ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος

email: osyape@otenet.gr

www.osyape.gr

τηλ. προέδρου: 6932442294 – τηλ. γραμματέα: 6977432661

Αθήνα 16 /3/2018

Αριθμ. Πρωτ.:28

Προς

Τον Πρόεδρο του Π.Σ. Ιονίων Νήσων

(με την παράκληση να δοθεί σε όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους)

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

         Δυο μήνες μετά την Απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων να αναθέσει σε υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και τα καθήκοντα της αντίστοιχης υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και τα προβλήματα της υποστελέχωσης παραμένουν και τίθενται επί τάπητος.

         Δεν θα επαναλάβουμε τις εκτιμήσεις και τις διαπιστώσεις, που έχουμε εξάλλου επανειλημμένα διατυπώσει σε αρκετές ανακοινώσεις μας, παρά μόνο θα καλέσουμε τον καθέναν χωριστά και συνολικά το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων να δει τις αιτίες του προβλήματος, τους λόγους που ξεσήκωσαν τους εργαζόμενους και τη λύση που πρέπει να δοθεί. Και οι αιτίες δεν έχουν να κάνουν ούτε με χαρακτηρισμούς, που μας προσέδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα η Περιφερειακή Αρχή, ούτε με την προσπάθεια συκοφάντησης των αγώνων των εργαζομένων, όσο κι αν αυτοί υπολείπονται συνολικά των αναγκών.

         Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για τις αιτίες της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και την «απαγόρευση» των προσλήψεων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, ούτε για τα προβλήματα επικοινωνίας των νησιών, ούτε για την αρνητική αντιμετώπιση της νησιωτικότητας και των ιδιαίτερων ζητημάτων των νησιών. Ευθύνεται η πολιτική που θεωρεί κόστος τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, που βάζει στην πρώτη γραμμή την στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρήσεων κι όχι την στελέχωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και την ολοκληρωμένη λειτουργία τους, που προσπαθεί να «μπαλώσει» με κάθε τρόπο τα κενά και τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που προκύπτουν.

         Θεωρούμε ότι το ελάχιστο, που μπορείτε να αποφασίσετε είναι να σταθείτε από την πλευρά των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών και να απαιτήσετε:

  • Την πλήρη ανάκληση της απόφασης του Περιφερειάρχη ανάθεσης καθηκόντων δύο Περιφερειακών Ενοτήτων σε έναν υπάλληλο.
  • Την απαίτηση για κατάργηση του άρθρο 91 του ν. 4483/2017.
  • Την απαίτηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Περιφέρειας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΥ ΒΕΤΑ          ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ