ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

                                                                          Αθήνα, 6/7/2016

                                                                       Αριθμ. Πρωτ.: 32

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη των Δ.Σ. των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την οργάνωση της παρέμβασής μας για την ακύρωση της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ.Μ. που αφορά την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ).

Παρόντων των μελών του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ και αντιπροσωπειών των Συλλόγων Εργαζομένων Περιφέρειας Κ.Μ. (ΣΕΠΕΚΕΜ), ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ,  ΠΕ ΚΙΛΚΙΣ και ενός μέλους της ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ συζητήθηκαν οι τροποποιήσεις που πέρασε κατά πλειοψηφία στον Οργανισμό η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ) και παρουσιάστηκαν οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν αν υλοποιηθεί, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής.

Κοινή εκτίμηση όλων αποτελεί η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής μέσα από τον Οργανισμό να ενσωματώσει αλλαγές που οδηγούν σε ένα «μικρό, ευέλικτο και επιτελικό κράτος», με Διευθύνσεις στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων, μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα. Ενισχύει την ανταποδοτικότητα και το χαράτσωμα των πολιτών, προωθώντας την εκχώρηση-ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων. Καταργεί Διευθύνσεις και Τμήματα και «αποδυναμώνουν» τις Περιφερειακές Ενότητες αξιοποιώντας την υποστελέχωση των υπηρεσιών και την «απαγόρευση» των προσλήψεων.  Προωθεί τη λογική του «μάνατζερ» για τα στελέχη Διοίκησης των υπηρεσιών και δε διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων της Περιφέρειας.

Ομόφωνα αποφασίσαμε να παρέμβουμε σε 2 επίπεδα α) κυρίως στο πολιτικο-συνδικαλιστικό και β) δευτερεύοντος στο νομικό. Εξιδεικευμένα λήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις :

  1. Η Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια Σωματεία της Περιφέρειας Κ.Μ. να καταθέσουν τις εκτιμήσεις αυτές τεκμηριωμένα στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ.Μ. – Αν. Μ.Θ., ζητώντας να μην προχωρήσει στην έγκριση αυτού του Οργανισμού.
  2. Τα πρωτοβάθμια Σωματεία να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις-Συγκεντρώσεις των εργαζομένων, με σκοπό την ολόπλευρη ενημέρωσή τους και την οργάνωση της έκφρασης της αντίθεσής τους.
  3. Να πραγματοποιηθούν συναντήσεις των Σωματείων με φορείς της περιοχής, που αντιλαμβάνονται τις αρνητικές επιπτώσεις από την τυχόν υλοποίηση της απόφασης αυτής.
  4. Να εκδοθούν στοχευμένες ανακοινώσεις, που θα απευθύνονται στους μικρούς αγροκτηνοτρόφους για τα ζητήματα, που τους αφορούν από την κατάργηση Τμημάτων και Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και  Κτηνιατρικής καθώς και στις λαϊκές οικογένειες για τα ζητήματα της υποβάθμισης-εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας.
  5. Να εκδοθούν Δελτία Τύπου και να γίνουν Παρεμβάσεις και Παραστάσεις Διαμαρτυρίας σε Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες κλπ.
  6. Να προχωρήσουμε σε κατάθεση σχετικής προσφυγής (αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής εκτέλεσης) στην περίπτωση, που δεν καταφέρουμε με την δράση μας να ανακληθεί η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εγκριθεί ο Οργανισμός από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος το Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ και οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Σωματείων, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης πραγματοποιήσαμε Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ.Μ.-Αν.Μ.Θ. κ. Νικήτα Φραγκεσκάκη, όπου τον ενημερώσαμε για τις αποφάσεις μας και του ζητήσαμε να μην προχωρήσει στην έγκριση του Οργανισμού.-

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ