ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ 08-4-2013

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

842013                                             σας ενημερώνουν

 Π ΡΩΤ ΟΜΑΓΙΑ  2 0 1 3

Δεν είναι αργία, είναι απεργία!

Τα συνδικάτα καλούνται να οργανώσουν την απεργία, αξιοποιώντας τα ιστορικά διδάγματα της 1ης Μάη που είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ

Αφού στοχοποίησαν τη ζωή της εργατικής τάξης, ρίχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές οικογένειες στη μιζέρια και στην απόγνωση.

Αφού επιτέθηκαν σε μισθούς, συντάξεις, παροχές Υγείας και επιδόματα. Αφού τίναξαν στον αέρα τις Συλλογικές

Συμβάσεις Εργασίας, τα ωράρια, τις άδειες, τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Αφού εξαπέλυσαν μύδρους κατά των συνδικάτων και συνεχίζουν να βυσσοδομούν ασύστολα ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα… τώρα βάζουν στο

στόχαστρο και τα σύμβολα της εργατικής τάξης. Επιχειρούν χωρίς αιδώ να μετατρέψουν την Πρωτομαγιά σε κινητή γιορτή.

Το ρόλο του λαγού, σε αυτήν τη νέα αθλιότητα ανέλαβε η ηγεσία της ΕΣΕΕ, είναι αυτοί που, ενώ κάνουν τεμενάδες

στα μονοπώλια, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους μικρομεσαίους και τους υπόσχονται ότι θα τους σώσουν αν πατήσουν

στο λαιμό τους εργαζόμενους. Γιατί τι άλλο από αθλιότητα είναι η πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ να μεταφερθεί η Πρωτομαγιά από την 1η Μάη (Μ. Τετάρτη) την Τρίτη του Πάσχα;

Θα σωθούν μήπως οι μαγαζάτορες που οδηγούνται κατά χιλιάδες στα λουκέτα, από αυτή τη μεταφορά; Αλλού αποβλέπει η μεθόδευση αυτή. Να χτυπηθεί και να υπονομευτεί ένα κορυφαίο σύμβολο της εργατικής τάξης, η μέρα της εργατικής Πρωτομαγιάς. Η μέρα που συμπυκνώνει τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου ενάντια στην καταπίεση, την εκμετάλ- λευση και την εξουσία του κεφαλαίου.

Οι μηχανορράφοι ξεχνούν όμως μια απλή αλήθεια: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία. Είναι Απεργία! Και σαν απεργία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Η Πρωτομαγιά έγινε μέρα – σύμβολο για τους εργάτες, γιατί ποτίστηκε με το αίμα χιλιάδων και χιλιάδων εργατών από το Σικάγο του 1886 … μέχρι την Καισαριανή του 1944 και στους αγώνες που συνεχίζει να δίνει μέχρι σήμερα η εργατιά σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μέρα τιμής για τους χιλιάδες νεκρούς του διεθνούς προλεταριάτου και σαν τέτοια θα συνεχίσει να καταγράφεται στο παγκόσμιο ημερολόγιο των εργατικών αγώνων.

Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σβήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.

ΠΑΜΕ: Τα συνδικάτα να προκηρύξουν απεργία

Γι’ αυτό, απέναντι στις άθλιες μεθοδεύσεις που ξετυλίγονται, η εργατική τάξη θα απαντήσει καίρια και αποφασιστικά. Το μήνυμα αυτό έστειλε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η μεθόδευση, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως: «… Η 1η του Μάη δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!

 

Διαφημιστικό για εργοδότες:

Προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος

αποκτήστε προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος”

Με αυτήν την προκλητική προτροπή το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας» προβάλει το σκλαβοπά- ζαρο που έχει στήσει πατώντας σε προγράμματα της κυβέρνησης και της ΕΕ, σε βάρος των νέων εργαζο- μένων.«Με αυτόν τον προκλητικό τρόπο το ΚΕΚ “Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας” διαφημίζει στους εργοδότες το σκλαβοπάζαρο που έχει στήσει με τα προγράμματα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Λένε ωμά ότι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με ασφάλιση είναι “κόστος” και “δεσμεύσεις”. Μας πλασάρουν σαν κρέας, δωρεάν και αναλώσιμο για την κρεατομηχανή των αφεντικών. Σαν σύγχρονους δούλους.

Μας κοροϊδεύουν όταν λένε ότι τα προγράμματα αυτά είναι για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Δίνο- υν χρήμα στους εργοδότες και στις ΜΚΟ για να φτιάχνουν δουλεμπορικά γραφεία. Μας εκβιάζουν για να αποδεχτούμε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα! Μετά τα 5μηνα με τα

625 ευρώ και τη μαύρη εργασία, φέρνουν τώρα τα 400, με στόχο να μας οδηγήσουν στα 300 και τα 200.

Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι και να λέμε και “ευχαριστώ” και μετά από 5 μήνες μας ρίχνουν πάλι στην ανεργία.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

Βγάλε συμπέρασμα: Αυτό που μας προσφέρουν σήμερα, που ο πλούτος που παράγεται από τους ερ- γαζόμενους είναι τεράστιος, είναι η εκρηκτική ανεργία, τα μεροκάματα-ψίχουλα, η κατάργηση εργασια- κών δικαιωμάτων. Είναι ο δρόμος ανάπτυξης που λέει ότι για να έχουμε δουλειά πρέπει να εί- μαστε φθηνοί ακόμη και τζάμπα για τα αφεντικά! Με τέτοια άθλια μέτρα θα πετύχουν την ανάκαμ- ψη ή την παραγωγική ανασυγκρότηση που επιδιώκουν.

 

Aδειοδότηση επιχειρήσεων από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

 Άλλη μια αρμοδιότητα των Περιφερειών ιδιωτικοποιείται

Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης άλλη μια αρμοδιότητα των Δ/νσεων Ανάπτυξης των Περιφερειών ιδιωτικοποιείται….

Τίθεται σε εφαρμογή η δυνατότητα αδειοδότησης επιχειρήσεων από τα επιμελητήρια

με στόχο όπως λένε την επιτάχυνση της διαδικασίας, τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και τον περιορισμό της γραφειοκρατας !!!.

Με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που έχει καταρτισθεί, καθορίζεται η διαδικασία πιστοποίησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος προκειμένου να παράσχει τη συγκεκ-

ριμένη υπηρεσία προς τα μέλη του.

Σύμφωνα με το Σχέδιο και τη σχετική νομοθεσία (Ν. 3982/2011) το ΤΕΕ αφού πιστο-

ποιηθεί από το ΕΣΥΔ θα μπορεί να χορηγεί άδειες εγκατάστασης, επέκτασης, εκσυγχρονισμού και λειτουργίας των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων. Αδειοδοτικές αρμοδιότητες θα έχουν και τα παραρτήματα του ΤΕΕ σε όλη τη χώρα, όταν πιστοποιηθούν.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο αποκτά έτσι όχι μόνο ισοδύναμες αρμοδιότητες με αυτές που προβλέπει η νομοθεσία για τις Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων, αλ- λά και ελεγκτικές αρμοδιότητες με διενέργεια επιθεωρήσεων

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ