ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ & ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ

  

 ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

  (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

       

           ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ & ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ & ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ

       ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕΝ  ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ «ΤΕΡΤΙΠΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την ώρα, που οι εργαζόμενοι καθημερινά βιώνουν την όξυνση των προβλημάτων τους από την κυβερνητική πολιτική & την επίθεση του κεφαλαίου, που ευθυγραμμισμένη στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ζητάει την εφαρμογή σκληρότερων μέτρων για τους εργαζόμενους, η ΠΑΣΚΕ έθεσε ως μοναδικό θέμα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ (1η συνεδρίαση μετά την απεργία) την άρση της εμπιστοσύνης της στο πρόεδρο του ΔΣ και μέλους της ΠΑΣΚΕ Ρέλια Κων/νο.

Ζήτησε επίσης (από ποιόν 😉 την σύγκλιση του Γ.Σ., με μοναδικό θέμα την συμπλήρωση του ΔΣ στην κενή θέση, που προκύπτει από την παραίτηση του συναδέλφου Γαλανούλη, επίσης μέλους της ΠΑΣΚΕ…. και μετά αποχώρησε!!!

Η ΠΑΣΚΕ ανάγοντας τα ενδοπαραταξιακά της ζητήματα σε ζητήματα του οργάνων της Ομοσπονδίας και φορτώνοντας τις συλλογικές της ευθύνες σε ένα μέλος της, αποδεικνύει την προσπάθειά της να συγκαλυφθεί η πολιτική και συνδικαλιστική της πρακτική, που θέλει τους εργαζόμενους παθητικούς θεατές, συνένοχους στη λογική του «εφικτού» και της «διαχείρισης» του συστήματος.

Οφείλουν όμως να απαντήσουν στους συναδέλφους για την συλλογική τους ευθύνη:

  • Γιατί ομόφωνα «αρνούνται» την αναγκαιότητα οργάνωσης της αντίστασης των εργαζομένων τόσο στους Α΄ Συλλόγους, όσο και στην Ομοσπονδία; Γιατί στηρίζουν την απεργοσπασία τόσο της ΠΑΣΚΕ όσο και της ΔΑΚΕ;
  • Γιατί αποκρύπτουν από τους εργαζομένους τις αιτίες των προβλημάτων τους και τις ευθύνες των κομμάτων τους;
  • Γιατί στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ελαστικοποίηση του ωραρίου, τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ, τον αυταρχισμό και την αυθαιρεσία αποδεχόμενοι την πολιτική των Νομαρχών ΠΑΣΟΚ & ΝΔ;
  • Γιατί αποδέχονται την «διαίρεση» των εργαζομένων;
  • Γιατί κρατούν τη λειτουργία των οργάνων της Ομοσπονδίας σε ένα γραφειοκρατικό επίπεδο μακριά από τις στοιχειώδεις δημοκρατικές λειτουργίες, χωρίς διαφάνεια και ενημέρωση;
  • Γιατί  υπογράψανε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χωρίς καν να υπάρξει έγκριση από ΔΣ – ΓΣ, αποδεχόμενοι την λογική του ΥΠ.ΕΣ;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις ελάχιστες φορές, που συνεδρίασε το Γ.Σ. οι προτάσεις της ΠΑΣΚΕ στηρίχτηκαν από όλα τα μέλη της καθώς και από τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ, έχοντας βέβαια πάντα στο πλευρό τους και την «λευκή ψήφο» των άλλων παρατάξεων.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ το  ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ζήτησε τη σύγκλιση του Γ.Σ., όπως άλλωστε το έχει ζητήσει και πριν την προκήρυξη της απεργίας, όχι όμως μόνο για  το θέμα συμπλήρωσης του ΔΣ αλλά κυρίως για την οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική, με συζήτηση των οξυμένων προβλημάτων μας, πρόταση η οποία δεν έγινε αποδεκτή από την ΠΑΣΚΕ.

Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ γενικότερα, καλούν τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των αγώνων, δυναμώνοντας το λαϊκό κίνημα και αποδυναμώνοντας κάθε προσπάθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που θέλουν να πάρουν πιο άγρια μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και να βγάλουν μια ισχυρή για την πλουτοκρατία κυβέρνηση. 

                                                                                                                                                                      

Τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ:

Πανουτσάκου Βέτα (6932442294)-Χαϊδάς Μάκης (6932467760)                                                  

Τα μέλη του Γ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ:

Ανδρεαδέλλης Γιάννης (6977432661)-Γκουτζέρη Ρούλα (6946486536)-

Ζωγράφος Βαγγέλης (6975902807)-Τζιαμπίρη Μαρία (6976670001) –

Φακριάδης Γιώργος (2551350425)   

                                                                                                         Αθήνα 3-9-2009

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ