ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ – οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά βλέπουμε τα προβλήματά μας (οικονομικά και θεσμικά) να οξύνονται και να επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι θα ενταθεί η επίθεση στις εργασιακές μας σχέσεις, τους μισθούς, την ασφάλιση κ.τ.λ.

Θεωρούμε προκλητική και απαράδεκτη την απαίτηση της Νομαρχιακής Αρχής να λειτουργούν δέκα υπηρεσίες – Δ/νσεις της σε 24ωρη βάση, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και την απαίτησή της (έγγραφο οικ. 6393/1-6-09) να τεθούν οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας σε καθεστώς ετοιμότητας.

Νομαρχιακή Αρχή (ΠΑΣΟΚ) και Περιφερειάρχης (ΝΔ) συνεργούν σε αποφάσεις, που πλήττουν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Βασισμένοι στο νόμο της Ν.Δ. για την καθιέρωση «νέου» ωραρίου για τις δημόσιες υπηρεσίες, που δυστυχώς είχε και τη στήριξη την πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), ελαστικοποιούν το ωράριο, χτυπούν τη σταθερή εργασία. Αυξάνουν τον απλήρωτο χρόνο της δουλειάς μας και την εντατικοποίησή της. Μειώνουν τον ελεύθερο χρόνο μας, αναστατώνουν την οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή.

Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση και προστασία του πολίτη στηρίζουν την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, καταπατούν δικαιώματα, που καταχτήθηκαν με θυσίες και αγώνες.

Ζητούν από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας να βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλείνοντας τα μάτια στο καθεστώς που συνεχώς μειώνει τους μισθούς τους, που τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς πάγια οδοιπορικά, να εργάζονται απογεύματα και βράδια χωρίς πρόσθετες αμοιβές και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Όλοι μας πρέπει να δείξουμε με κάθε τρόπο την άρνησή μας.

  • Να μην δεχτούμε να εργαστούμε σε βάρδιες ή διακεκομμένα ωράρια κ.ά..

  • Να καταργήσουμε στη πράξη όλους τους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους.

Να αγωνιστούμε απαιτώντας:

  • Πλήρη-σταθερή εργασία για όλους. 7ωρο-5νθημερο-35ωρο.

  • Κατώτερο μισθό 1.400 € – κατώτερη σύνταξη στο 80% του τελευταίου μήνα αφυπηρέτησης.

΄Αρση των μισθολογικών ανισοτήτων μας.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να μην γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου με την λήξη της σύμβασής του.

Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Πρόσληψη μόνο μόνιμου προσωπικού.

  • Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής ασφάλισης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Άμεση απόσυρση των αποθεματικών από το χρηματιστήριο. Ούτε ένα ευρώ στο «τζόγο». Άμεση επιστροφή των κλεμμένων και των οφειλών της εργοδοσίας και του κράτους. Διαχείριση της περιουσίας των ταμείων από τους εργαζόμενους.

  • Δημιουργία κανονισμού μεταθέσεων και εφαρμογή συστήματος μοριοποίησης.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ 24 ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΑΣ

 

Αθήνα 16-6-2009

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ