ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

 

 

— v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Άλλαξε τους συσχετισμούς. Υπάρχει λύση, υπάρχει ελπίδα.

                                                                                                                                              Απρίλης 2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει για μας και τα παιδιά μας, συνολικά για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, είναι επιτακτική ανάγκη, η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των συνεπών, αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύνταξη του κινήματος.

Αυτό που κρίνεται και στο Συνέδριο της ΟΣΥΑΠΕ είναι το τι Ομοσπονδία θα έχουμε στο χώρο μας, τι κίνημα θα έχουμε. Κίνημα αντίπαλο δέος κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου ή κίνημα υποταγμένο και αδύναμο, σαν αυτό που έχουμε;

Κίνημα για να νικήσει ο λαός.

·        Σήμερα, έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, καλά προετοιμασμένο στη σύγκρουση με πλουτοκρατία, αστικό κράτος, κυβέρνηση, τρόικα, με αυτούς που καταδυναστεύουν τη ζωή μας.

·        Έχουμε ανάγκη από ένα κίνημα και μια Ομοσπονδία που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Που θα αγωνίζεται για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, κόντρα στους φόρους, στα χαράτσια, στα βάρβαρα μέτρα, στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που εξαθλιώνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο όλους μας.

·        Κίνημα ικανό να ακυρώσει στην πράξη τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, τη λεγόμενη «αξιολόγηση», που δεν θα πέφτει στην παγίδα για μια «καλή» και «αντικειμενική» αξιολόγηση, αφού τέτοια δεν θα υπάρχει.

·         

·        Κίνημα που δεν θα παλεύει απλώς για να αποκαθηλωθεί ο σημερινός κυβερνητικός συνδικαλισμός, για να έρθει, σε συνθήκες «κυβερνώσας αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, ο αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

·        Κίνημα που δεν θα είναι το γρανάζι, ούτε θα βάζει πλάτες για να φύγει απ’ τη μία πόρτα η σημερινή κυβέρνηση και να έρθει μια παραλλαγή της από την άλλη, μέσα πάλι στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, με συνταγές Ομπάμα και συμμαχίες τύπου Καμμένου, για να διαχειρίζεται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να ασκεί εξίσου αντιλαϊκή πολιτική, βεβαίως με άλλο μείγμα διαχείρισης. Που δεν θα ξεγελιέται από τα μασκαρέματα της αστικής διαχείρισης ούτε με «Σχέδια Β», ούτε με άλλες συνταγές της.

·        Κίνημα που θα συνδέει και θα εξυψώνει την καθημερινή πάλη με την προοπτική της ανατροπής κάθε αντιλαϊκής πολιτικής, για μια φιλολαϊκή ανάπτυξη όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος στον πλούτο που παράγει. Που θα ανοίγει δρόμο σ’ αυτή την κατεύθυνση κι ας βρισκόμαστε σε περίοδο αρνητικών συσχετισμών για το κίνημα.

Κίνημα που θα κάνει σαφές πως αν δεν απαλλαγούμε, αν δεν χειραφετηθούμε από τη δικτατορία των μονοπωλίων και της ΕΕ, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.

Λεύτερος λαός είναι μόνο εκείνος που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει.

Μόνο με αυτή τη γραμμή μπορεί να ανασυνταχθεί το κίνημα, να ζωντανέψουν τα πρωτοβάθμια σωματεία, να αντεπιτεθούμε, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες μας.

Καμιά άλλη δύναμη σήμερα δεν έχει αυτό τον προσανατολισμό, αυτή την κατεύθυνση.

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-normal/public/Media/20121204/diatheshmothta.jpg

 

Πάνω σε αυτή τη γραμμή, σ’ αυτό το περιεχόμενο πάλης, επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εργαζομένων στις Περιφέρειες, όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, ανεξάρτητα από τις επιμέρους σήμερα ιδεολογικές-πολιτικές προτιμήσεις τους.

Πάνω σε αυτό το περιεχόμενο, σε αυτή τη γραμμή   πάλης επιδιώκουμε:

Να συσπειρωθούν, να ενωθούν όλοι. Εργάτες και υπάλληλοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρωτοβάθμια Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, συνδικαλιστές κ.ά. Να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Η επίθεση είναι ενιαία, χτυπάει όλα τα λαϊκά στρώματα, απαιτείται ενιαίο μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματοβιοτεχνών, γυναικών, κάθε νέου και νέας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να μπλοκάρουμε τα μέτρα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να γκρεμίσουμε οριστικά μνημόνια και αφεντικά.

Η ανασύνταξη του κινήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να πάρει ανάσα το κίνημα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από το σημερινό κυβερνητικό συνδικαλισμό. Όμως προειδοποιούμε πως αυτό δεν αρκεί. Πρέπει, σαρώνοντας τον σημερινό κυβερνητικό συνδικαλισμό, να προφυλαχτούμε και από τον νέο, τον αυριανό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που κρύβεται σε κούφιες αντιμνημονιακές κορόνες, αυτόν που σε συνθήκες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι «ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ».                        

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, αξιοποίησε την πείρα σου.

να κρίνεις την απερχόμενη πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας όχι με όρους συναισθηματικούς, ούτε με όρους κομματικής ένταξης… Έτσι είχαμε τόσα χρόνια αυτή την πλειοψηφία, αυτούς τους συσχετισμούς, αυτό το ανύπαρκτο συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας… Ο απολογισμός τους είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Μερικές ανακοινώσεις και μία 24ωρη απεργία, όταν έμπαιναν σε διαθεσιμότητα οι συνάδελφοί μας ΔΕ ΙΔΑΧ δεν αλλάζει την ουσία…. Ομοσπονδία μακριά από τους εργαζόμενους και τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, μακριά ακόμα και από τη στοιχειώδη συνδικαλιστική λειτουργία (λιγότερο από το 1/3 των εργαζομένων στις Περιφέρειες παίρνει μέρος και μάλιστα περιστασιακά στις διαδικασίες των συλλόγων).

 μην σβήσεις τις ευθύνες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που η γραμμή τους χρόνια ηγεμονεύει στο συνδικαλιστικό κίνημα και οι όποιες διεκδικήσεις τους ήταν προσαρμοσμένες στη λογική του εφικτού και του ρεαλισμού, της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας…..  και στη λείανση των γωνιών της κυβερνητικής πολιτικής. Πόσες φορές δεν άκουσες την απάντηση, που μας έδιναν οι συνάδελφοι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ «ότι αυτοί δεν μπορούν να περιμένουν να φάνε… πιλάφι στον παράδεισο», κρύβοντας έτσι την παραίτησή τους από τον ταξικό αγώνα της εργατικής τάξης, τον συμβιβασμό τους με τον ρεφορμισμό και τις αυταπάτες της αστικής διαχείρισης. Έχουν ευθύνες για την απαξίωση και δυσφήμιση του συνδικαλιστικού κινήματος, για την υπονόμευση και τον εκφυλισμό των κινητοποιήσεων.

γύρνα την πλάτη στους εκπροσώπους των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και σε όσα σου έλεγαν τόσα χρόνια, ότι δουλεύουν για σένα και τα δικαιώματά σου. Μην σε ξεγελάσουν τώρα συνδικαλιστές τους, που επειδή «ξεγυμνώθηκαν» χρησιμοποιούν άλλες σημαίες δήθεν ακομμάτιστες. Αλλάζουν «προβιά». Σαν τα ψηφοδέλτια που φτιάχτηκαν σε Αττική και Θεσσαλονίκη με τη σημαία των ακομμάτιστων, μακριά και έξω από τις παρατάξεις όπως λένε!! Ξέρεις ότι έγιναν από στελέχη των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, από στελέχη που στήριξαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, που προσπαθούν να σου κρύψουν τις πολιτικές τους επιλογές, ότι και σήμερα και χθες οι προτάσεις τους και οι λύσεις τους κινούνται εντός των ορίων διαχείρισης του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος. Αποτελούν μια καθαρή συστημική συνδικαλιστική δύναμη!!.

 μην ξεχνάς πως δεν υπάρχουν πραγματικά «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια. Τα λεγόμενα «ανεξάρτητα», «ακομμάτιστα» ψηφοδέλτια δεν αποτελούν συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων, στην ανασύνταξη του κινήματος. Υποθάλπουν και ενισχύουν άθελά τους απόψεις της Χρυσής Αυγής, για το «όλοι ίδιοι είναι..», «έξω τα κόμματα, έξω οι παρατάξεις» κλπ. Σε πολλά από αυτά και μέσα σε αυτά, αλλού κρύβεται η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ και αλλού οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΝΑΡ & της ΑΝΤΑΡΣΥΑ  κ.α. Κρύβουν ποιοι είναι για να σε ξεγελάσουν, για να πάρουν την ψήφο σου. Λένε «σημασία έχουν τα πρόσωπα», «δεν χρειαζόμαστε παρατάξεις». Το πρόβλημα όμως του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι ότι σε αυτό δραστηριοποιούνται παρατάξεις. Το πρόβλημα είναι ότι στο συνδικαλιστικό κίνημα κυριαρχεί η γραμμή του συμβιβασμού.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Η κατάσταση συνεχώς χειροτερεύει. Δεν «αλλάζει» υπέρ του λαού, όπως κομπάζει το πολιτικό προσωπικό της πλουτοκρατίας, γιατί οι πολιτικές του υπηρετούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προασπίζονται τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τα αστικά επιτελεία ορμούν στις λαϊκές συνειδήσεις, επιστρατεύουν ψεύδη, ισχυρίζονται ότι «η χώρα γλίτωσε την καταστροφή» και ότι «σε λίγο η Ελλάδα δεν θα εξαρτάται από μνημόνια». Η συντονισμένη εκστρατεία παραπλάνησης του λαού δεν μπορεί να καλύψει την πραγματικότητα. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ζούμε εδώ και καιρό την καταστροφή μας.

Τα μέτρα που παίρνονται δεν είναι αποσπασματικά ούτε προέρχονται μόνο από τα μνημόνια. Είναι προαποφασισμένα εδώ και χρόνια, υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, εφαρμόζονται και σε χώρες που δεν έχουν μνημόνια, αποτελούν μια βάρβαρη, ταξική επιλογή. Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που σε καιρό κρίσης απαιτεί ταχύτητα  στην υλοποίησή της.                                     

 

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση προσαρμόζουν το αστικό κράτος (Κεντρική, Τοπική & Περιφερειακή Διοίκηση) στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου. Φτιάχνουν ένα πιο μικρό, πιο επιτελικό κράτος και ταυτόχρονα πιο υποστηρικτικό στην ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου. Με τις αλλαγές αυτές δημιουργούν το κατάλληλο επιχειρηματικό κλίμα ώστε να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές τις δυσκολίες που έχουν στην αναπαραγωγή του κεφαλαίου, για να υπηρετήσουν αποτελεσματικά την καπιταλιστική ανάπτυξη, όταν και για όσο βέβαια έρθει…

Αυτές τις αλλαγές υπηρετούν οι καταργήσεις & συγχωνεύσεις φορέων, οι αξιολογήσεις, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις. Ο «αριστερός» Μανιτάκης είπε στη βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου», ότι στο δημόσιο θα μείνουν μόνο εκείνες οι υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πάρουν οι ιδιώτες».

Αυτό υπηρετεί και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπουργείου Εσωτερικών – ΕΝ.Π.Ε. (Περιφερειαρχών) – Κ.Ε.Δ.Ε. (Δημάρχων) – Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών και taskforce. Στοχεύει στη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων στους ΟΤΑ, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην ύδρευση και την αποχέτευση, στις κοινωνικές υπηρεσίες κλπ. Γι αυτό οι Περιφερειακές Αρχές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ιδιωτικοποιήσεις, στα ΣΔΙΤ, στις Προγραμματικές Συμβάσεις με τις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, στο σπάσιμο των ΣΣΕ, στη στήριξη των ΜΚΟ κλπ. 

Δεν πάει άλλο. Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου.

Σάρωσε τον σημερινό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Μην εμπιστεύεσαι τον αυριανό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Ψήφισε – στήριξε το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Για να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε αυτούς, που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα.

v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);}

 

 


Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

 

 

 

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ