ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

 

Αθήνα   2/6 /2017

Αριθμ. Πρωτ.: 67

 

Προς

1. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

2. Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

 

Να δώσετε «εντολή» στην Κυβέρνηση και όχι στους υπαλλήλους Γεωτεχνικούς

 

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας με την οποία «εντέλλει» τους Γεωτεχνικούς της Π.Ε. Ημαθίας να συμμετέχουν σε φυτοϋγειονομικούς ελέγχους σε ημέρες και ώρες μη εργάσιμες, αποσιωπώντας ότι οι συνάδελφοι αποφάσισαν να απέχουν επειδή δεν πληρώνονται για την εκτός ωραρίου εργασία τους, στην Π.Ε. Ημαθίας από το 2015 ενώ σε άλλες από το 2011.

 Αντί η Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να απαιτήσει να λυθεί το πρόβλημα από την κυβέρνηση και να ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία που προώθησε η ΟΣΥΑΠΕ (Α.Π. 60/29-5-2017), προτιμά να δείξει την πυγμή της στους εργαζόμενους εκφοβίζοντας τους και να τους επιβάλλει αυταρχικά να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι υπερωρίες και να χρηματοδοτούν «από την τσέπη τους» τα έξοδα μετακίνησής τους στους τόπους ελέγχων.

Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να μην φοβηθούν και να μην εφαρμόσουν στην  πράξη την απαράδεκτη απόφαση της  Διοίκησης μέχρι να βρεθεί λύση για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ιδιαίτερα να ανακαλέσει την με αριθμό 221686/1019/2-6-2017 Απόφαση του.

Δεν έχετε δικαίωμα να απαιτείτε από τους εργαζόμενους να δουλεύουν και να μην πληρώνονται.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν την ανακαλέσετε, σας γνωρίζουμε, πως θα προχωρήσουμε σε κάθε παραπέρα ενέργεια, ώστε να προφυλάξουμε τους θιγόμενους συναδέλφους – μέλη των πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας από την άμεση και ανεπανόρθωτη σημαντικότατη βλάβη στα έννομα συμφέροντά τους.-

Κοιν.:

Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ