ΠΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΠΕΙΡΟΥ Ζητείται ενημέρωση για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την χορήγηση των ΜΑΠ στους δικαιούχους συναδέλφους

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                    Αθήνα  1 /4/2024

                                          Αριθμ. Πρωτ.: 82

   ΠΡΟΣ

Περιφερειάρχη Ηπείρου

κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Θέμα: Ζητείται ενημέρωση για την εφαρμογή της ΣΣΕ και την χορήγηση των ΜΑΠ στους δικαιούχους συναδέλφους.

    Σε συνέχεια της σύσκεψης και της συνάντησής μας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων στις 24/10/2023 και των δεσμεύσεων του για προώθηση των ενεργειών που αφορούν την εφαρμογή της ΣΣΕ και την χορήγηση των ΜΑΠ στους δικαιούχους συναδέλφους όλης της Περιφέρειας, θεωρούμε αναγκαίο να μας ενημερώσετε για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν.

Συγκεκριμένα να μας γνωρίσετε εάν έχετε ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες ή εάν τουλάχιστον τις έχετε δρομολογήσει, δηλ. εάν ζητήθηκαν οι εισηγήσεις των προϊσταμένων των Δ/νσεων με τους δικαιούχους κλπ.

Υπενθυμίζουμε ότι :

α. Οι Συλλογικές Συμβάσεις έχουν ισχύ νόμου και η εφαρμογή τους είναι υποχρεωτική, για τους εργαζόμενους που αφορούν. Επομένως η όποια διαφορετική προσωπική προσέγγιση  υπηρεσιακών ή άλλων παραγόντων δεν αναιρεί την υποχρέωση εφαρμογής τους.

β. Οι προϊστάμενοι των Δ/νσεων των υπηρεσιών της Περιφέρειας οφείλουν να ανταποκριθούν στις «ενδιάμεσες» ενέργειες, που απαιτούνται και να μην δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή τους. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους Γενικούς Δ/ντές, δεδομένου ότι υπόχρεος για την εφαρμογή των ΣΣΕ έναντι των εργαζομένων και του νόμου είναι ο Περιφερειάρχης.

Κοιν/ση: Υπουργείο Εσωτερικών

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                     ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                      ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ