Ανακοίνωση για ΠΟΓΕΔΥ (αποτροπή συμμετοχής μελών της στην ΟΣΥΝΑΕ)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Οι περίπου 22.000 εργαζόμενοι στις Ν.Α. της χώρας με την συμμετοχή τους στους Α΄βαθμιους Συλλόγους μας, διεκδικούν την αναγνώριση, την επίλυση και την διεκδίκηση των εργασιακών τους προβλημάτων τα οποία χρόνο με τον χρόνο επιτείνονται, καθώς οι πολιτικές ηγεσίες κωφεύουν με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν κατανοητά και δίκαια μεν, άλυτα δε.

Την προσπάθεια αυτή των εργαζομένων στις Ν.Α., με ανακοίνωση της η ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων), ενάντια στην δεοντολογία του συνδικαλιστικού κινήματος και με απόλυτο τρόπο, δρώντας κλαδικά, προσπαθεί να αλλοιώσει, αφού προτρέπει τους συναδέλφους Γεωπόνους, Κτηνίατρους, Δασολόγους, Γεωλόγους και Ιχθυολόγους που θητεύουν στις Ν.Α. να απέχουν της μηνιαίας εισφοράς, ισχυριζόμενοι δήθεν ότι αφού πληρώνουν στα κλαδικά συνδικαλιστικά τους όργανα, έχουν εκπληρώσει τις συνδικαλιστικές τους υποχρεώσεις.

Η παραπληροφόρηση της ΠΟΓΕΔΥ, έχει σκοπό την χειραγώγηση και χειραφέτηση του κλάδου των παραπάνω επιστημονικών ειδικοτήτων (κλαδική εκπροσώπηση) και αδιαφορεί για την εργασιακή τους σχέση η οποία σαφώς και εκφράζεται μέσα από τα Α΄βαθμια εργασιακά σωματεία των Ν.Α. και σε επιταγή του Συνδικαλιστικού Νόμου 1264/82 που ορίζει την συμμετοχή των εργαζομένων μόνο σε δύο σωματεία, το εργασιακό και το κλαδικό.

Δηλώνουμε στους συναδέλφους ότι, η παραπληροφόρηση αποτελεί για μας κατακριτέα και καταχρηστική πράξη που επιχειρείται για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους των Ν.Α από τα πραγματικά τους προβλήματα που προέκυψαν μετά τις «υποχρεωτικές» μετατάξεις που υπέστησαν. Άλλωστε οι παραπάνω επιστημονικές ειδικότητες, ήδη σε ικανό βαθμό, αποτελούν μέλη των Α΄βαθμιων εργασιακών μας Σωματείων και των Διοικητικών τους Συμβουλίων, αναπτύσσοντας την δραστηριότητα τους στον εργασιακό τους χώρο, τον χώρο δηλαδή των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της χώρας.

Καλούμε τέλος τους συναδέλφους της ΠΟΓΕΔΥ να υιοθετήσουν τις θέσεις των εργαζομένων στις Ν.Α. του κλάδου τους και να μην τους ξεχωρίζουν κατά το δοκούν σε υπαλλήλους του Υπουργείου και σε άλλους!!! όταν ειδικά πρόκειται για οικονομικές διεκδικήσεις, επιδόματα κλπ.

Όλοι πρέπει να απολαμβάνουν των οικονομικών και εργασιακών προνομίων, οπουδήποτε και να θητεύουν, εμείς αυτό πρεσβεύουμε και αυτό διακηρύσσουμε και σε όλους τους τόνους.

Η πρακτική του «διαίρει και βασίλευε» που εκφράζεται ευτυχώς από μικρή μερίδα του συνδικαλιστικού κινήματος, πρέπει να εξαλειφθεί παντελώς έστω και εάν εκφράζει πολιτική βούληση και το μέλημα αυτό ανήκει στους εργαζόμενους.

 

Ο πρόεδρος της Ο.Σ.Υ.Ν.Α.Ε.

 

 

Κωνσταντίνος Ρέλιας

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ