ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ   ΕΛΛΑΔΑΣ

                                      Δ/νση:Λ. Κηφισίας 125-127  Γραφ.215-Τ.Κ.115 24 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

 

                                               
                                                Αθήνα, 16-08-2011

 

                                                Αριθ. Πρωτ.   98 

 

ΠΡΟΣ:

Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας & Θρακής  κύριο Γιαννακίδη Αριστείδη
 

ΚΟΙΝ.:

Υπουργείο Εσωτερικών
1.Γραφείο Υφυπουργού κυρίου Π. Κουκουλόπουλου
2.Περιφερειάρχη κύριο Γιάννη  Σγουρό , ως Πρόεδρο  της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΝ.Π.Ε.
3. Πολιτικά Κόμματα

4. Μ.Μ.Ε.

Κύριε Περιφερειάρχη,

για μια ακόμη φορά, έρχονται τα γεγονότα να επαληθεύσουν τις ανησυχίες μας, για τα προβλήματα, που δημιουργεί ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, για το λαό και τους εργαζομένους. Η κατάσταση για τους εργαζόμενους στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη, καθώς διαρκώς και νέα προβλήματα έρχονται στην επιφάνεια.

 Όπως με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, υπεγράφησαν επτά (7) αναγκαστικές μετακινήσεις (στην ουσία μεταθέσεις) συναδέλφων από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου (Αλεξανδρούπολη) στην έδρα της Περιφέρειας (Κομοτηνή).

Οι διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ, ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιου είδους φαινόμενα, ότι δηλαδή δεν θα μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος από Περιφερειακή Ενότητα (νομό) σε Περιφερειακή Ενότητα (νομό) πάνε στο βρόντο.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι στο β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, να δέχονται συνέχεια ασφυκτικές πιέσεις για προβλήματα, που δημιούργησε η νέα διοικητική δομή ( ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και δεν μπορεί ο ίδιος ο νόμος να λύσει.

Καταγγέλλουμε τέτοιου είδους πρακτικές από όπου και αν προέρχονται και δηλώνουμε ότι εάν υπάρχει ανάγκη για κάλυψη θέσεων και στελέχωση υπηρεσιών, αυτό πρέπει να γίνει με νέες προσλήψεις ή μεταθέσεις-μετακινήσεις και μόνο σε εθελοντική βάση.

 Δεν μπορεί να δημιουργούμε στους εργαζομένους, οικογενειακά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα μετακινώντας τους 60 και 70 χιλιόμετρα μακριά από τις κατοικίες τους.

Στηρίζουμε και καλύπτουμε τις δίκαιες κινητοποιήσεις  των εργαζομένων συναδέλφων της Π.Ε.. Έβρου, που προκήρυξαν για την 18η Αυγούστου 2011 και όσες ακόμη ακολουθήσουν.

Η Ομοσπονδία  καλεί τον Περιφερειάρχη να ακυρώσει και να ανακαλέσει τις μετακινήσεις των συναδέλφων και να σταματήσουν άμεσα τέτοιου είδους ενέργειες που περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν και να βρεθεί αποδοτικότερος τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών.

     Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                       

    ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                    ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ                                                                                               

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ