Το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια αποτελεί δικαίωμα όλων

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

 

Αθήνα 29/9/2016

Αριθμ. Πρωτ. 92

 

Το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια αποτελεί δικαίωμα όλων


Σε μία περίοδο που η ανεργία και η εξαθλίωση εξουθενώνει και  εξοντώνει καθημερινά τους πολίτες, η διοίκηση του Γηροκομείου Πειραιά σαν να μην αντιλαμβάνεται τις συνθήκες που καλούνται να αντιμετωπίσουν εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι τρόφιμοι, δημιουργεί συνθήκες εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Η επιβολή της διοίκησης για την υπογραφή δήλωσης από πλευράς των εργαζομένων, ότι δεν θα έχουν είδη καπνιστού (τσιγάρα αναπτήρες σπίρτα) μαζί τους, ούτε στα προσωπικά τους αντικείμενα, ώστε να μην χάσουν την θέση εργασίας τους και πολύ δε περισσότερο η απόλυση εργαζομένου γιατί αρνήθηκε να υπογράψει την σχετική δήλωση, θυμίζουν άλλες εποχές…

Η καταχρηστική συμπεριφορά και νοοτροπία της διοίκησης του Γηροκομείου Πειραιά, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει απαρατήρητη. Ανεξαρτήτως των κανόνων συμπεριφοράς και υγιεινής που προφανώς έχει κάθε δικαίωμα να επιβάλει, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα νομοθεσία, η από την πλευρά της δαιμονοποίηση καταστάσεων δεν μπορεί να αμφισβητεί το δικαίωμα στην εργασία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Καλούμε τη διοίκηση του Γηροκομείου Πειραιά, να ανακαλέσει άμεσα τη δήλωση που μέχρι σήμερα απαιτεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι του και να προχωρήσει στην ανάκληση της απόλυσης του εργαζομένου που αρνήθηκε την υπογραφή της.

Θεωρούμε ότι σε περιπτώσεις εργασιακού κανιβαλισμού κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να μένει απαθής και το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρέπεια πρέπει να αποτελεί δικαίωμα όλων.

Κοιν/ση

1.    Γηροκομείο Πειραιώς email: girokomeiopeiraios@gmail.com                                                     

2.    Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας email: kysepes3@otenet.gr

3.    Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

4.    Σύλλογοι-Μέλη μας

5.    ΜΜΕ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ