Για την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 1/12/2016

Αριθμ. Πρωτ.:124

 

Για την συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής

Πετάνε λάσπη για να καλύψουν τις “προθέσεις τους”

 

Την Τρίτη 29/11 στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, έγινε συζήτηση του Ν/Σ “Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις” με ακρόαση των φορέων, που είχαν προσκληθεί (ΣΕΒ, Βιομηχανικό, Εμπορικό Επιμελητήριο, ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ και ΟΣΥΑΠΕ – μετά από παρέμβασή μας).

Την Ομοσπονδία μας εκπροσώπησαν οι συνάδελφοι – μέλη του ΔΣ & ΓΣ Παπαλεξίου Έφη, Ηλιόπουλος Στέργιος και Ντόντος Παναγιώτης, οι οποίοι και κατέθεσαν τις απόψεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές αναλύονται στο σχετικό έγγραφό μας.

Όπως αναμενόταν η ΕΝΠΕ και οι εργοδοτικοί φορείς, ανέφεραν ότι το Ν/Σ βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση και “ότι είναι μια ακόμη θετική μεταρρύθμιση” και η επιχειρηματική κοινότητα δεν θα μπορούσε να είχε διαφορετική γνώμη.

Διαφορετικές απόψεις όμως και έντονες ενστάσεις κατέθεσαν η ΟΣΥΑΠΕ, η ΚΕΔΕ, ο συμπαραστάτης του πολίτη & της επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ο Σύλλογος Αρχαιολόγων, το Δίκτυο οργανώσεων και πολιτών για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις άδειες μουσικών οργάνων καθώς στο σχέδιο Νόμου προβλέπεται πλήρης απελευθέρωση και κανένας προληπτικός έλεγχος για την έκδοση αδειών λειτουργίας τους.

Μετά την συζήτηση με τους φορείς έγινε κατά άρθρο συζήτηση από τους βουλευτές-μέλη της Επιτροπής. Στη συζήτηση αυτή για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αποτελούν το πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων και κάνουν νόμο του κράτους κάθε επιθυμία τους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές επιβεβαίωσαν ότι αυτό το νομοσχέδιο:

  • αποτελεί προϋπόθεση για τη «β’ αξιολόγηση»
  • γράφτηκε με την συμβολή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
  • υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

 Στη προσπάθειά τους δε να απαξιώσουν τις τοποθετήσεις της ΟΣΥΑΠΕ και όσων φορέων είχαν αντίθετη άποψη, ανακάλυψαν ότι η διαδικασία αδειοδότησης και γενικά η εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας προληπτικών ελέγχων, αποτελεί «ταλαιπωρία» που επιβάλει το Δημόσιο στους επιχειρηματίες, ότι φταίνε οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι που θέλουν να κρατήσουν τα κεκτημένα και να μην χάσουν την εξουσία που έχουν!!!!

Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι «οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι υπεύθυνες, και τώρα πρέπει να μάθουν και οι μικροί…»!!!

Κρύβουν επιμελώς ότι με το νομοσχέδιο αυτό ανοίγουν την πόρτα για να μπει η χώρα στο club των χωρών της Ε.Ε. που κατηγορήθηκαν για τα διατροφικά σκάνδαλα, «τρελές αγελάδες», επικίνδυνα σπορέλαια, διοξίνες στα κοτόπουλα, κρέας αλόγου στα αλλαντικά κλπ αλλά ακόμα και για ρύπανση του περιβάλλοντος π.χ. Covezo κλπ…

Συνάδελφοι μπορεί η κυβέρνηση και τα κόμματα των επιχειρηματικών συμφερόντων να ψήφισαν το νομοσχέδιο αυτό, όμως είναι σίγουρο ότι ο αγώνας των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών  και των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με κάθε μέσο και κάθε τρόπο για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.-

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ