ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις του Δ.Σ. με τους Υπουργούς Χάρη Καστανίδη και Ντίνο Ρόβλια.

Το Δ.Σ. τους έθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες τα οποία – προστιθέμενα στα πρωτοφανή, αντιλαϊκά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα που η Κυβέρνηση αποφάσισε, και ακόμη αποφασίζει, κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο- κάνουν την επιβίωσή μας αμφίβολη.

Συγκεκριμένα τους θέσαμε υπόψη τα εξής:

  1. Εφεδρεία στους Ο.Τ.Α. 

    Ο κ. Καστανίδης ρητά διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν αφορά τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες.

  2. Αδυναμία καταβολής των αποδοχών μας και για το 2012 από τις Περιφέρειες, όπως προβλέπει ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, και κατά συνέπεια έγκαιρη νομοθετική παρέμβασή τους για τη λύση του προβλήματος. 

    Τόσο ο κ. Καστανίδης, όσο και ο κ.Ρόβλιας δήλωσαν ότι κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί και θα δοθεί έγκαιρα λύση.

  3. Μετακινήσεις” που ξεκίνησαν και ξεκινούν από Π.Ε. σε Π.Ε. παρά τις δακρύβρεχτες και ρητές διαβεβαιώσεις της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. “Μετακινήσεις” που δεν είναι μετακινήσεις, αλλά υποχρεωτικές μεταθέσεις και που γίνονται κατά παράβαση του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και χωρίς τις στοιχειώδεις εγγυήσεις του (υπηρεσιακό συμβούλιο, κ.ά.).

    Και οι δύο, ζήτησαν στοιχεία για τις μετακινήσεις αυτές, και θα εξετάσουν το πρόβλημα.

  4. Υποχρεωτικές μετατάξεις που Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων εξακολουθούν να κάνουν (παράνομα και αναρμόδια), μεταφέροντας προσωπικό στους Δήμους. 

    Ζήτησαν και εδώ στοιχεία, και δεσμεύτηκαν να το “δουν” όπως είπαν.

  5. Ενιαίο Μισθολόγιο, βαθμολόγιο, πειθαρχικό δίκαιο. 

    Ο κ. Ρόβλιας είπε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα δημοσιοποιηθούν τα σχετικά σχέδια και θα γίνει διάλογος με τους εργαζόμενους και ότι όλα θα εξετασθούν από την αρχή, ενώ δεν αποκλείει και τη συμμετοχή των εργαζομένων στα πειθαρχικά.

  6. Συγκρότηση Συμβουλίων κρίσεων. 

    Ο κ. Καστανίδης μας μας είπε ότι έχει δοθεί εντολή για επίσπευση των διαδικασιών.

  7. Μη λειτουργικοί Οργανισμοί. 

    Ο κ. Καστανίδης είπε ότι πράγματι χρειάζεται να διορθωθούν σε πολλά σημεία οι Οργανισμοί, συζητάει γιαυτό με τους Περιφερειάρχες, θα δοθούν κατευθύνσεις, αλλά αρμόδιο όργανο είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συνάδελφοι,

σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση. Η Κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της τρόικα, δεν θα σταματήσει εδώ. Μετά την κατασυκοφάντηση του Δημόσιου Υπάλληλου (τί να πρωτοθαυμάσει κανείς, τις απίστευτες δηλώσεις του κατά τα άλλα συνταγματολόγου κ. Λοβέρδου, τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μόσιαλου, κ.ά.), μετά την οικονομική του εξαθλίωση, θα συνεχίσει, βάζοντας τον κάθε εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, με εφεδρείες, και νέο πετσόκομα μισθών και συντάξεων χωρίς κανένα δισταγμό.

Σ΄αυτό τον κατήφορο, μόνο η συσπείρωσή μας θα βοηθήσει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ                                                        ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ