Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. – ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 17.05.2013

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Κηφισίας 125-127 – 4ος όροφος

Τ.Κ. 115 24 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΤΗΛ. 2106926730  email: osyape@otenet.gr

 

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου

 Αρ.  1

Αθήνα, 17 Μαΐου 2013

 

Μετά από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου κ. Άλκη Ζαβερδινού, συνήλθε σε πρώτη συνεδρίαση το Γενικό Συμβουλίο της Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε., την Παρασκευή 17/5/2013 και ώρα 11:00 στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα, με θέμα τη συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή οργάνων:

Τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου είναι:

  1.  

ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΥΛΟΣ

  1.  

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

  1.  

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

  1.  

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

  1.  

ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  1.  

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1.  

ΔΟΛΓΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

  1.  

ΕΡΥΘΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

  1.  

ΖΑΒΕΡΔΙΝΟΣ ΑΛΚΗΣ

  1.  

ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

  1.  

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

  1.  

ΘΕΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1.  

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  1.  

ΚΑΤΡΙΒΕΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  1.  

ΚΑΤΣΑΛΙΦΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

  1.  

ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

  1.  

ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

  1.  

ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  1.  

ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ

  1.  

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  1.  

ΛΥΡΙΣΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

  1.  

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

  1.  

ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  1.  

ΜΠΟΜΠΟΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  1.  

ΝΤΑΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

  1.  

ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

  1.  

ΠΑΓΑΝΕΛΗ ΑΡΙΑΔΝΗ

  1.  

ΠΑΓΩΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  1.  

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ

  1.  

ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  1.  

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

  1.  

ΡΕΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1.  

ΣΙΟΥΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

  1.  

ΣΤΑΜΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

  1.  

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

  1.  

ΤΖΑΦΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  1.  

ΤΣΑΛΟΥΧΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

  1.  

ΤΣΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1.  

ΦΑΒΒΑΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Για το Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ


Απόφαση Γ.Σ.  – Αρ. 2

                                                                                     Αθήνα, 17 Μαΐου 2013

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 17/5/2013 σύμφωνα με το καταστατικό, τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου προχώρησαν στην εκλογή του Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου.

Μετά από τρεις μυστικές ψηφοφορίες εκλέχτηκε στη θέση του Προέδρου του Γ.Σ. ο κ. Χρήστος Νταής.  Οι υπόλοιπες διακριτές θέσεις δηλ. Αντιπρόεδρο, Γραμματέα και των αναπληρωτών τους, δεν καλύφθηκαν και παραπέμφθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα και συνεχίστηκε η διαδικασία για την εκλογή των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες, άρθρο 14.

Οι εκλεγέντες είναι:

               Ζαβερδινός Άλκης          

               Κυριακόπουλος Γεώργιος          

               Μιχόπουλος Ηλίας        

               Τζάκος Αντώνιος

        από    την    «Αγωνιστική Αντιμνημονιακή Συνεργασία»

           

                Βαζούρας Δημήτριος

                Καφαντάρης Παναγιώτης

                Πράσινος Ανδρέας

                Κοντούδης Κυριάκος

        από την  «Συμφωνία  Αγωνιστών Υπαλλήλων»

 

                Πανουτσάκου Βέτα       

                Πατούλιας Αθανάσιος                

                Ανδρεαδέλλης Ιωάννης             

       από το  «Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο ΠΑΜΕ»

 

                Τζαφέρης Γεώργιος

                Ηλιόπουλος Στέργιος

         από την  «Συσπείρωση Εργαζομένων»

Για το Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

 

Απόφαση Γ.Σ. – Αρ. 3

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση για την επίθεση ενάντια στους εργαζομένους στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις διάσπασης του συνδικαλιστικού κινήματος με τη δημιουργία δήθεν νέου τύπου συλλόγων χωρίς τη συγκατάθεση των εργαζομένων.

Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις απολύσεων των συναδέλφων μέσω της μέτρων της κινητικότητας – διαθεσιμότητας και των αξιολογήσεων καθώς και κάθε αντιεργατική  και αντιασφαλιστική νομοθετική πρωτοβουλία

Συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλους τους χώρους εργασίας προκειμένου να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν και έγιναν δεκτά κατά πλειοψηφία τα παρακάτω δύο ψηφίσματα:

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 1

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εργαζόμενοι χρειάζεται να «μετρήσουν» τις  δυνάμεις τους για να αντιπαρατεθούν με τα μέτρα της κυβέρνησης (απολύσεις, διώξεις, αξιολογήσεις, αυταρχισμός, χαράτσια , μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ), λίγες μέρες μετά το συνέδριο της Ομοσπονδίας μας και λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης ( 1η Μάη), διαπιστώνουμε – με λύπη- ότι, κάποιοι συνάδελφοι συνειδητά μάλλον, δεν έχουν βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα από τη δράση και την ιστορία του εργατικού κινήματος.

Αναφερόμαστε στην ενέργεια κάποιων να δημιουργήσουν έναν, νέο σύλλογο για να  εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Α.Μ.Θ σε ξένα με τα συμφέροντά τους σχήματα. Χρησιμοποιώντας την παραπλανητική  ονομασία «Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Α.Μ.Θ», θέλουν να απομακρύνουν εργαζόμενους από τους υπάρχοντες συλλόγους. Ας δούμε όμως σε ποιο σύλλογο τους καλούν να εγγραφούν:

  1. Σε ένα σύλλογο που  έχει  σαν έμβλημά του το δαφνοστέφανο  που χρησιμοποιεί και η «Χρυσή Αυγή». Άραγε έχουν και τις ίδιες αντιλήψεις γενικότερα; Μήπως συνειδητά θέλουν να αμαυρώσουν και να αποδομήσουν τη λειτουργία και τη δράση των υπαρχόντων συλλόγων και στο τέλος αφού εκφυλίσουν κάθε μορφή συλλογικής δράσης  και συνδικαλιστικής δράσης και πρακτικής,  να τους καταργήσουν;
  2. Ενώ στο άρθρο 2 παρ. β  του καταστατικού σαν σκοπός ορίζεται  «η προάσπιση της αυτοτέλειας και του προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος» στη συνέχεια τους καλούν να ασκήσουν διοίκηση, να συνδράμουν δηλαδή,  ώστε (παρ. στ) να επέλθει « η βελτίωση της οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών…..». Ξεχνώντας το χαρακτήρα και το ρόλο της αυτοδιοίκησης, προφανώς  θέλουν να λειτουργούν καλύτερα οι  υπηρεσίες για να προωθούν πιο γρήγορα τα σχέδια της κυβέρνησης (π.χ να ετοιμάσουν και να στείλουν πιο γρήγορα τις διαπιστωτικές πράξεις για διαθεσιμότητα).
  3. Πως διασφαλίζεται άραγε η οικονομική αυτοτέλειά του, όταν δέχεται σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 ,εδ. στ   , επιχορηγήσεις και δωρεές από ιδιώτες και επίσης σύμφωνα με την παρ. ε εισφορές και ενισχύσεις από την υπηρεσία και το Δημόσιο , εφόσον αφορούν την εξυπηρέτηση «κοινωφελών σκοπών»; Μήπως πράγματι ο πραγματικός σκοπός τους αγιάζει τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν;
  4. Εκεί που αποκαλύπτονται οι «αγωνιστές» συνάδελφοι είναι στα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν. Στο άρθρο 3 παρ. δ είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυναμικές και μαζικές μορφές αγώνα (στάσεις εργασίας, απεργίες κλπ) κατατάσσονται σε προτεραιότητα πολύ πίσω από τις αγωγές. Μας λένε δηλαδή ότι κακώς κάναμε στάσεις εργασίας το καλοκαίρι του 2011 (μετακινήσεις), ενώ θα έπρεπε να κάνουμε αγωγές. Είναι σίγουρο ότι μ’ αυτή την τακτική πολλοί από μας θα εργάζονταν τώρα στην Κομοτηνή και θα περίμεναν την εκδίκαση των αγωγών.
  5. Στο ίδιο άρθρο παρ. η) άλλα μέσα για την επίτευξη των στόχων είναι « Η ίδρυση ή συμμετοχή σε Μ.Κ.Ο., προμηθευτικούς, καταναλωτικούς και οικοδομικούς συνεταιρισμούς για τα μέλη του Συλλόγου…». Κι επιχειρηματίες θα γίνουμε δηλαδή συνάδελφοι, σε μια περίοδο που αρκετοί από μας κινδυνεύουν με απόλυση ή μετακίνηση , που αρκετοί τομείς και αρμοδιότητες των υπηρεσιών (π.χ εμβολιασμοί παιδιών) παραχωρούνται (όχι δωρεάν φυσικά) σε ΜΚΟ.
  6. Με ποιούς εργαζόμενους θα πετύχουν όμως τους στόχους τους; Φυσικά μόνο με τους μόνιμους και τους ΙΔΑΧ. Γιατί – αυτοί που φωνάζουν για ενιαία δράση – δεν μας λένε πως θα καλύπτονται συνδικαλιστικά οι κάθε λογής συμβασιούχοι (πεντάμηνα κλπ)  που εργάζονται στην Περιφέρεια και αναμένεται να αυξηθούν στο προσεχές μέλλον; Προφανώς γιατί αυτοί δεν είναι εργαζόμενοι, ενώ εμείς οι «μόνιμοι», ακόμα  είμαστε …

Αυτά είναι ένα μέρος από τις προθέσεις τους όπως αποτυπώνονται στο καταστατικό και αφορούν το τυπικό σκέλος. Γιατί υπάρχει και η ουσία , η οποία έχει να κάνει με το ρόλο τους, στις παρούσες συνθήκες . 

Είναι αλήθεια ότι  υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία και τη δράση των πρωτοβάθμιων συλλόγων. Ένα απ’ αυτά είναι και η έλλειψη ενός ενιαίου κέντρου καθοδήγησης της δράσης των μελών. Όμως όλοι σεβαστήκαμε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων για το θέμα αυτό. Άλλωστε σημασία δεν έχει αυτή καθαυτή  η ύπαρξη ενός συλλόγου, αλλά η θέση που παίρνει στα ζητήματα που προκύπτουν, η μορφή και το περιεχόμενο που δίνει στους αγώνες του. Και η εμπειρία το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι, εκεί που λειτουργούν οι σύλλογοι , υπάρχει  συμμετοχή και οι συνάδελφοι δείχνουν σωστά αντανακλαστικά. Την αλληλεγγύη που έδειξαν οι συνάδελφοι των άλλων Π.Ε κατά τη διάρκεια των καταλήψεων για τις διαθεσιμότητες , οι συνάδελφοι της Π.Ε Ροδόπης, που τώρα πρωτοστατούν στην ίδρυση αυτού του συλλόγου, θα έπρεπε  να τη θυμούνται και τώρα.

Για του εργαζόμενους προέχει η ενότητα στη βάση των προβλημάτων, ενώ το ζήτημα της ενιαίας έκφρασης είναι καθαρά τεχνικό και επομένως η ζωή και η εμπειρία θα δείξει ποια μορφή οργάνωσης θα επιλέξουν οι συνάδελφοι. Πρώτα και κύρια όμως, θα πρέπει να αποφασίσουν οι ίδιοι, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις τους.  Διαφορετικά κάθε άλλος τρόπος δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολισμό και τον μόνο που ωφελεί είναι τον αντίπαλο μας. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι θα είμαστε θύματα της απάτης και της αυταπάτης , αν πίσω από κάθε συνδικαλιστική, πολιτική, οικονομική , κοινωνική άποψη ή αντίληψη δεν μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Γιατί οι εργαζόμενοι, πρώτοι απ’ όλους και πάνω απ’ όλους είναι αυτοί που αφού αποκτήσουν συνείδηση της θέσης και του ρόλου τους, μέσα από την οργάνωσή τους  θα βγάλουν το λαό και τη χώρα από το αδιέξοδο και την κρίση.  Στα πλαίσια αυτά αντιλαμβανόμαστε και την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας συλλόγου στην Π.Ε Ροδόπης. Όμως είναι ζήτημα που θα πρέπει να το λύσουν οι ίδιοι οι συνάδελφοι , με τα βοήθεια αν χρειαστεί και των άλλων συλλόγων της Περιφέρειας. Είναι διαφορετικό όμως να καλείς και να παρακινείς συναδέλφους να διαγραφούν από άλλους, υφιστάμενους  συλλόγους και να εγγραφούν στο δικό σου.

Για τους λόγους αυτούς

Καταγγέλλουμε τη δράση και τις πρακτικές αυτού του Συλλόγου

Και καλούμε όλους τους συναδέλφους

  • Να γυρίσουν την πλάτη και να απομονώσουν τις προσπάθειες διάσπασης των συλλόγων μας
  • Να δυναμώσουν τους συλλόγους τους και να συμμετέχουν ενεργά στη δράση τους, γιατί οι σύλλογοι είναι τα μέλη και όχι οι ηγεσίες τους
  • Οποιαδήποτε αλλαγή στη δομή και τη σύνθεση των συλλόγων , θα πρέπει να γίνεται από μας για μας και μετά από Αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ- ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ 2


Το Γ. Σ. της ΟΣΥΑΠΕ  καταγγέλλει την πρωτοφανή, παράνομη, αντισυνταγματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που προχωράει πιο βαθιά στον πολιτικό εκφασισμό της δημόσιας ζωής, να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, με προληπτική πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, μάλιστα πριν καν αυτή αποφασιστεί από τις Γ. Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Για να συγκαλύψει τον κατασταλτικό  χαρακτήρα της πολιτικής της, η κυβέρνηση επικαλείται δήθεν την ευαισθησία της απέναντι  στους μαθητές. Δεν μπορεί όμως η κυβέρνηση που αφήνει νηστικά παιδιά να λιποθυμάνε στις αίθουσες, να ξεπαγιάζουν χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, χωρίς μεταφορές κλπ., που διαλύει την Παιδεία, την νεολαία, τις δημόσιες υπηρεσίες, την ίδια μας την ζωή, να εμφανίζεται ότι νοιάζεται για τους μαθητές και τους γονείς.

Είναι προφανές ότι στόχος της είναι  να θέσει στο γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται.

Την ίδια πολιτική έρχεται να υπηρετήσει και το νομοσχέδιο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», με στόχο τις διαθεσιμότητες-απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κυριολεκτικά «δι΄ ασήμαντον αφορμήν» (π.χ. λόγω ασθενείας), με πρωτοφανείς και απαράδεκτες πειθαρχικές διατάξεις.

Το ΓΣ της ΟΣΥΑΠΕ καταδικάζει ταυτόχρονα σε όλους τους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό την άρνηση της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ να δεχτεί την πρότασή της ΟΛΜΕ για κήρυξη πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας την Παρασκευή, 17 Μάη. Η άρνηση αυτή της ΑΔΕΔΥ άφησε ηθικά και πολιτικά ακάλυπτο έναν ολόκληρο κλάδο, έδωσε αντικειμενικά χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα. Ο αγώνας τους αυτός είναι δίκαιος είναι και δικός μας αγώνας, που πρέπει να συνεχιστεί μέσα από ένα πανεργατικό, παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης, για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο, για να μη περάσουν οι απολύσεις, για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ   ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΤΩΝ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
  • ΟΧΙ  ΣΤΗΝ  ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
  • ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ   ΕΙΝΑΙ   ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις»

 

Για το Γ.Σ.

Ο πρόεδρος

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ

 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ