ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΣΥΑΠΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΟΥΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

Αθήνα 25/10 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:112

ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΣΥΑΠΕ

ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ &

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΥΠΟΥΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΟΣΥΑΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών καθώς και με εκπρόσωπο του υπουργ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στις συναντήσεις θέσαμε όλα τα ζητήματα, που αφορούν τους εργαζόμενους των Περιφερειών, που αποτελούν και το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας, χωρίς να πάρουμε καμία δέσμευση.

Ιδιαίτερα στον υπουργό Εσωτερικών τέθηκαν τα ζητήματα της υπογραφής Ειδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του νέου Καλλικράτη και των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων χωρίς προσωπικό και πόρους, που όξύνουν μια σειρά προβλημάτων, των αυθαίρετων «μετακινήσεων» υπαλλήλων και των λεγόμενων «παράλληλων» καθηκόντων, της ανάγκης επέκτασης του ανθυγιεινού επιδόματος και των μέσων ατομικής προστασίας σε ειδικότητες που δεν καλύπτονται από τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις κλπ.

Και στις δυο συναντήσεις τέθηκαν τα ζητήματα των μισθολογικών μας απωλειών και του παγώματος των κλιμακίων, καθώς και της τραγικής υποστελέχωσης και της αναγκαιότητας για άμεσες προσλήψεις. Και στις δυο συναντήσεις πήραμε ως απάντηση ότι «οι δημοσιονομικές ανάγκες δεν επιτρέπουν κάλυψη των απωλειών, ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και προσλήψεις»…

Μας επανέλαβαν δηλαδή το αφήγημα ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή…, για να πάρει μπρος η κερδοφορία…και τότε βλέπουμε…

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης είναι ο δικός μας μονόδρομος. Γιατί ξέρουμε ότι η όποια ανάπτυξη θα πατήσει στις μισθολογικές μας απώλειες, στα αφαιρεμένα δικαιώματά μας.

Και όσο οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν χειραφετείται και δεν ακολουθεί το δρόμο της απαίτησης για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών, κανένα αίτημα δεν θα λύνεται.

Η απάντηση στα αιτήματά μας θα δοθεί στο δρόμο του αγώνα και της μαζικής συλλογικής διεκδίκησης.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ