Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

     ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

                                      Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

           ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ

                           ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

             Μπορούν να περιμένουν τίποτα οι εργαζόμενοι από τις παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ), που δήλωσαν στην συνεδρίαση του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΥΝΑΕ) (4-11-09)  ότι οι λύσεις των συμβάσεων δεν είναι απολύσεις …, ότι οι συμβασιούχοι δεν μπορούν να απαιτούν τίποτα αφού οι ίδιοι έχουν υπογράψει σύμβαση για ένα χρόνο… ;

            Μπορούν να περιμένουν τίποτα οι εργαζόμενοι από τις παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ),  που περιορίζουν το ζήτημα των ελαστικών μορφών εργασίας, στο αν αυτές είναι ρουσφέτια …, ξεχνώντας σκόπιμα ότι οι πελατειακοί μηχανισμοί, που τα κόμματά τους έχουν δημιουργήσει, πατάνε στην ανάγκη των ανθρώπων να ξεφύγουν από την ανεργία;

Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να περιμένουν τίποτα από αυτούς, που κρύβονται πίσω από τις ψεύτικες κουβέντες τους για «κοινωνική αναλγησία» (ΔΑΚΕ), από αυτούς που κρύβουν την αλήθεια και παραπλανούν μιλώντας για την ανάγκη δήθεν επίλυσης του θέματος, μέσω όμως μοριοδότησης… (ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), από όλους αυτούς που λένε ότι δεν αντέχει η οικονομία μας και ότι τα «ελλείμματα» δεν επιτρέπουν μονιμοποιήσεις…, από αυτούς που προσπαθούν να συσκοτίσουν την ανάγκη το εργατικό κίνημα να παλέψει για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, δρόμο που  θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ζητήσαμε να μπει θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΥΝΑΕ) (4-11-09) το ζήτημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας, καταγγέλλοντας την πολιτική των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που στηρίζοντας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, εφάρμοσαν τις ελαστικές μορφές εργασίας, που περιφρουρώντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας «φτηναίνουν» συνεχώς την εργατική δύναμη, αναδεικνύοντας και τις ευθύνες των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων, που βάζουν πλάτη στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μην κατανοείται ο πραγματικός χαρακτήρας των μέτρων και η βασική τους στόχευση, ώστε να ενσωματώνεται σε ανώδυνους δρόμους η λαϊκή δυσαρέσκεια.  

Στην απαίτησή μας να συντονιστεί ο αγώνας όλων των εργαζομένων μονίμων και συμβασιούχων, γιατί το δικαίωμα στη δουλειά αποτελεί κορυφαίο ζήτημα της εργατικής τάξης, οι  παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ απάντησαν καταψηφίζοντας τόσο την πρότασή μας για κινητοποιήσεις, όσο και την πρόταση  ψηφίσματός μας, οι δε άλλες παρατάξεις στο Γ.Σ. ψήφισαν λευκό!!. Η ΠΑΣΚΕ μάλιστα καταψήφισε το ψήφισμά μας δηλώνοντας ότι διαφωνεί με την απαίτησή μας για μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την ουσία του ψηφίσματος, που προτείναμε και είχε ως εξής:

 «Καταγγέλλουμε την αντεργατική πολιτική, που υπονομεύει και χτυπάει τη μόνιμη και σταθερή εργασία, που επεκτείνει τις ελαστικές και προσωρινές μορφές εργασίας, προκειμένου το κεφάλαιο να αυξάνει τα κέρδη του μέσα από την όσο γίνεται μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων.

-Στηρίζουμε όλες τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες συλλόγων, επιτροπών και φορέων, που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

-Συντονίζουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους, που κινητοποιούνται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Απαιτούμε:

  • μόνιμη και σταθερή δουλειά  για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό   τομέα,
  • κατάργηση όλων των νόμων, που επιτρέπουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας,
  • καμιά απόλυση – μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις»

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους συμβασιούχους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να σταματήσουν να είναι σε κατάσταση αναμονής, να αφήσουν στην άκρη τυχόν αυταπάτες ότι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα τους «χαριστεί» και να στηρίξουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, που παίρνονται από επιτροπές και φορείς, να πάρουν μέρος στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ στις 24 Νοέμβρη. –                    Αθήνα 9-11-2009

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ