ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

     (οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤ/ΣΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

                                                                                                                 25-5-2010

 

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

 

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από Κυβέρνηση, ΕΝΑΕ, ΚΕΔΚΕ και κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν μπορεί να κρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εναρμονίζεται με αποφάσεις και συνθήκες της Ε.Ε. και γι’ αυτό αποτελεί εργαλείο για να περάσει πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο ολοκληρωμένα η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Συνδέεται με όλα τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισαν και στήριξαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΛΑΟΣ.

Οι απαιτήσεις της οικονομίας της αγοράς και της διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, απαιτούν την ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει.

Απαιτούν κερδοφόρες business σε νέους τομείς, απαιτούν περισσότερους φόρους και μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και επιχειρηματική δράση σε παιδεία, υγεία πρόνοια.

Οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα θα είναι τεράστιες, όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν προτάσσει στην πάλη του έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του κι όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η λογική του εφικτού και των αποσπασματικών προτάσεων, που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι αδιέξοδη και «υπηρετεί» την κυβερνητική πολιτική, αφού δεν αναδεικνύει το περιεχόμενο και τη στόχευση της διοικητικής μεταρρύθμισης, τις αιτίες και τους υπεύθυνους που την υπηρετούν.

Υποταγμένοι στην μοιρολατρία τους δεν οργανώνουν ολοκληρωμένα, με συνέχεια και συνέπεια τους αγώνες και την πάλη των εργαζομένων, δεν τους εντάσσουν σε ένα συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Προχωράνε σε ευκαιριακές «ντουφεκιές στον αέρα» θέλοντας να διατηρήσουν ένα «αγωνιστικό» προφίλ, εγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  • να απορρίψουν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
  • να αντιταχτούν σε κάθε μετάταξη, «εθελούσια» ή «αναγκαστική»
  • να απαιτήσουν από τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου να μην αφήσουν περιθώρια για «ατομικές λύσεις»
  • να αγωνιστούν για την συλλογική διασφάλιση των δικαιωμάτων

           ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (26-5-2010)

                       ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11.30 στην πλατεία Συντάγματος

                                                                                      

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ