ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 5/ 12 /2016

Αριθμ. Πρωτ.:125

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ. ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την ώρα που κυβέρνηση και κουαρτέτο συζητάνε για αντιλαϊκά μέτρα μόνιμου χαρακτήρα και «επαναλαμβανόμενης απόδοσης», για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, δηλαδή μετά την προγραμματισμένη τυπική λήξη του τρέχοντος μνημονίου, εμείς έχουμε ένα δρόμο να επιλέξουμε.

 Αυτόν της γενικευμένης αγωνιστικής – απεργιακής απάντησης.

Αυτοί κάνουν τα παζάρια τους κάτω από τις σημαίες των μονοπωλίων και με φόντο τους ανταγωνισμούς που εκδηλώνονται ανάμεσα στην Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, στο όνομα της ρύθμισης του ελληνικού κρατικού χρέους.

Μετέχουν στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, που κυριολεκτικά βάζουν φωτιά σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, της Μ. Ανατολής και των Βαλκανίων, για το ποιος θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, δρόμους, που στρώνονται με αίμα…

Στηρίζουν τις προσπάθειες της αστικής τάξης να αναδειχτεί η χώρα σε «ενεργειακό κόμβο» και πύλη εισόδου στην ΕΕ. Η κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων και η νέα «ώθηση» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό είναι κομμάτια του ίδιου παζλ των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Κυβέρνηση και αστικά κόμματα κλιμακώνουν μέρα με τη μέρα, τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα, προκειμένου να αποδεχτούμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που «ψήνονται» στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης» και που προστίθενται στα προηγούμενα, να συναινέσουμε στο στόχο για τον οποίο παίρνονται, την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Με το μαστίγιο και το καρότο μοιράζουν στο λαό κάλπικες προσδοκίες, ότι θα ρθουν καλλίτερες μέρες…, την ίδια ώρα που υλοποιούν μία προς μία τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, που «λύνουν τα χέρια» του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, για όσο γίνεται πιο φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα.

Εξοικονομούν από εμάς χρήματα, για να μπορούν να ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από την ελάφρυνση της φορολογίας και των εισφορών τους.

Ο κατάλογος των μέτρων, που είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είναι μακρύς: Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%! Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη (αξιολόγηση έως 24) για απολύσεις στο Δημόσιο. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση επί της ουσίας του εφάπαξ, παραπέρα «αναμόρφωση» του ασφαλιστικού, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα! Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό! Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των  κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ! Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 €! «Λοκ άουτ» και νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο… Δείκτης για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης στα Εργασιακά είναι και η τροπολογία που κατέθεσε και ψήφισε μόλις την περασμένη βδομάδα για την απελευθέρωση των «δουλεμπορικών γραφείων», μιας από τις πιο επαίσχυντες μορφές απασχόλησης, που απ΄ότι φαίνεται χωράει πολύ άνετα μέσα στο «ευρωπαϊκό κεκτημένο»!!!

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ας γίνει η 8 Δεκέμβρη μέρα πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, μέρα, που θα δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε απέναντί τους, συλλογικά, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας.

Απεργούμε μαζικά. Οργανώνουμε τη δικιά μας συμμαχία.

Γυρίζουμε την  πλάτη στις αυταπάτες, που μοιράζουν κυβέρνηση και κόμματα, που στηρίζουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων.

Με ετοιμότητα, επαγρύπνηση και εγρήγορση δίνουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου που μεγαλώνει, σε παλιά και νέα μνημόνια.

Όλοι στην απεργία. Όλοι στους δρόμους.

Για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί τους, για να μην χύσει ο λαός το αίμα του για τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέροντα.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ