ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ “ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ” και ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 

 (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)                                                                                                                                                 

Ένα μήνα περίπου μετά το συνέδριο της ΟΣΥΝΑΕ και με «λυμένα» πια τα χέρια της η ΠΑΣΚΕ με την στάση της και τις επιλογές της διαψεύδει κάθε «αιθεροβάμονα» εργαζόμενο, που πίστευε ότι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός μπορεί να κάνει την αυτοκριτική του και να αγωνιστεί για  τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Με πιο «επεξεργασμένη» πλέον ταχτική προσπαθεί να καμουφλάρει τις αντεργατικές πολιτικές, προσπαθεί να δείξει ότι θέλει  να παλέψει για τους εργαζόμενους κι ας είναι δεμένη στο κυβερνητικό άρμα και την πολιτική του.

Έτσι στο Δ.Σ. στις 23-4-2010 η ΠΑΣΚΕ έφερε ένα απαράδεκτο κείμενο και το οποίο υπερψήφισε, που όχι μόνο κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με το ομόφωνο ψήφισμα του Γ.Σ. και του 4ου Συνεδρίου μας για τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  και που είχε ως προμετωπίδα του το «ΟΧΙ στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αλλά είναι και επικίνδυνο για τους εργαζόμενους.

 Στο νέο κείμενο δεν λένε ούτε ένα ΟΧΙ στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ούτε κάνουν μια αναφορά στα αντεργατικά μέτρα. Ψάχνουν να βρουν «τις τομές της κυβέρνησης» και θεωρούν ότι τα προβλήματα βρίσκονται στη «λίγη διαβούλευση», στη μη «απαιτούμενη προετοιμασία» και στα «βιαστικά βήματα της κυβέρνησης»…

Είναι επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους αφού δηλώνουν ότι «πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να βγούμε από την στενωπό».

Κωλυσιεργούν σκόπιμα όταν μιλάνε για ανάγκη προάσπισης κεκτημένων, για δυναμική απάντηση και κινητοποιήσεις αλλά καταψηφίζουν κάθε πρότασή μας για ουσιαστική ενημέρωση και οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων. Και βέβαια με την ταχτική τους αυτή ποτέ δεν προλαβαίνουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και πάντα για αυτούς φταίνε οι εργαζόμενοι, που δεν μετέχουν ενεργά και μαζικά.

Αντί όπως προτείναμε να σημάνουν συναγερμό στους εργαζόμενους και προσκλητήριο μάχης, αυτοί απλώς «ανησυχούν μετά την παρουσίαση του προσχεδίου» και αρνούνται να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις, που προτείναμε (στο προηγούμενο ΔΣ καταψήφισαν την πρότασή μας για 48ωρη απεργία και μας είπαν ότι θα φέρουν συνολικό πλαίσιο κινητοποιήσεων στο επόμενο ΔΣ, στο επόμενο ΔΣ μας είπαν ότι παραπέμπουν το θέμα στο επόμενο Γενικό Συμβούλιο..).

Τώρα ανακάλυψαν !!! ότι το Σύνταγμα που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΣΥΝ δίνει το δικαίωμα σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων!!!

Προσκολλημένοι  στην πολιτική της άρχουσας τάξης ούτε καν βλέπουν ούτε καν ακούνε για τις αποφάσεις και τις απαιτήσεις ΕΕ & ΔΝΤ, μετά και την προσχεδιασμένη προσφυγή της κυβέρνησης,  για «συρρίκνωση του δημόσιου τομέα και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων», για επίσπευση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων, για απελευθέρωση των απολύσεων, για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για μειώσεις μισθών κ.α.., προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Αντί  να προσθέσουν (όπως προτείναμε) στην απόφαση του Συνεδρίου  τα «νέα» αντεργατικά σημεία, που προκύπτουν  από το επονομαζόμενο «μη οριστικοποιημένο προσχέδιο» παρουσίασαν ελάχιστα μόνο – αποσπασματικά και αντιφατικά σημεία, που δείχνει και την συνειδητή τους προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας.

Προσπαθούν  με το κείμενο αυτό εκτός των άλλων να «παντρέψουν» και τις τοποθετήσεις στελεχών της ΠΑΣΚΕ που δηλώνουν ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» κινείται σε θετική κατεύθυνση για όλους και για τους εργαζόμενους καθώς και στελεχών της ΔΑΚΕ που δεν βρίσκουν τίποτα το αρνητικό αν αρθεί  η μονιμότητα ή αν μισθοδοσία μας «καλύπτεται» από τα έσοδα των ΟΤΑ κι όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όταν καταγγείλαμε το πισωγύρισμά τους προσπάθησαν να μας πουν ότι και τα δύο κείμενα είναι στην ίδια κατεύθυνση και θα δίνουν και τα δύο!!!

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

  • Αν δεν καταδικαστούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ & ΔΑΚΕ), που ευθυγραμμίζονται με την κυβερνητική πολιτική, που προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους χρησιμοποιώντας διγλωσσία , «ψιλο-καταδικάζοντας» τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά όχι την πολιτική και τα κόμματα, που τα αποφασίζουν και τα στηρίζουν,
  • Αν δεν καταδικαστούν όλοι όσοι λένε ότι είναι αναγκαίο να βάλουμε όλοι πλάτη για να βγει η χώρα από την κρίση…, όσοι σκόπιμα τρομοκρατούν το λαό για να περάσουν πιο εύκολα τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα,
  • Αν δεν γυρίσουν οι εργαζόμενοι την πλάτη στη λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, στη λογική ότι εφικτό και ρεαλιστικό είναι να σκύβουν το κεφάλι τους και ουτοπικό είναι να απαιτούν και να αγωνίζονται,
  • Αν δεν προβάλουν οι εργαζόμενοι τα ταξικά τους συμφέροντα και δεν απαιτήσουν όχι μόνο την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, αλλά και να απαιτήσουν μέτρα που να ικανοποιούν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες,
  • Αν δεν πιστέψουν οι εργαζόμενοι ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος ανάπτυξης, που δεν συμβαδίζει με το δρόμο που ακολουθούν κυβέρνηση, ΝΔ & ΛΑΟΣ, με το δρόμο που συναποφασίζουν στην ΕΕ τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) για να βγάλουν από την κρίση το κεφάλαιο και να στηρίξουν την κερδοφορία του, τσαλαπατώντας κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε κατάκτηση, κάθε απαίτηση των εργαζομένων, και δεν αγωνιστούν γι αυτό,

              τότε το σήμερα και το αύριο για μας και τα παιδιά μας θα είναι χειρότερο.

 

   Ο μόνος δρόμος που μπορεί να αντιστρέψει τα πράγματα είναι η πάλη

                       για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής,

     για αλλαγή των συσχετισμών σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο.

 

 

 Στηρίξτε την πρότασή μας για Γενικές Συνελεύσεις, Πανελλαδική συνάντηση των Δ.Σ. των Α΄ βάθμιων Συλλόγων, ανοιχτές συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, πολύμορφες κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις & συλλαλητήρια, πρωτοβουλίες συνεχούς ενημέρωσης – καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων, όλων των εργαζομένων του νομού, κοινή δράση με φορείς του νομού που υιοθετούν το «ΟΧΙ στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»,  σχεδιασμός κινητοποιήσεων με αιχμή τα αντιλαϊκά μέτρα, τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και το Ασφαλιστικό, προκήρυξη 24ωρης απεργίας το 1ο δεκαήμερο του Μάη και παραπέρα κλιμάκωση.  

 Ο ταξικός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς ας αποτελέσει τον επόμενο αγωνιστικό σταθμό  

 στη κλιμάκωση της πάλης μας.                                                                  Αθήνα 24-4-2010

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ