ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

(οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

 

Η 24ωρη απεργία μας στις 30 – 6 – 2009 ας αποτελέσει την δυναμική απάντησή μας στην αντιλαϊκή επίθεση, στην όξυνση των προβλημάτων μας.

Η μαζική συμμετοχή μας ας είναι η αρχή των αγωνιστικών

κινητοποιήσεών μας.

 

Η παρουσία μας στις κατά τόπους συγκεντρώσεις ας δώσει το μήνυμα σε κυβέρνηση και άρχουσα τάξη ότι οι εργαζόμενοι στις Νομαρχίες είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας και ότι κατανοούμε ως μοναδικό δρόμο αντίστασης στην επίθεση και πάλης τον δρόμο του αγώνα.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπορούμε να αντισταθούμε στη συνέχιση της λιτότητας, το πάγωμα των μισθών μας, την κλοπή του Ταμείου Πρόνοιας, την υποβάθμιση της περίθαλψής μας, την ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας μας

Μπορούμε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να βάλουμε φρένο στις τελευταίες αποφάσεις της ΕΕ (Σύνοδοι Κορυφής, Κομισιόν κ.α.), που με τις υπογραφές φιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατών εξαπολύεται και νέα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά , ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, με τη μείωση του εργατικού κόστους, τη συνέχιση του παγώματος των μισθών, την επιδείνωση των όρων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών και την παραπέρα ενθάρρυνση και στήριξη όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, την πριμοδότηση της μερικής και ανασφάλιστης εργασίας, τις νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο κ.ά.

Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη λογική της πλειοψηφίας του ΔΣ, που λέει ότι οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν, δεν κινητοποιούνται και δεν απεργούν.

Επιβάλλεται να προσπεράσουμε τις σκοπιμότητές τους, την αναβλητικότητά τους, την ασυνέπειά τους στις αποφάσεις, που συνεχώς βρίσκει προφάσεις για να μην προχωρά σε κινητοποιήσεις ή όταν προχωρά προσπαθεί να τις χρησιμοποιεί σαν εκτόνωση και σαν «αριστερό» άλλοθι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Αναδεικνύουμε τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων του “Ευρωμονόδρομου”, που χρόνια τώρα με τις πολιτικές της “ελεύθερης αγοράς” και της “ανταγωνιστικότητας” και σήμερα στο όνομα της εξόδου από την κρίση και της «αντιμετώπισης» των ελλειμμάτων, θυσιάζουν τους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους και διεκδικούμε αιτήματα, που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους και καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατώτερο μισθό 1.400 € και ανάλογη κλιμάκωση για όλες τις κατηγορίες και τα κλιμάκια, με άρση των μισθολογικών μας ανισοτήτων με αύξηση τουλάχιστον 550 € στο βασικό μας μισθό. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού. Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 15.000 € για τον άγαμο, 30.000 € για τη λαϊκή οικογένεια.

  • Νομοθετική «κατοχύρωση» της έννοιας της μετάθεσης και εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης.

  • Χορήγηση «πάγιων οδοιπορικών» στους υπαλλήλους, που εκτελούν εξωτερική υπηρεσία.

  • Νομική κάλυψη των υπαλλήλων, που «διώκονται» χωρίς να ευθύνονται για την άσκηση των καθηκόντων τους.

  • Απόσυρση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από το χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο. Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών σε μετοχές και άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Επιστροφή στα ασφαλιστικά ταμεία όλων των απωλειών τους εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών από το 1950 έως σήμερα.

  • Άμεση επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό με τα αναγκαία κονδύλια για την άμεση καταβολή των εφάπαξ σε όλους τους δικαιούχους. Κανένας δανεισμός του ταμείου γιατί θα είναι η «χαριστική βολή» σε βάρος του.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. Συνταξιοδότηση στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας για όλους, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες, στα 50 χρόνια και στα 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα ΒΑΕ.

  • Αναγνώριση των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων για τους εργαζόμενους σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες εργασίες στις Νομαρχίες. Άμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των κλάδων που παίρνουν ανθυγιεινό επίδομα. Καταγραφή και ένταξη νέων κλάδων. Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.

  • Πλήρη – σταθερή, μόνιμη με πλήρη δικαιώματα εργασία. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων στις Νομαρχίες με μόνιμο προσωπικό. 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο. Να μην περάσει το 65ωρο & ο διαχωρισμός του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό αμειβόμενο & ανενεργό απλήρωτο.

  • ΟΧΙ στην διευθέτηση και ελαστικοποίηση του ωραρίου.

  • ΟΧΙ σε όλους τους αντιδραστικούς Κώδικες (Νομαρχιακό & Υπαλληλικό).

  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σ’ αυτούς τους τομείς. Πλήρης χρηματοδότηση της Υγείας και της Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και της συμμετοχής στην φαρμακευτική περίθαλψη. Άμεση κρατική χρηματοδότηση του ΟΠΑΔ.

  • Δωρεάν βρεφονηπιακοί σταθμοί για τα παιδιά των εργαζομένων και κάλυψη των κατασκηνωτικών τους εξόδων.

  • ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

  • Γνήσιες και ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις σε όλα τα επίπεδα του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ