Υπόμνημα εργαζομένων στην πλωτή γέφυρα Λευκάδας – Ένταξη στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Έκδοση σχετικής ΚΥΑ.

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: info@osyape.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6932442150

                                            Αθήνα   29 /4/2024

                                                Αριθμ. Πρωτ.: 112

ΠΡΟΣ

  1. Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

-Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά deputyminister-secr@minfin.gr

– Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Διεύθυνση Εισοδηματικής Πολιτική    d22@glk.gr

  • Επιτροπή Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
  1. Υπουργείο Εσωτερικών

-Γραφείο Υπουργού

-Δ/νση Προσωπικού Τ.Α.

ΘΕΜΑ: Υπόμνημα εργαζομένων στην πλωτή γέφυρα Λευκάδας – Ένταξη στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – Έκδοση σχετικής ΚΥΑ.

Είναι γεγονός ότι η σχετική Γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους ΟΤΑ α’ και β΄βαθμού και σε όλο το δημόσιο γενικότερα, ολοκληρώθηκε εδώ και δύο χρόνια περίπου.

Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση έκδοσης των σχετικών ΚΥΑ έχει άμεση αρνητική επίδραση σε μια σειρά κλάδους και ειδικότητες που σύμφωνα με την Γνωμοδότηση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την «Μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» εντάσσονται στους δικαιούχους υπαλλήλους.

Ταυτόχρονα δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα, εάν εξετάστηκαν αρμοδίως οι ενστάσεις που είχαμε καταθέσει με το υπ’ αριθμ. 26/13-2-2022 υπόμνημά μας (συνημμένο), ζητώντας την επανεξέταση μιας σειράς ζητημάτων, ανάμεσά τους και αυτό των χειριστών των πορθμείων, οι οποίοι είχαν βαθμολογηθεί από την Επιτροπή με 34.

Στο υπόμνημα των εργαζομένων στην πλωτή γέφυρα Λευκάδος, το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα περιγράφονται αναλυτικά οι συνθήκες εργασίας τους και όλοι οι παράγοντες έκθεσής τους, οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Σημειώνουμε ότι είναι η μοναδική πλωτή γέφυρα, που η διαχείρισή της αποτελεί αρμοδιότητα Περιφέρειας, αυτής των Ιονίων Νήσων και  είναι “ιδιαίτερες” όλες οι εργασίες που απαιτούνται.

Μετά τα παραπάνω ζητάμε να μας ενημερώσετε:

  • εάν έχετε εξετάσει τις ενστάσεις μας, που περιλαμβάνονται στο 26/13-2-2022 υπόμνημά μας
  • εάν εν τέλει εντάσσονται στους δικαιούχους χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στην αναμενόμενη σχετική ΚΥΑ όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, που εργάζονται σε ανθυγιεινές εργασίες και χώρους, σύμφωνα και με τα υπομνήματά μας και
  • πότε επιτέλους θα εκδοθεί η ΚΥΑ για τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες (ΟΤΑ β’ βαθμού).

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                       ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ                                                ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ