ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

 

(οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) 

 

      ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ   

                        ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ   

                        ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

 

Όλοι οι σχεδιασμοί και τα μέτρα έχουν κοινό στόχο, να μας κάνουν πιο φτηνούς,  να μας αφαιρέσουν δικαιώματα και καταχτήσεις, που οι προηγούμενες γενιές κέρδισαν με αίμα, να στηρίξουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία του κεφαλαίου, την ανταγωνιστικότητα της  Ε.Ε.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ προωθείται από την ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ & ΛΑΟΣ) και των στηριγμάτων του στην (αυτο)διοίκηση (ΕΝΑΕ & ΚΕΔΚΕ δηλ. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) γιατί αυτός ο «εκσυγχρονισμός» του κράτους είναι απαραίτητος για να περνάει πιο γρήγορα, πιο εύκολα, πιο αποτελεσματικά και πιο ολοκληρωμένα, σε όλους τους τομείς η πολιτική της ΕΕ, η πολιτική των κομμάτων της, η πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα των καπιταλιστών, που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο την επιχειρηματική δραστηριότητα. Όπως αναφέρεται και στα κείμενα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σήμερα με την καπιταλιστική κρίση ο σχεδιασμός αυτός αποτελεί αναγκαιότητα ή «νομοτέλεια» όπως δηλώνουν αυτοί, ή όπως λέμε εμείς ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο για το ολοκληρωμένο πέρασμα της πολιτικής τους.

Αναφέρεται εξάλλου ξεκάθαρα και στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου ότι το πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» «διασφαλίζει την ισότιμη συμμετοχή των νέων ΟΤΑ ως πραγματικών εταίρων στη χάραξη και στο συντονισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής και εμπνέεται από τις αρχές και αξίες της Συνθήκης της Λισσαβώνας.  Θέλουν δηλαδή να δέσουν πιο στενά και τους δύο θεσμούς της (αυτο)διοίκησης με τους μηχανισμούς της Ε.Ε., γι αυτό εξάλλου το νομοσχέδιο προβλέπει και συμφωνίες, δίκτυα, συμμετοχή σε «ευρωπαϊκούς ομίλους εδαφικής συνεργασίας» κ.α.  Στο όνομα της εξυπηρέτησης του πολίτη και της αποκέντρωσης προσπαθούν να κρύψουν την κύρια λειτουργία του κράτους και των μηχανισμών του, που είναι η αποτελεσματική λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος, η στήριξη του καπιταλιστικού κέρδους.    

      Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ περνάει η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων & των ΣΔΙΤ, η παραχώρηση νέων τομέων δράσης και αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες, η στενή συνεργασία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση με άλλους φορείς (ιδιωτικούς – «κοινωνικούς»), το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, το σπάσιμο του ενιαίου χαρακτήρα της υγείας, της πρόνοιας και της παιδείας (Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Κατάρτιση, Δια βίου μάθηση , λειτουργία ΙΕΚ κ.λ.π), το «ξεπέρασμα» του δημόσιου χαρακτήρα τους, η κατηγοριοποίησή τους και η σύνδεσή τους με την ανταποδοτικότητα και την τοπική φορολογία, η αντιμετώπισή τους στη λογική της «κοστολόγησης».

          Και αυτά προχωράνε μαζί με την  ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, την στήριξη των ελαστικών μορφών εργασίας, το «ξεπέρασμα» της μονιμότητας, την ανασφάλεια και την μείωση των μισθών.

Το νέο σχέδιο είναι χειρότερο από το πρώτο, όσον αφορά τα εργασιακά μας ζητήματα, γιατί «αναγκάστηκαν» να ανοίξουν (βέβαια σε ένα βαθμό μόνο)  τα χαρτιά τους και να φανούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί τους. 

Προσπαθεί μέσα από την σταδιακή μετάβαση ορισμένων αρμοδιοτήτων να περιορίσει , «σπάζοντας» τις αντιδράσεις τω εργαζομένων αλλά και να περιορίσει τις αναμενόμενες δυσλειτουργίες. Με την σταδιακή μετάβαση θέλει να πετύχει και το μεγαλύτερο δέσιμο των εξελίξεων που σχετίζονται με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ με το πρόγραμμα σταθερότητας και τους αντιλαϊκούς όρους δανεισμού της χώρας. Θέλει με Προεδρικά Διατάγματα  με μονοκοντυλιά να αφαιρέσει εργασιακά δικαιώματα.

Αφήνει έξω τους συμβασιούχους εργαζόμενους, απολύοντάς τους καθώς επίσης δεν υπάρχει καμία αναφορά στη τύχη των δοκίμων υπαλλήλων, αφού όλες οι αναφορές του κειμένου γίνονται για τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους.

Εισάγει συγκαλυμμένα την ενοικίαση των εργαζομένων, χρησιμοποιώντας τον όρο  «διάθεση» .

Προωθεί στο όνομα της ανθρώπινης αλληλεγγύης έναν «ψευδεπίγραφο» εθελοντισμό για να ξεπεράσει δικές του δυσλειτουργίες, αντιφάσεις και περικοπές στη λειτουργία του.

Προτρέπει σε εθελούσια παραίτηση των δικαιωμάτων μας, με εθελούσιες μετατάξεις σε ένα μήνα από την δημοσίευση του νόμου  και σαν «κερασάκι» δίνει τοποθέτηση στην έδρα του νομού, χωρίς όμως να κατοχυρώνει κανείς την θέση του στην έδρα του νομού αφού η μετάταξη δεν θα γίνεται σε οργανική θέση και  όπως λέει ο Δήμος της έδρας του νομού θα εξυπηρετεί τους λοιπούς δήμους μόνο μεταβατικά. Εξάλλου όπως αναφέρεται στην έκθεση αξιολόγησης «το προσωπικό θα παραμείνει στην πόλη που ήδη εργάζεται, όπου αυτό είναι δυνατόν..».

Χρησιμοποιεί διάφορους κατά περίπτωση όρους, κατάταξη, μεταφορά, μετάταξη. Κοινός τους παρονομαστής είναι οι υποχρεωτικές μετατάξεις, αμέσως μετά την δημοσίευση του νόμου ή σταδιακά. Η κατάργηση των υπηρεσιών των Ν.Α. και η ένταξη των εργαζομένων σε προσωποπαγείς θέσεις ανοίγει το δρόμο για αφαίρεση δικαιωμάτων, ακόμα και αυτού του βασικού δικαιώματος στη δουλειά.  Η αναφορά εξάλλου σε διάφορα σημεία του προγράμματος του όρου «πλεονάζον προσωπικό» αφήνει ανοιχτό το δρόμο στο προχώρημα αντεργατικών μέτρων, ακόμα και απολύσεων. Ζητιούνται «εθελούσιες» μετατάξεις ή δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε «αναγκαστικές» μετατάξεις για θέσεις οι οποίες δεν υπάρχουν αφού δεν θα έχουν φτιαχτεί Οργανισμοί … Οι λεγόμενοι δε Πρότυποι Οργανισμοί των Περιφερειών θα ισχύσουν μόνο για τον 1ο χρόνο!!!   Επομένως και για αυτό το λόγο όλοι οι εργαζόμενοι θα είναι «μετέωροι»…

Στους νέους οργανισμούς δεν υπάρχει δέσμευση για πρόβλεψη σε αριθμό και ειδικότητες ανά τμήμα & δ/νση, ούτε σαφής αντιστοίχηση των υπηρεσιακών μονάδων με όλους τους τομείς αρμοδιοτήτων, προκαλώντας έτσι σοβαρό ζήτημα ένταξης υπαλλήλων , μετακινήσεων-μεταθέσεων, στελέχωσης -διάσπασης επαγγελματικών δικαιωμάτων , αφού αρμοδιότητες που ασκούνται π.χ. από συγκεκριμένο κλάδο-αρμοδιότητα διασπώνται σε 2 ή 3 τομείς αρμοδιοτήτων.  

Παραπέμπει μια σειρά σοβαρών ζητημάτων στο Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, που έχει ως βασικό του άξονα «την αξιοποίηση και αναδιάταξη των ανθρωπίνων πόρων» και το οποίο θα είναι έτοιμο πολύ μετά την ολοκλήρωση του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (έως τις 30-10-2010).

Η διατύπωση από ΠΑΣΚΕ και άλλες παρατάξεις του «αποσπασματικού» αιτήματος για «εθελούσιες» μόνο μετατάξεις είναι υποκριτικό και δεν λύνει κανένα πρόβλημα των εργαζομένων. Δεν μπορεί αποσυνδέοντας την μεταφορά των αρμοδιοτήτων να προτείνουμε ή να ζητάμε από τους εργαζόμενους να μείνουν σε «αλλότρια»  καθήκοντα. Στην έκθεση αξιολόγησης αναφέρεται ότι θα γίνει «ορθολογική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού», θα «εξαντληθούν οι δυνατότητες μετατάξεων του πλεονάζοντος προσωπικού» και τότε θα ζητηθούν προσλήψεις. Εξάλλου από τον βασικό άξονα του Προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ για «την αξιοποίηση και αναδιάταξη των ανθρωπίνων πόρων» προβλέπεται ότι Δήμοι και Περιφέρειες θα προχωρήσουν σε ανακατανομή του προσωπικού, προκειμένου να προχωρήσουν σε «οικονομία κλίμακας»…, αφού δεν θα γίνονται προσλήψεις νέου προσωπικού, σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας της κυβέρνησης ( για κάθε 5 εργαζόμενους που αποχωρούν θα προσλαμβάνεται 1 και για τα χρόνια αυτά παγώνουν οι προσλήψεις) και σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ απαγορεύονται οι προσλήψεις στους χρεωμένους δήμους, που θα μπουν σε  «Ειδικό Πρόγραμμα Εξυγίανσης», που θα περιλαμβάνεται στο Τοπικό Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Το πρόγραμμα αφήνει το ίδιο απαράδεκτο αυταρχικό -αντιδημοκρατικό καθεστώς στις Κρίσεις Προϊσταμένων- Τοποθετήσεις -μεταθέσεις-μετακινήσεις-μετατάξεις, συνεχίζοντας την καταστρατήγηση και αφαιρώντας το δικαίωμα των εργαζομένων  στη μετάθεση, στη μετάταξη σε φορείς του δημοσίου  (απαιτεί σύμφωνη γνώμη τόσο του φορέα που υπηρετείς, όσο και του φορέα υποδοχής και εξαιρεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ από τα προβλεπόμενα για τις μετατάξεις στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα).

Διατηρεί το απαράδεκτο καθεστώς των μισθολογικών ανισοτήτων (εδώ και 16 χρόνια, διαφορετικοί μισθοί για την ίδια δουλειά, στο ίδιο γραφείο…), προκαλώντας τους εργαζόμενους των Ν.Α. όταν λέει σε αρκετά άρθρα (το ίδιο λέει και η ΕΝΑΕ) ότι «στο μετατασσόμενο και μεταφερόμενο προσωπικό λαμβάνεται μέριμνα, ώστε να μη σημειωθεί βλαπτική μεταβολή, ως προς τις αποδοχές τους..», ιδιαίτερα βέβαια σήμερα μετά τις τεράστιες περικοπές των πενιχρών μισθών μας. 

Μεταφέρει την μισθοδοσία μας από τον κρατικό προϋπολογισμό, που είναι σήμερα στον προϋπολογισμό του κάθε ΟΤΑ, συνδέοντας δηλ. την μισθοδοσία μας με την πορεία των εσόδων του, με τους φόρους που εισπράττει, με τους φόρους που μπορούν να πληρώσουν οι πολίτες, με την λαϊκή κατανάλωση. Παράμετρος που θα σημάνει και τον μεγαλύτερο εγκλωβισμό των εργαζομένων αφού η επιθυμία τους για μετάταξη σε άλλο ΟΤΑ θα «κολλάει» και στη δυνατότητα ή μη κάλυψης της μισθοδοσίας τους από τον ΟΤΑ αυτό.

Για τις κρίσεις  φτιάχνει Συμβούλιο επιλογής Προϊσταμένων, διορισμένο τριμελές, ώστε να επιλέγονται οι απόλυτα «ευθυγραμμισμένοι» με τις Διοικήσεις υπάλληλοι. Αποδεσμεύει  την ειδικότητα από τις θέσεις προϊσταμένων και δεν θεωρεί απαραίτητο να σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο της υπηρεσίας (μάνατζερ).

Βάζει «κωλύματα και ασυμβίβαστα» στο εκλογικό δικαίωμα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, υλοποιώντας την εκφρασμένη θέση ΕΝΑΕ & ΚΕΔΚΕ, άσχετα αν την ίδια ώρα μιλάει για «ενδυνάμωση της συμμετοχής στις εκλογικές διαδικασίες..»

Και στους 2 κρίκους (Δήμοι & Περιφέρειες) δίνουν κοινά χαρακτηριστικά στους όρους λειτουργίας και παρέμβασής τους. Μιλάνε για λιγότερα Νομικά Πρόσωπα, ενώ τους δίνουν την δυνατότητα να φτιάξουν μια σειρά από εταιρείες και επιχειρήσεις, δίκτυα, διαδημοτικές συμβάσεις, να συμμετέχουν σε προγράμματα . Αν θέλανε λιγότερα Νομικά Πρόσωπα μπορούσαν να τα καταργήσουν και να περάσουν αρμοδιότητες και υπάλληλοι στους ΟΤΑ.

Οι πόροι των νέων ΟΤΑ θα είναι αντιλαϊκοί και θα στηρίζονται στο Φόρο Εισοδήματος, ΦΠΑ, Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ώστε να έχουν «οικονομική αυτοτέλεια» και «να μην εξαρτώνται από την χρηματοδότηση της κυβέρνησης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Εξάλλου είναι συχνή η αναφορά σε όλα τα κείμενα του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ο στόχος των νέων ΟΤΑ «της βελτίωσης της δυνατότητας άντλησης ιδίων πόρων».

Έχει σαν απαραίτητο συστατικό το συγκεντρωτισμό (με τις οικονομικές & εκτελεστικές επιτροπές και την αφαίρεση οποιασδήποτε αποφασιστικής γνώμης από τα τοπικά συμβούλια, τα οποία θα διατυπώνουν απλώς γνώμες..),  το ενισχυμένο εκλογικό σύστημα κι όχι την απλή αναλογική και την επιμήκυνση της δημοτικής & περιφερειακής περιόδου σε 5 χρόνια.

Παρεμβαίνει στη λειτουργία των παρατάξεων και προσπαθεί να καθοδηγεί τις εξελίξεις στο εσωτερικό τους.

          Χρησιμοποιεί ως άλλοθι την διαβούλευση, με τις Επιτροπές Διαβούλευσης, που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους που οι ίδιοι θα επιλέγουν, τον λεγόμενο συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης, που με αμοιβή θα «συμπαρίσταται» και στο όνομα της «κακοδιοίκησης» θα μεγιστοποιεί τις παρεμβάσεις της δημοτικής ή περιφερειακής αρχής).  Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα αναφερόμενα στην Έκθεση Αξιολόγησης για την διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, όπου λέει ότι «συμπεριλαμβάνει τις προτάσεις των φορέων». Και βέβαια εκτός των ΚΕΔΚΕ & ΕΝΑΕ περιλαμβάνονται οι προτάσεις ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΣΥΝΑΕ…, ΠΕΕΔΥ …(ας βγάλουν και εργαζόμενοι τα συμπεράσματά τους για τους εκπροσώπους τους…). 

Διατηρεί την «αποκεντρωμένη διοίκηση» και δημιουργεί επιπρόσθετα την «Αυτοτελή Υπηρεσία Εποπτείας ΟΤΑ» γιατί δεν θέλει να αφήνει κανένα περιθώριο για το «μη πέρασμα» της πολιτικής της Ε.Ε. 

Στο ερώτημα αν υπερασπιζόμαστε τη σημερινή διοίκηση και αυτοδιοίκηση απαντάμε ότι αγωνιζόμαστε για ένα κράτος, που θα υπηρετεί το λαό κι όχι τους  κεφαλαιοκράτες.

Δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις ότι αυτό μπορεί να γίνει με μεταρρυθμίσεις και μερεμέτια. Απαιτείται πάλη για ριζικές αλλαγές, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για ανατροπές σε όλα τα επίπεδα. Πάλη για να χειραφετηθούν οι εργαζόμενοι και να χτίσουμε τη δικιά μας εξουσία, για να εφαρμόσουμε τη «λαϊκή οικονομία», που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες κι όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Δε παραιτούμαστε όμως από τον αγώνα για να μην περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, νέοι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί.

Για αυτό λέμε:

  • ΟΧΙ» ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και
  • ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ
  • ΑΝΤΙΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για : 

  • Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, κάθε έμμεση φορολογία
  • Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες μορφές εργασίας και η ανασφάλιστη εργασία
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα 
  • Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους ΟΤΑ επιχειρήσεις.
  • Να διεκδικηθεί σχεδιασμός και υλοποίηση σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πυρκαγιές, σεισμούς, άλλες καταστροφές, ρύπανση και μόλυνση νερού και αέρα. 
  • Να διεκδικηθεί δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας.

 

Πρωτοστατούμε στην ενημέρωση των εργαζομένων και στην οργάνωση των κινητοποιήσεών μας .

Ξεσκεπάζουμε τα σκόπιμα πισωγυρίσματα της ΠΑΣΚΕ που δεν τολμά να σταθεί απέναντι στη κυβέρνηση με ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στον ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ, αλλά προτείνει και υπερασπίζεται (στο ΔΣ και ΓΣ)  σθεναρά  κείμενα και πλαίσιο που ξεπουλάνε τα αιτήματά μας (ζητήσαμε την απόσυρσή του και το καταψηφίσαμε), που δεν τολμά να απαιτήσει να παρθούν πίσω τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ζητάει να βάλουμε όλοι πλάτη …

Ξεσκεπάζουμε τη στάση της ΔΑΚΕ που εξακολουθεί να λέει ότι δεν θα «…ήμασταν αντίθετοι σε μια διοικητική μεταρρύθμιση αν δεν υπήρχε αιφνιδιασμός..».

Καυτηριάζουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για ζητήματα  του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί και ρίχνει νερό στο μύλο όλων όσων θεωρούν ότι οι αγώνες των εργαζομένων είναι αναποτελεσματικοί και δεν χρειάζονται…  

 

    

     Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  • να απορρίψουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
  • να αντιταχτούν σε κάθε μετάταξη, «εθελούσια» ή «αναγκαστική»
  • να απαιτήσουν από τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου να μην αφήσουν περιθώρια για «ατομικές λύσεις»
  • να αγωνιστούν για την συλλογική διασφάλιση των δικαιωμάτων

           

                                                                                          4-5-2010    

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ