Μας θυσιάζουν στο βωμό της κερδοφορίας. Φτάνει πια !!.

 

 

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λίγες μέρες μετά τις τυμπανοκρουσίες της Περιφέρειας Αττικής για την πολυεπίπεδη δράση της για τη μείωση των ποσοστών της νεανικής ανεργίας και τις νέες θέσεις εργασίας που λέει ότι δημιούργησε με το ΠΕΠ Αττικής ένα εργατικό ατύχημα με θύμα εργαζόμενο που έχει προσληφθεί μέσω Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) στην Περιφέρεια Αττικής και που η Περιφέρεια τον «δάνεισε» για δουλειά στο Δήμο της Ελευσίνας, έρχεται να κάνει θρύψαλα τον καθρέφτη της ωραιοποίησης της εργασιακής πραγματικότητας.

 Όπως κατήγγειλε στην Επιθεώρηση Εργασίας ο Σύλλογος στους ΟΤΑΕλευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας – Ειδυλλίαςο εργαζόμενος, που δούλευε από τον Φλεβάρη στο Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών υπέστη πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί, όταν τον πάτησε όχημα.

Πολλοί θα πουν ότι είναι ένα τυχαίο συμβάν. Όμως το γεγονός ότι τα εργατικά ατυχήματα γίνονται όλο και συχνότερα, κυρίως στις υπηρεσίες αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων, ακυρώνει την αποσπασματικότητά του. Έχει τις αιτίες του στις πολιτικές που καταργούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στη συνεχή μείωση του προσωπικού και στην εντατικοποίηση της δουλειάς, που επιβάλλει το μοντέλο της απασχολησιμότητας με μερική απασχόληση, συμβάσεις έργου, ενοικιασμένους εργαζόμενους, μέσα από διάφορα προγράμματα κλπ.

Αυτές οι εργασιακές σχέσεις δημιουργούν ευνοϊκό περιβάλλον για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, των εργολάβων και των ΜΚΟ, που καραδοκούν να ξεκοκαλίσουν τον πακτωλό των διαφόρων πακέτων ΕΣΠΑ, αυξάνοντας την εκμετάλλευση και εκθέτοντας όλο και περισσότερο τη ζωή μας στα εργατικά ατυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες.

Η Περιφέρεια Αττικής χέρι-χέρι με δημάρχους της Αττικής πρωταγωνιστούν σ’ αυτές τις εργασιακές σχέσεις με την προώθηση της «κοινωφελούς εργασίας» μέσω ΜΚΟ, των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης και των Προγραμματικών Συμβάσεων, πρωταγωνιστούν στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων, των κοινωνικών δομών κλπ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μας θυσιάζουν στο βωμό της κερδοφορίας. Φτάνει πια !!.

Να γίνει δική μας υπόθεση η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας:

·        Μέτρα τώρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

·   Να αναλάβει η Περιφέρεια την τύχη του συναδέλφου και της οικογένειάς του, όσο διάστημα δεν θα είναι ικανός να δουλέψει

·       Έξω οι ΜΚΟ από τους δήμους και την Περιφέρεια.

·Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.                                                                                               17-4-13


 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ