ΔΑΚΕ-Ν.Α. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΣΥΝΑΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ιούνιος 2010

  

     Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων  

            ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ    

                       Τηλέφωνο: 6944 501075      FAX: 2313 319905         

                       E-mail: dake.nomarxion@gmail.com                                               

                                                                                                 10 Ιουνίου 2010

¨Συγκεντρώσεις¨ διαμαρτυρίας για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Ενόψει της ψήφισης του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 26-5-2010, οι συγκεντρώσεις που ανακοίνωσε η ΟΣΥΝΑΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Παράλληλα ήταν ημέρα 24ωρης απεργίας που είχε κηρύξει η Ομοσπονδία.

Με αυτή τον τρόπο ¨ολοκληρώθηκε¨ το πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΣΥΝΑΕ την 19η Απριλίου 2010. Αξιοσημείωτο βέβαια είναι το γεγονός ότι στο κείμενο που ψηφίστηκε δεν μπήκε καμία από τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων. Είναι φανερό ότι ο εγωισμός και η υπεροψία που διακατέχει τους επικεφαλείς της ΠΑΣΚΕ, δεν επέτρεψαν να υπάρχουν προτάσεις άλλων στο επίσημο κείμενο του προγράμματος δράσης (το οποίο μένει στα πρακτικά). Όμως στο πρόγραμμα δράσης που διανεμήθηκε στους συλλόγους συμπεριλήφθηκαν αρκετές από αυτές. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι διαπίστωσαν την ορθότητα των προτάσεων ή ότι μετάνιωσαν και τις συμπεριέλαβαν κατόπιν στο πρόγραμμα που διανεμήθηκε. Άλλα δεν είναι καθόλου έτσι. Απλά ήταν στάχτη στα μάτια, καθώς δεν υλοποιήθηκε σχεδόν καμία από αυτές.

Επίσης έτσι όπως εξελίχθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ έξω από την Βουλή, έδειξε πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση που πήρε το προεδρείο της ΟΣΥΝΑΕ να σπάσει στα τρία (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο), την προσπάθεια που έγινε εκείνη την ημέρα κατά της ψήφισης του Νομοσχεδίου. Απόφαση η οποία έρχεται σε αντίθεση με αυτό που οι ίδιοι ψήφισαν στο Γενικό Συμβούλιο και έλεγε ¨24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από την Βουλή¨.

Πάντως ερωτηματικά προκύπτουν κατά πόσο το Προεδρείο της ΟΣΥΝΑΕ έκανε προσπάθεια (ήθελε;) να πραγματοποιηθεί δυναμική συγκέντρωση έξω από την Βουλή. Σε πολλούς Α΄βάθμιους συλλόγους (Λεκανοπέδιο, Πελοπόννησος, Στ. Ελλάδα, νησιά)  που θα έπρεπε, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΠΑΣΚΕ, να συγκεντρωθούν στην Αθήνα, τα ενημερωτικά FAX έφθασαν την παραμονή της κινητοποίησης. Έτσι οι παρουσίες μετριόταν στα δάκτυλα. Απουσίαζαν ακόμη και μέλη του Γεν.  Συμβουλίου της ΠΑΣΚΕ από αυτές τις περιοχές!!! Έτσι μια ομάδα 150 περίπου νομαρχιακών υπαλλήλων, (εκ των οποίων οι 35 ήταν από την Ν.Α. Θεσσαλονίκης που μετέβησαν εκεί με λεωφορείο) αποδείχτηκαν λίγοι ώστε να θεωρηθεί πετυχημένη η παράσταση διαμαρτυρίας.

Στην Θεσσαλονίκη (Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος και Θεσσαλία!!!) συγκεντρώθηκαν περίπου 100 συνάδελφοι και έδωσαν το ψήφισμα σε άνθρωπο του γραφείου της υφυπουργού, καθώς όλη η πολιτική ηγεσία εκείνη την ημέρα ήταν στην Βουλή, εκεί όπου θα έπρεπε να βρίσκονταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι της Ελλάδας σε μια μεγάλη μαζική συγκέντρωση.  

Η συγκέντρωση της ΟΣΥΝΑΕ στην Αθήνα, μαζί με τις Ομοσπονδίες των Περιφερειών, των Γεωπόνων και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, έγινε έξω από το ΥΠ.ΕΣ. και κατευθύνθηκε προς την Βουλή. Εκεί μια διαπαραταξιακή αντιπροσωπία των Ομοσπονδιών μπήκε στην Βουλή και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Πετσάλνικο, στον οποίο δόθηκε ένα κοινό ψήφισμα και ένα υπόμνημα της ΟΣΥΝΑΕ  με τις προτάσεις για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ. Ο κ. Πετσάλνικος αφού άκουσε τις θέσεις των Ομοσπονδιών, είπε ότι θα δώσει το ψήφισμα στην Ολομέλεια όπου η συζήτηση για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βρισκόταν σε εξέλιξη. Χαρακτηριστικό αυτής της συνάντησης ήταν ο χρόνος που διήρκησε. Για τις τέσσερεις Ομοσπονδίες αφιερώθηκαν 5-6 λεπτά και όλα ειπώθηκαν στο πόδι!!! Επίσης όταν ο Πρόεδρος ρωτήθηκε ¨από πού θα πληρωθούμε τον Ιανουάριο του 2010¨, η απάντηση ήταν ¨που να το ξέρω, εγώ θα το γνωρίζω αυτό;¨ Μετά από την… πεντάλεπτη συζήτηση η αντιπροσωπία εξήλθε από την Βουλή και η συγκέντρωση διαλύθηκε ησύχως!

 Όλα αυτά, δείχνουν τον τρόπο που αντιμετωπιζόμαστε ως υπάλληλοι των Ν.Α. αλλά και τι πιθανά μας περιμένει την νέα χρονιά με την εφαρμογή του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, καθώς η ¨απόλυτη πλειοψηφία¨ της ΟΣΥΝΑΕ απεδείχθη αδύναμη να χειρισθεί την αντίσταση σε ότι ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς. Και πώς ήταν δυνατό να το καταφέρει όταν δεν είχε μια σταθερή άποψη και ταλαντευόταν πότε στο απόλυτο ¨όχι στον Καλλικράτη¨ και πότε στην κατάθεση προτάσεων που ποτέ δεν εισακούσθηκαν καθώς δεν υπήρξε ούτε στιγμή ισχυρή διεκδίκηση τους.

 

                                              ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ Ν.Α.

                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   

                                                                                                              

                   ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ                             ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ