν οι διαδικασίες επιλογής των προϊσταμένων Γενικών Δ/νσεων, Δ/νσεων και Τμημάτων σε όλες τις Περιφέρειες.
  5. Συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και εκφράστηκε η αποφασιστική στήριξη των κινητοποιήσεων ενάντια στην ψήφισή του καθώς και στο παραπέρα χτύπημα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και την συνεχή προώθηση της εμπορευματοποίησης.
  6. Αποφασίστηκε η στήριξη με σχετικές παρεμβάσεις εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιπέτεια που αντιμετωπίζουν για την αναγνώριση προϋπηρεσίας τους στη ΝΕΘ.
  7. Θα ζητηθεί συνάντηση με την ΕΝΠΕ, μετά την εκλογή και τη συγκρότηση της νέας της Διοίκησης.
  8. Έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά της ΟΣΥΑΠΕ και τις εισφορές των πρωτοβάθμιων Συλλόγων.

 

Θα εκδοθούν αναλυτικές ανακοινώσεις για όσα ζητήματα απαιτούνται.

                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

               ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                             ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ