ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

Συνάδελφοι,

η επιτροπή που είχε ορισθεί για την τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, κατέληξε στις παρακάτω εναλλακτικές προτάσεις:

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Α. Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι να τροποποιήσουν τα καταστατικά τους, ώστε να γίνουν σύλλογοι ανά Π.Ε., δηλαδή να παραμείνουν επί της ουσίας , γεωγραφικά, στα όρια που και σήμερα έχουν (Νομοί). Όσοι σύλλογοι εκπροσωπούσαν παραπάνω από μία Π.Ε. (π.χ. Αθήνα, Κυκλάδες κ.α.) να τροποποιήσουν έτσι τα καταστατικά τους , ώστε να εξακολουθήσουν να εκπροσωπούν όλες τις Π.Ε. που δημιουργήθηκαν με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (π.χ. όλη την Αθήνα ή τις Κυκλάδες).

Β. Να προβλέπεται στα καταστατικά ότι ο Πρόεδρος θα εκπροσωπεί το Δ.Σ. στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ένα όργανο που θα συνδιαμορφώνει τις απόψεις των εργαζομένων ανά Περιφέρεια και θα τους εκπροσωπεί στα περιφερειακά όργανα. Στο υπό τροποποίηση καταστατικό της Ομοσπονδίας, αναφέρονται οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Την παραπάνω πρόταση καταθέτουν η ΠΑΣΚ και ο Εκπρόσωπος  της Συσπείρωσης στο Δ.Σ. της ΟΣΥΝΑΕ  Γ.Τζαφέρης, με διαφορετικά σκεπτικά και διαφοροποιήσεις σε άλλα άρθρα.

Το σχέδιο του νέου Καταστατικού που προτείνει η ΠΑΣΚ με βάση την πρόταση αυτή θα το βρείτε ΕΔΩ, ενώ την πρόταση του Γ. Τζαφέρη θα την βρείτε ΕΔΩ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Α. Να γίνει ένας πρωτοβάθμιος σύλλογος ανα Περιφέρεια.

Β. Να συγκροτηθούν Παραρτήματα ανά Π.Ε. ΜΕ Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και Τοπική Ελεγκτική Επιτροπή.

Τη δεύτερη πρόταση καταθέτουν η ΔΑΚΕ και το Ενωτικό Ψηφοδέλτιο με διαφορετικά σκεπτικά που θα τα βρείτε: της ΔΑΚΕ ΕΔΩ και του Ενωτικού ψηφοδελτίου ΕΔΩ.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ               ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ