ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κ. ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ Κ.Τ.Ε.Ο.

 

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το  Δ.Σ. της Ομοσπονδίας , συναντήθηκε χθες βράδυ με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη  για το θέμα που προέκυψε από δηλώσεις του για τα Κ.Τ.Ε.Ο.

Ο Υπουργός μας ξεκαθάρισε ότι οι δηλώσεις του για κατάργηση είναι προσωπικές του απόψεις και δεν δεσμεύουν την Κυβέρνηση, ενώ η όποια απόφαση, θα παρθεί μετά τις εκλογές και δεσμεύτηκε ότι δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν.

Του αναπτύξαμε τις θέσεις μας:

  • Ότι με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τα έσοδα από τα Κ.Τ.Ε.Ο. είναι υπερδιπλάσια από τα λειτουργικά τους έξοδα και την μισθοδοσία των υπαλλήλων.
  • Ότι το 2011 αγοράστηκε σύγχρονος εξοπλισμός για τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. από το Υπουργείο Μεταφορών ύψους  € 4.000.000.
  • Ότι τα Κ.Τ.Ε.Ο. είναι υπηρεσίες των αιρετών Περιφερειών και θα πρέπει να έχουν λόγο οι Περιφέρειες και το  εποπτεύον Υπουργείο Εσωτερικών, για οποιαδήποτε μεταβολή σ΄αυτά.
  • Ότι στα Κ.Τ.Ε.Ο. εκτός των ελέγχων στα οχήματα, γίνονται ειδικοί έλεγχοι για την υγραεριοκίνηση,  για την ασφαλή  μεταφορά  των καυσίμων και των  ευπαθών προϊόντων, κ.ά.
  • Ότι αν δεν ήσαν τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., οι πολίτες θα αναγκάζονταν πιθανόν να πληρώνουν για τις ίδιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά πολλαπλάσια παράβολα – σε μια εποχή που περικόπτονται τα εισοδήματα και τα ευρώ δεν περισσεύουν.
  • Ότι τέλος στα Κ.Τ.Ε.Ο. εργάζονται πάνω από 400 εξειδικευμένοι υπάλληλοι που δε μπορεί να βρεθούν στους δρόμους, ανάλογα με τις προσωπικές απόψεις κάποιου Υπουργού.

Τέλος ζητήσαμε από τον Υπουργό να δοθεί διετής παράταση για να διαπιστευθούν τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. αφού το  Υπουργείο Μεταφορών, παρά το σχετικό Νόμο του 2010, δεν έχει προχωρήσει στον καθορισμό των προϋποθέσεων για να διαπιστευθούν.

Ο Υπουργός είπε ότι τον προβλημάτισαν οι  θέσεις μας και επανέλαβε ότι δεν θα προχωρήσει τώρα σε καμιά ενέργεια και δεν θα μας αιφνιδιάσει.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ