ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα  30/11 /2016

Αριθμ. Πρωτ.:123

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

 

         Υπηρετώντας σκοπιμότητες και με όργιο αυθαιρεσίας η Επιτροπή Πιστοποίησης της ΑΔΕΔΥ (κατά πλειοψηφία) αφαίρεσε από την Ομοσπονδία μας έναν αντιπρόσωπο από το Συνέδριο της.

          Συνάδελφοι,

εδώ και 20 μέρες με έγγραφό μας ζητούσαμε από την Εκτελεστική Επιτροπή και την Επιτροπή Πιστοποίησης της ΑΔΕΔΥ να γίνει επανακαταμέτρηση των ψηφισάντων στις αρχαιρεσίες των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, επειδή είχαμε διαπιστώσει ότι εκτός από την αφαίρεση 3 Συλλόγων μας (Δυτικής Μακεδονίας, Φθιώτιδας ως “εκπρόθεσμους” και Κιλκίς επειδή έκανε εκλογές με δικηγόρο) υπήρχε λάθος και στην άθροιση.

          Φτάσαμε στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ έχοντας να αντιμετωπίσουμε την απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, όπου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡΣΙ, ΜΕΤΑ και ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ με έναν ιδιότυπο τσαμπουκά θέλανε πάσει θυσία να αφαιρέσουν αντιπρόσωπο από την Ομοσπονδία μας.

          Για αυτό όταν ζητάγαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες επανακαταμέτρηση μας απαντούσαν ” κάτσετε καλά γιατί θα σας αφαιρέσουμε και άλλους αντιπροσώπους”…

          Τα μέλη του Δ.Σ. συνεννοηθήκαμε και αποφασίσαμε να παρέμβουμε χθες (29/11) στο Συνέδριο και να ζητήσουμε να γίνει επανακαταμέτρηση.

          Με απόφαση του Συνέδριου (κατά πλειοψηφία) υποχρεώθηκε σήμερα (30/11) η Επιτροπή Πιστοποίησης να προχωρήσει σε νέα καταμέτρηση.

          Πράγματι αποδείχτηκε ότι είχαμε δίκιο. Είχαν κάνει λάθος στην άθροιση… Όμως αντί να παραδεχτούν τίμια και ειλικρινά το λάθος τους και να νομιμοποιήσουν 16 αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, άρχισαν και πάλι να αφαιρούν ψηφίσαντες και από άλλους Συλλόγους μας…

          Αφαίρεσαν (με ψήφους 7-2) χωρίς καμιά αιτιολογία ψηφίσαντες από Συλλόγους, που δεν είχαν κανένα πρόβλημα στην διαδικασία των αρχαιρεσιών τους.

          Συγκεκριμένα αφαίρεσαν 30 ψηφίσαντες από το Σύλλογο των Κυκλάδων, 42 ψηφίσαντες από το Σύλλογο της Αιτωλοακαρνανίας (Αγρίνιο), 9 ψηφίσαντες από το Σύλλογο Σάμου-Ικαρίας (Ικαρία) και 45 ψηφίσαντες από το Σύλλογο Νότιου Αιγαίου (Δωδεκανήσου)!!!

          Αφαίρεσαν τόσους ψηφίσαντες, όσους χρειαζόντουσαν ….,για να μας αφαιρέσουν τον  έναν αντιπρόσωπο, που θέλανε…

          Ζητήσαμε και πάλι από το Συνέδριο να πάρουν θέση οι αντιπρόσωποι και με την ψήφο τους να μην νομιμοποιήσουν τις πολιτικές σκοπιμότητες και την αυθαιρεσία.

          Ζητήσαμε να στηρίξουν την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας με 16 αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

          Η ψηφοφορία έγινε… και είχε ως αποτέλεσμα 211-151 κατά της δικής μας πρότασης, με τις ψήφους των συνέδρων των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡΣΙ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

          Ανάμεσά σε αυτούς που ψήφισαν κατά της νομιμοποίησης των 16 αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας ήταν και το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου Δ. Βαζούρας. Ο δε επικεφαλής της παράταξης της ΠΑΣΚΕ και μέλος του Γενικού μας Συμβουλίου Η. Δόλγυρας αποχώρησε από την αίθουσα, για να “βγει από την δύσκολη θέση”!!!

          Με τη στάση τους βοήθησαν να περάσει το αρνητικό για την Ομοσπονδία μας αποτέλεσμα.

          Ο κάθε συνάδελφος, το κάθε Σωματείο ας βγάλει τα συμπεράσματά του… και ας καταδικάσει τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ