Χορήγηση μηνιαίου ποσού κίνησης εντός έδρας

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα:6977432661

Αθήνα 4 /12 /2017

Αριθμ. Πρωτ.:127

Προς

1. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών

2. Γραφείο Υπουργού Οικονομικών

Χορήγηση μηνιαίου ποσού

για την κάλυψη της εντός έδρας κίνησης

των υπαλλήλων των ελεγκτικών μηχανισμών των Περιφερειών

Τεράστια προβλήματα ήρθαν στην επιφάνεια από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και τις «αγκυλώσεις» Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιστρέφουν αθεώρητα μια σειρά χρηματικών ενταλμάτων, που αφορούν δαπάνες για την εντός έδρας κίνηση υπαλλήλων των Περιφερειών.

Τόσο οι συγκεκριμένες Πράξεις, όσο και η σχετική εφαρμογή του ν. 4336/2015 γενικότερα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών, απληρωσιά στους εργαζόμενους και αναδεικνύουν την σκοπιμότητα των σχετικών ρυθμίσεων.

Οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης οφείλουν να απαντήσουν:

– Όταν δεν εξασφαλίζονται υπηρεσιακά αυτοκίνητα στους υπαλλήλους πως θα ασκούνται οι αρμοδιότητες; Από μακριά ή θα μετακινούνται οι υπάλληλοι με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους και δεν θα αποζημιώνονται για την κίνησή τους αυτή;

– Όταν υπάλληλοι ασκούν «καθημερινά» εξωτερική υπηρεσία για ελεγκτικές αρμοδιότητες με αποφάσεις του φορέα τους, ετήσιας διάρκειας, ποια λογική υπαγορεύει μια ατέλειωτη γραφειοκρατία;

– Όταν υπάρχουν αποφάσεις Ορισμού Τομέων (Δήμων, περιοχών κλπ) ευθύνης και ανάθεση αρμοδιοτήτων ετήσιας διάρκειας σε υπαλλήλους, από τον φορέα τους, γιατί πρέπει να φτιάχνουν καθημερινά ένα πακέτο χαρτιά για την αιτιολόγηση της δουλειάς, που τους έχει ούτως ή άλλως ανατεθεί;

– Πόσο εφικτό είναι οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών να προσδιορίζουν εκ των προτέρων όλες τους τις κινήσεις;

Οφείλετε να απαντήσετε γατί με τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας ωθείτε στην απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών και στην ιδιωτικοποίηση, στο σταμάτημα κι αυτών των ελάχιστων ελέγχων που γίνονται από τις υπηρεσίες, καθώς συγκαλύπτετε τις τεράστιες περικοπές, την ανυπαρξία εξοπλισμού και μέσων και τέλος-τέλος την απληρωσιά των εργαζομένων.

Δώστε λύση.

Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να χρηματοδοτούμε από τον πετσοκομμένο μισθό μας τη λειτουργία της υπηρεσίας μας. Ούτε δεχόμαστε να μας δίνουν κάποια ψίχουλα βάζοντάς μας σε μια διαδικασία ατέλειωτης γραφειοκρατίας, λες και δεν έχουμε τι να κάνουμε… Το χαρτί που θα χρησιμοποιηθεί στοιχίζει παραπάνω από τα ψίχουλα των δαπανών κίνησης, το δε «βάρος» που επιφορτίζονται οι οικονομικές υπηρεσίες είναι τεράστιο.

Ζητάμε:

– την απλοποίηση όλων των σχετικών διαδικασιών και

– την κάλυψη των εξόδων κίνησης εντός έδρας, με την χορήγηση μηνιαίου ποσού σε όλους τους συναδέλφους, που ασκούν μόνιμα καθήκοντα άσκησης εξωτερικών ελέγχων, με αποφάσεις των φορέων τους (Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι, Γεωπόνοι, Ελεγκτές των Δ/νσεων Ανάπτυξης κ.α.), διαδικασία που άλλωστε ισχύει για υπαλλήλους αρκετών άλλων ελεγκτικών φορέων.

Κοιν/ση:

1. Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης

2. Κόμματα Βουλής (πλην ΧΑ)

3. ΕΝΠΕ

4. Περιφερειάρχες

5. Σύλλογοι-μέλη μας

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ