ΔΑΚΕ-ΔΤ Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ  (ΔΑΚΕ-ΔΤ)

         ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38, 10437 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.:2105285302 FAX:2105285316 E-mail:dake-d@nd.gr

                                                                                                Αθήνα 26.5.2010

                   Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

  • 1. Από το 2018 (ενδεχομένως και από το 2015 ως απαιτεί η τρόικα) θα έχουμε δύο ειδών συντάξεις και οι οποίες θα αποδίδονται ξεχωριστά σε κάθε νέο συνταξιούχο.
  • 2. Α’ είδος σύνταξης:

Η λεγόμενη εθνική σύνταξη που θα αποδίδεται σε όλους τους Έλληνες (με τις ανάλογες προϋποθέσεις για τους μη ασφαλισμένους) και της οποίας το ποσό θα είναι 360 ευρώ το μήνα. Αυτή την εγγυάται το κράτος.

  • 3. Β’  είδος σύνταξης:

Η λεγόμενη αναλογική σύνταξη. Θα υπολογίζεται ανάλογα με τα έτη εισφορών (σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί). Αυτή θα πληρώνεται από τα ταμεία ασφάλισης. Το Δημόσιο ότι και να ισχυρίζονται οι υπουργοί δεν θα εγγυάται τίποτε. Αφού και οι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίζονται από την 1/1/2013 θα πάρουν σύνταξη από το ΙΚΑ και όχι από το δημόσιο.

Εξάλλου το νέο ασφαλιστικό προβλέπει τη δημιουργία τριών ασφαλιστικών ταμείων.

α. για τους μισθωτούς (δημόσιου και ιδιωτικού)

β. για τους αυτοαπασχολούμενους

γ. για τους αγρότες

(εδώ προκλητικά εξαιρούνται οι εκλεκτοί της κοινωνίας που διαμορφώνουν πολιτικές  με παραπλανητικές  ειδήσεις και κοινωνίες ελεγχόμενες, οι δημοσιογράφοι).

Όπως πλέον γίνεται αντιληπτό η αναλογική σύνταξη θα έχει τα χαρακτηριστικά της επικουρικής όπου με τη σταδιακή μείωση των εργαζομένων (5 συνταξιοδοτούνται ένας προσλαμβάνεται), την ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη μείωση των μισθών άρα και των εισφορών, τίποτα δεν εγγυάται όχι μόνο το μέγεθος αλλά και την ύπαρξη στο μέλλον της αναλογικής σύνταξης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ